Aynı Saatte Uyanıyor Lütfen Yardım Edin
464 görüntüleme
E
Esra İ.
10 Temmuz 2025 23:47
Lütfen yardım edin bebeğim üç aylık 8-9 gibi gece uykusuna yatıyor nerdeyse 1 aydır her gün gece 1-2 gibi uyanıyor. Kıvranıp duruyor. Sebebini anlamıyorum. Tükendim artık
A
Ayşenur G. ..
11 Temmuz 2025 00:50
Gaz sancısı olabilir. Ya da cadı saati deniyor, o da olabilir.
B
Betül K.
11 Temmuz 2025 02:08
Benim oğlum 8 aylık olacak hala aynı saatlerde memeye kalkar sizi arıyor

Ayşegül A.
11 Temmuz 2025 11:09
Biz 2 aylık olucaz haftaya.ve her gün sabah şaşmıyor saat 5 buçuk 6 da uyanıyor.4 buçukta emzirip uyuduysa bile en geç 6 bçukta uyanıyor.o saatte ne var anlayamadım.bazen emip uyuyor 5 gbi uyanırsa.en geç 7 ye kadar uyanıyor.bazen hiç uyumuyor 5 buçuktan sonra.

Yasemin İ. K.
11 Temmuz 2025 11:14
Benimki de öyleydi de bir haftadır gece 12de o uyanmadan emzirip tekrar hemen uykuya geçiriyorum. Yoksa dediğiniz gibi oluyordu. Ayşegül Hanım siz de odanıza karartma perde taktırın eğer kullanmıyorsanız. İlk bebeğim azıcık ışık olsun hemen güne başlardı, çözümü onda buldum. Şimdi ikinci bebeğimde de rahatlattı bu durum beni
E
Esma A.
11 Temmuz 2025 11:27
Benim bebeğimde böyle
B
Betül H.
11 Temmuz 2025 12:54
Merhabalar ..Ayşegül hanım bebeklerimiz arasında 6 gün var .Hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah .Ancak bende karartma perde de var .Sizinki giib benimkide aynı saatte uyanıyor ve bir haftadır böyle .İnsallah diyorum atak haftasından falandır çünkü alışkanlık olmaya başladı .Ben yeri gelmişken şey sormak isterim bebeğim gündüz uykusunu kucakta yapıyor yerine koyduğum an uyanıyor .Ne yapabilirim sizlerden tavsiye alsam ..

Ayşegül A.
11 Temmuz 2025 19:31
Betül hanım benim oğlan da kucakta uyuyor.yatağa koyunca uyanıyor.ama son bir kaç gündür bir şeyler oldu uyumaya başladı.gündüz uykumuz hiç yoktu.kucağımda nerdeyse 1 saate yakın uyuyor.20 dakka uykuya dalma süresi diyorlar ama benimki için geçerli değil sanırım😅 en az yarım saatten sonra koyuyorum yatağa.bazen uyanıyor.kımıldadığı an pış pış yapıyorum poposuna.kaldırmıyorum.Kucağımda uyuturken ya ninni yada beyaz gürültü açıyorum.yatağa koyunca açık kalıyor bir süre daha.Bunun bir çözümü bence pek yok gibi.çnkü anca alışmaya çalışıyorlar bu yüzden anne kucağı istiyorlar.orda güvende hissediyor kendini.yatağa koyunca o sıcaklık,doluluk gidiyor boşlukta hissedip korkuyor.son günler uyumaya başladı sanırım alışmaya başlıyor yavaş yavaş.kucakta bi yarım saati bulsun öyle koyun derim yatağa.ben karartma perde kullansam da pek fayda etmez sanırım çnkü salonda uyuyoruz güneş 5 te vuruyor oda büyük olduğu için de fayda etmez diye düşünüyorum.

Ayşegül A.
11 Temmuz 2025 19:35
Yasemin hanım vallahi uyumak istesin ışık yada gürültü farketmiyor uyuyor yani.keyfi yerinde olsun yeterki istesin uyuyor.çok zor oluyor uzun sürüyor uyuması.yemek bile yapamıyorum.son günler düzeliyor gibi ama bakalım ne olucak

Ayşegül A.
11 Temmuz 2025 19:39
Bi derdi var aslında ama anlamıyoruz malesef.ya gazı var yada açsa uyumakta daha çok zorlanıyor.Karnı doyunca daha rahat uyuyor ben bunu farkettim.benim sütüm pek yetmiyor az üretiyorum sanırım.mama kullanıyoruz.emzirdikten sonra mama veriyorum.doyduysa o zaman uyuyabiliyor.hatta bazen bayılıyor anında diyebilirim😅
Ü
Ümran A.
11 Temmuz 2025 19:42
Ayşegül hanım ve Betül hanım tam olarak benim durumumu anlatmışsınız :(
Benim kızımda 2 ay 2 günlük , sabah güneşle beraber uyanıyoruz karartma perde olmasına rağmen. Ve gündüzleri uykularımız hep kucakta ya da memede oluyor. Bu durum beni hem çok üzüyor hem çok yoruyor. Gazlı bir bebek olduğu için pilates topu üzerinde kucağımda uyutmakta yarar görmüştüm ama çok büyük hata yapmışım :) hem belim hem kolum mahvoluyor gün boyu. Yemek , temizlik ise iki aydır bana uğramıyor zaten 🥲
Hepimiz bu süreci çok kolay bir şekilde çabucak atlatalım inşallah canım anneler ❤️ Bebişlerimiz sağlıklı olsun yeter 🐣
Benim kızımda 2 ay 2 günlük , sabah güneşle beraber uyanıyoruz karartma perde olmasına rağmen. Ve gündüzleri uykularımız hep kucakta ya da memede oluyor. Bu durum beni hem çok üzüyor hem çok yoruyor. Gazlı bir bebek olduğu için pilates topu üzerinde kucağımda uyutmakta yarar görmüştüm ama çok büyük hata yapmışım :) hem belim hem kolum mahvoluyor gün boyu. Yemek , temizlik ise iki aydır bana uğramıyor zaten 🥲
Hepimiz bu süreci çok kolay bir şekilde çabucak atlatalım inşallah canım anneler ❤️ Bebişlerimiz sağlıklı olsun yeter 🐣

Ayşegül A.
12 Temmuz 2025 00:41
Ümran hanım evet çok zor ve yorucu bir süreç.inanın bazen yemek bile zor yiyorum.eşimle sırayla yiyoruz.ben yerken ağlıyor mesela vicdan azabı yaşıyorum bi de.çocuğum ağlıyo ben yemek yiyorum diyorum.boğazımdan zor geçiyor.oysaki bazen çok sebebsiz yere ağlıyor.sadece uyumasa tamam sakince öyle dursa ona da razıyım ama sabahtan akşama kadar ağlıyor.son 3-4 gündür biraz azalmaya başladı çok şükür.mutlu ve sessiz olduğu süre en fazla 20-30 dkk arası.hiç yoktu inanın tükenmek üzereydim.artık alışmaya başlıyor da allahtan biraz benm de keyfim oluyor.gülmeye başladı.3 saniye gülüyor mesela o koca gün ağlasa bile tamam diyorum artık bilinçli olduğu zamanlar,keyifli olcağı zamanlar geliyor.bi güç bi sabır yükleniyor yeniden.Allahım yardımcımız olsun hepimizin.bu günler geçicek.bir gün kucağımıza istesek de alamayacağız gelmeyecek.Tadını çıkarmak lazım aslında ama çok yorucu olduğu için sanırım o kısma gelemiyoruz.Annelik zor ama o gülüşü her şeye değer🥰 sağlıkla büyüsünler.allah bize de daha çok sabır, güç versin.direnin annelerim geçicek ve çok güzel günlerini görücez🤲🏻❤️
Ü
Ümran A.
12 Temmuz 2025 01:09
İnşallah Ayşegül hanım inşallah. Haklısınız anın tadını çıkarıp minnak olmalarına doymamız lazım ama işte yapamıyoruz...
E
Esra İ.
12 Temmuz 2025 13:58
Ayşegül hanım bir uyku eğitmeni ile görüşmüştüm. Bu aylardaki bebeklerin sirkadyen ritmi akşam 8-9 gibi uykuya dalıp sabah 5te kalkacak şekildeymiş. Yani beşte kalkmaları normal. Ben ikiz annesiyim bebeklerimin ikisi de aynı şekilde. Ama oğlum gece saat 1 dedim mi kıvranıyor sürekli. Bir yandan uykuya devam ediyor bir yandan kıvranmaya. Kucağıma alıyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum bu sefer de uyanıyor

Ayşegül A.
12 Temmuz 2025 19:52
Esra hanım benimki 8-9 uyumuyor.şuan saat 11 geliyor ve uyuyamadı daha.bugün çok farklıydı dün 3 kere uyumuştu gündüz.bugün 2 kere uyudu ve çok değil.en son saat 4 te 20 dkk uyudu.saat 4 ten beri uyuyamıyor.kesik kesik.10 dkk kucakta emdikten sonra yada mamadan sonra bazen 2 dkka.bugün hep böyleydi.çok yoruldu.uyuyamıyor diye daha da kötü oldu dalamıyor bir türlü.her gün farklı şeyler yaşıyoruz.gece emmek için 4.13 te uyandı.05.48 tekrar uyandı..o saat 5 te illa uyancak yani. 9.45 kadar uyumadı mesela.bugün o da biz de çok yorulduk artık😩

Ayşegül A.
12 Temmuz 2025 19:55
Ve bu arada diyelim 8 de uyudu akşam.sabah 5 e kadar hiç uyanmadan uyuyabilen bebek var mıymışki😅 hadi diyelim uyudu çok uzun değil mi 2 aylık bir bebek için.gece bi beslenmesi olması gerekmez mi yani çok acıkır bence.sıkıntı olmuyorsa keşke uyusa da biz de dinlensek.hayal bizim için bunlar sanırım
E
Esra İ.
13 Temmuz 2025 18:11
Evet gece uyanması oluyor. Benim bebeğim de aynı sizin gibi. Gündüz uykusu o kadar düzensiz ve kısa ki. Gece de hiçbir şekilde uyanmadan sabaha kadar olmuyor tabiki. Ama uyuyan bebekler var, acıkırsa diye uykuda emziriyorlar hatta bunun adı rüya öğünü diye geçiyormuş. Ben gerçekten anlamadım gitti. Benim bebeğim hem gündüz öyle düzenli uyumuyor sizin dediğiniz gibi bazen 5 dk bazen yarım saat. Gece de 8-9 gibi bir şekilde sallayarak emzirerek vs uyutuyorum. Ama kaç kere kalkıyor Allah bilir. Sabah 5 dedim mi de bir daha asla uykuya dalmıyor. Gün başlamış oluyor. İkizlerle birlikte bu durumu yaşamak o kadar ağır geliyor ki artık.

Ayşegül A.
13 Temmuz 2025 19:44
Allah yardımcınız olsun esra hanım.allah güç,sabır versin hepimize inşallah.sağlıkla büyüsünler🤲🏻
E
Esra İ.
14 Temmuz 2025 00:30
Amin çok sağ olun
K
Kübra Y.
14 Temmuz 2025 16:11
Büyük ihtimalle gaz sancısıdır ya da ortam onun için kalabalıktır. Daha sonra geri uyuyorsa bence dert etmeyin ama uykuya dalmada sıkıntı varsa odanın nemine mutlaka bakın bebekler gerçekten nemli ortamları sevmiyor
G
Gizemm
14 Temmuz 2025 16:31
Bende aynı sorunları yaşadım bazen sabah 4 de kadar uyanık kalıyordu gaz sancısı benim kızım sancıdan uyumuyordu 4. Aya doğru biraz daha düzenli oluyor 4.aya yakında uyumamak için direniyor gözleri açılmıyor ama ağlıyor sürekli maalesef belli bir süreden sonra düzene geçecektir sabırlı olmanızı öneririm benim kızım hiç uyumuyordu çok gazlı bir bebekti her gün doktordaydık 4 aylık olcaz yine sorun yaşıyorum.