Aylardır Uykusuzluk
123 görüntüleme
M
Medinenur A. ..
28 Haziran 2025 06:27
Hocam merhabalar. Bebeğim bir hafta sonra 8 aylık olacak. Neredeyse 2 aydır geceleri çığlık atarak saat başı uyanıyor ya emerek ya da kucakta sakinleştikten sonra susuyor. O süre de ya yarım saat ya da 1 saat bazen 20 dk da bir bağırarak kalkıyor. Doktorlar diş diyor ama bilmiyorum daha ne kadar sürecek. Bu durum normal mi yoksa bebeğin alışkanlıkları oluştuğu için mi gece sürekli uyanıyor. Çünkü ya meme de ya da kucakta uyuyor.
A
Ayşegül K.
28 Haziran 2025 08:00
Benim de bebeğim 7 ay 20 günlük ve bahsettiğiniz durum bizde de vardı. Uyku eğitimine başladığım günün gecesinden itibaren geceleri 2-3 kez uyanmaya başladı. Kesinlikle tavsiye ederim. Umarım bebeğiniz de eğitime hemen adapte olur
M
Medinenur A. ..
28 Haziran 2025 08:18
Evet uyku eğitimini de düşünüyorum gerçekten uyum sağladıysa bebeğiniz eğitim aldığınız kişiyi paylaşabilir misiniz? Teşekkür ederim 😊
D
Derya L.
28 Haziran 2025 09:24
Bizde de aynu durum 8 ay 24 günlük 5 dk da bir uyanıyor kafayı yicem en sonunda sabaha kadar uyumuyorum
D
Derya L.
28 Haziran 2025 09:24
Kimden uyku eğitmi aldınız acaba
K
Kübra A.
28 Haziran 2025 09:42
Ayşegül hanım uyku eğitimi kendiniz verdiyseniz biraz anlatabilir misiniz rica etsem

Sümeyye G.
Çocuk Gelişimi Uzmanı
28 Haziran 2025 13:56
Bu dönemde sık uyanmalar diş çıkarma, ayrılık kaygısı veya gelişim sıçramalarıyla ilgili olabilir. Diş kaynaklıysa serin diş kaşıyıcılar, granül, diş masajı ya da doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciler rahatlatabilir. Uyku eğitimi bu süreçte çok zorlayıcı olmadan, nazik adımlarla başlanabilir ama öncelikle bebeğinizin rahatlaması öncelik olmalı. Kucakta ya da emerek uyuyorsa, bunu yavaş yavaş azaltarak farklı uykuya geçiş yolları sunabilirsiniz. Geçici bir dönem, sabırlı olun. Sağlıklı günler dilerim 🌸