Aynı Durumda Olan Var mı?

161 görüntüleme
K

Kübra ..

29 Ocak 2026 21:19
Kızım 4 ay 24 günlük, Aralık ayının sonundan beri gece uykuları berbat halde. Önce 3-4 kez uyanıyordu şimdi her saat başı. Akşam uykuya geçmesi zaten 2 saati buluyor gece çok sık uyanıyor karnının aç olma ihtimalinden dolayı her uyandığında emziriyorum yada emziğini veriyorum. Bazen emip hemen uyuyo ama sonra tekrar uyanıyor. Bazen emse de uyumuyo, sallıyorum işe yaramıyor. Dişlerinden dolayı olsa ağlar veya ağzıyla uğraşır ama öyle bi hareketi yok gaz olsa huzursuz değil çok şükür. Burun temizliği vs uyutmadan önce yapıyorum aklıma başka bişey gelmiyo. Gündüz uykuları da max 35 dk. Zihnim durdu yorgunluktan sizce gözden kaçırdığım bişey mi var?
Y

Yeşim

29 Ocak 2026 21:27
4. Ay uyku gerilemesi yaşıyorlarmış bizimki daha 3 buçuk yaşamadık henüz ama öğrendiğim kadarıyla o gerilemeden sonra uyku içeriği değişip rem uyku döngüsü yetişkinler gibi olmaya başlıyormuş. O nedenle uyku eğitimlerini 4. Ay dolduktan sonra başlıyorlar. Siz yine bir araştırın yaşadıklarınızla uyumlu mu gerileme çözümü nedir bilmiyorum
B

Begüm A.

29 Ocak 2026 21:30
Merhaba benim kızım da 3 ay 27 günlük son 27 gündür aynı şeyleri yaşıyorum atak demek istemiyorum ama bu dönemlerde belli ki var bir şeyler her yolu denedim ben de yok hiç bir değişiklik maalesef
M

M. K.

29 Ocak 2026 21:32
Merhaba bizde o aylarda böyle bir dönem yaşadık ve artık hep böyle olacak diye çok korkmuştuk. Bizim doktorumuz o aylarda gelişim sıçraması yaşadıkları için böyle şeyler yaşanabileceğini söylemişti ve her uyandığımda emzirme ya da mama verme demişti. 3 saatte önce acıkmış olmamalı her uyanmayı emme ya da sallanma ile bağdaştırmamalı demişti, Bizim diş sancıları 4. Ayda başladı ve 5. Ayda ilk dişi çıkmıştı belki hissedemesek bile minik bedenleri küçük dişler için ağrılar çekiyor olabilir. Uyanıp 2 saat ağlamasa bile öylece yanımda yattığını bakındığını biliyorum kendimi yerdim neden neden diye belki duymaya ihtiyacınız vardır , geçiyor ☺️

Biraz sabredip her uyandığında emzirmek ya da sallamak vs gibi fazla alışkanlık oluşturacak şeyleri daha azaltarak yapmanızı tavsiye ederim ve bence enn en önemlisi uyku aralıklarını takip etmek ben uyanıp uyuduğu dakikaları saat saat , dakka dakka yazardım ayına uygun aralıklarda uyutmaya başlayınca çözüldü diyebilirim.
K

Kübra ..

29 Ocak 2026 21:32

Begüm Aksoy

Merhaba benim kızım da 3 ay 27 günlük son 27 gündür aynı şeyleri yaşıyorum atak demek istemiyorum ama bu dönemlerde belli ki var bir şeyler her yolu denedim ben de yok hiç bir değişiklik maalesef

1 ayı aşkın süren bir atak mı bu bilmiyorum artık çok inanasım da gelmiyor düzene girmesini umut ediyorum o kadar
B

Begüm A.

29 Ocak 2026 21:35

Kübra

1 ayı aşkın süren bir atak mı bu bilmiyorum artık çok inanasım da gelmiyor düzene girmesini umut ediyorum o kadar

Bende öyle kime anlatsam geçecek diyor umarım geçer gider
K

Kübra ..

29 Ocak 2026 21:35

M. K.

Merhaba bizde o aylarda böyle bir dönem yaşadık ve artık hep böyle olacak diye çok korkmuştuk. Bizim doktorumuz o aylarda gelişim sıçraması yaşadıkları için böyle şeyler yaşanabileceğini söylemişti ve her uyandığımda emzirme ya da mama verme demişti. 3 saatte önce acıkmış olmamalı her uyanmayı emme ya da sallanma ile bağdaştırmalı demişti, Bizim diş sancıları 4. Ayda başladı ve 5. Ayda ilk dişi çıkmıştı belki hissedemesek bile minik bedenleri küçük dişler için ağrılar çekiyor olabilir. Uyanıp 2 saat ağlamasa bile öylece yanımda yattığını bakındığını biliyorum kendimi yerdim neden neden diye belki duymaya ihtiyacınız vardır , geçiyor ☺️

Biraz sabredip her uyandığında emzirmek ya da sallamak vs gibi fazla alışkanlık oluşturacak şeyleri daha azaltarak yapmanızı tavsiye ederim ve bence enn en önemlisi uyku aralıklarını takip etmek ben uyanıp uyuduğu dakikaları saat saat , dakka dakka yazardım ayına uygun aralıklarda uyutmaya başlayınca çözüldü diyebilirim.

Merhaba tahminen ne kadar sürdü sizin için bu süreç? Bana da hiç geçmeyecek artık böyle devam edecekmiş gibi geliyor.. Uyandığında ne yapmam lazım peki gece insan ayrı tükenmiş oluyo bi an önce uyutmak için sallama ve emzirmeye başvuruyorum malesef 😐
K

Kübra ..

29 Ocak 2026 21:37

Begüm Aksoy

Bende öyle kime anlatsam geçecek diyor umarım geçer gider

Bol sabır diliyorum Begüm hanım eğer işe yarayan bi yöntem keşfederseniz paylaşın lütfen 🌸
B

Begüm A.

29 Ocak 2026 21:49

Kübra

Bol sabır diliyorum Begüm hanım eğer işe yarayan bi yöntem keşfederseniz paylaşın lütfen 🌸

Size de bol sabırlar Kübra hanım tabiki siz de aynı şekilde …🫶
G

Gizem D.

29 Ocak 2026 21:51
Oğlum 8 aylık oldu ve doğduğundan beri belki de en zorlandığım dönem 4. Ay gelişim atağı dönemiydi. Gecelerce uyumadan geçirdik, hiç bitmeyecek gibi hissediyorsun ama bir gece aniden bitiyor ve gece uykuları düzene giriyor. İlginç bir dönem, başka bir sorun gözlemlemiyorsanız sabredin geçecek:)
M

M. K.

29 Ocak 2026 21:55

Kübra

Merhaba tahminen ne kadar sürdü sizin için bu süreç? Bana da hiç geçmeyecek artık böyle devam edecekmiş gibi geliyor.. Uyandığında ne yapmam lazım peki gece insan ayrı tükenmiş oluyo bi an önce uyutmak için sallama ve emzirmeye başvuruyorum malesef 😐

Tabiki bende salladım ama mümkün olduğunca az, çok hafif şekilde. Emzirmek tabiki de çok önemli ama her uyanma açlık için değil 3 saatten önce verme demişti doktorum , aç olmadan alışkanlıktan emerse eğer hem midesi rahatsız olur uykusu daha da bölünür hem de bunu alışkanlık yapar emzik sen olursun diye yönlendirmişti, herkes kendi evladı için en iyisini bilir siz yine onu gözlemleyerek hareket edin tabiki belki de gerçekten açtır ama beim doktorum bu şekilde yönlendirdi ve ben sonuç aldım. Dediğim gibi birde uyanıklık süreleri gündüz az uyursa ya da uyku aralığını kısa tutup zorla uyutmaya çalışırsam gecesi çok daha kötü geçti bunu gözlemledim.

2-3 hafta kadar sürmüştü
K

Kübra ..

29 Ocak 2026 21:59

Gizem Deren

Oğlum 8 aylık oldu ve doğduğundan beri belki de en zorlandığım dönem 4. Ay gelişim atağı dönemiydi. Gecelerce uyumadan geçirdik, hiç bitmeyecek gibi hissediyorsun ama bir gece aniden bitiyor ve gece uykuları düzene giriyor. İlginç bir dönem, başka bir sorun gözlemlemiyorsanız sabredin geçecek:)

Nasıl iyi geldi yorumunuz teşekkür ederim Gizem hanım 🌸
K

Kübra ..

29 Ocak 2026 22:03

M. K.

Tabiki bende salladım ama mümkün olduğunca az, çok hafif şekilde. Emzirmek tabiki de çok önemli ama her uyanma açlık için değil 3 saatten önce verme demişti doktorum , aç olmadan alışkanlıktan emerse eğer hem midesi rahatsız olur uykusu daha da bölünür hem de bunu alışkanlık yapar emzik sen olursun diye yönlendirmişti, herkes kendi evladı için en iyisini bilir siz yine onu gözlemleyerek hareket edin tabiki belki de gerçekten açtır ama beim doktorum bu şekilde yönlendirdi ve ben sonuç aldım. Dediğim gibi birde uyanıklık süreleri gündüz az uyursa ya da uyku aralığını kısa tutup zorla uyutmaya çalışırsam gecesi çok daha kötü geçti bunu gözlemledim.

2-3 hafta kadar sürmüştü

Dediklerinize dikkat edicem belki bende de işe yarar çok teşekkür ederim 🌸
Deniz T.

Deniz T.

29 Ocak 2026 22:09
Maalesef bizim de oyle 4 ay 14 gunluk ve 4 ay oncesinde düzenli bir uykumuz varken simdi uzun uykuya gecme de zorluk ve gece saat başı uyaniyor gececek diye umut ediyorum 🙈 saat uyuyorsam 7 defa uyaniyorum
K

Kübra ..

30 Ocak 2026 09:38

Deniz Tunç

Maalesef bizim de oyle 4 ay 14 gunluk ve 4 ay oncesinde düzenli bir uykumuz varken simdi uzun uykuya gecme de zorluk ve gece saat başı uyaniyor gececek diye umut ediyorum  saat uyuyorsam 7 defa uyaniyorum

Aynı durumdayım en başta kendisi yorulmuyor mu diye düşünüyorum el kadar bebek sabahları da uzun uykusu olmuyo zaten ne diyeyim inşallah düzene girer

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir