Ayakta Sallanarak Uyuma

183 görüntüleme
B

Büşra K. ..

6 Ağustos 2025 10:35
Merhaba kızım 18 aylık doğduğundan beri ayakta sallanarak uyuyor bu durumu nasıl aşabiliriz artık çok yoruldum gece gündüz 30-45 dk sallamaktan neler yapabiliriz bu süreçte
H

Hülya G. ..

6 Ağustos 2025 11:22
Ben de sallayarak uyutuyorum. Öyle alıştık bırakamıyorum da. Suan 21 aylık hala devam. Ancak o kadar uzun süre sallamiyorum. İyice uykusu gelince 5-10 dakika içinde dalıyor genelde. Eğer 10 dakikayı geçerse sallamayı bırakıyorum biraz kendi halinde takilip uykusu gelince zaten uyumak istediğini belli ediyor kısa sureler sallayarak uykuya geçiriyorum böylece. Sallama süresini kısaltarak bırakmaya çalışacağım ben de. Mesela geceleri uyandığında artık sallamiyorum. Yataginda birakip ninniyle konuşarak tekrar uykuya geçmesini sagliyorum. Zor bir süreç desteksiz uykuya geçmesini saglamak. Dediğim gibi siz de sallama süresini azaltın iyice uykusunun gelmesini bekleyin bence
B

Büşra K. ..

6 Ağustos 2025 11:25
Merhaba Hülya Hanım süreyi kısaltmak mantıklı fakat çocuğumun uyku saatleri düzenli değil o kısmı nasıl aşacağım onu bilmiyorum ninni dinleyerek ve sallanarak uyuyan bir çocuk inanın çok yorucu
H

Hülya A.

6 Ağustos 2025 11:27
Benim oğlum da iki yaşında sallayarak uyuyor, sallayın bırakın hızlı hızlı sallamayın diye bir yerde okumuştum, şimdi büyüdüğü için Uzun sallama artık olmuyor salıyorum ayağımda duruyor sallanmak istediğinde yavaş sallıyorum böyle böyle bırakacak inşallah
H

Hülya G. ..

6 Ağustos 2025 18:40
Uyku saatlerinin düzenli olması işinizi çok kolaylaştırırdi aslında. Yani bizim normalde üç asagi bes yukari uyku saatlerimiz aynıdır mesela. Bunun için uyku rutini oluşturursaniz faydalı olabilir. Bir süre sonra zaten o saat gelince uyumaya gecmek istiyorlar. Bununla ilgili aslında pek bilgim yok uyku egitimi falan veriyorlar. Belki böyle bir yol denerseniz en azından uyku saatleri düzene girecektir ve artık siz uykusu geldiği zamanı bileceksiniz. ona göre kısa kısa sallayacaksınız daha çabuk uykuya geçecek. Bunu yapamazsanız bile uyku sinyallerini bekleyin bana kalırsa. İyice uykusu geldiğinden emin olduktan sonra hadi gel uyuyalım şeklinde yönlendirin en azından sallama süreniz azalsın ki rahat edin.
B

Büşra K. ..

6 Ağustos 2025 19:40
Çok teşekkür ederim😊
H

Hülya G. ..

6 Ağustos 2025 20:35
İnsallah kısa sürede bu sorunu hepimiz aşmış oluruz ☺️
B

Büşra K. ..

10 Ağustos 2025 21:30
İnşallah😊
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

11 Ağustos 2025 12:31
Sallama miktarını kademeli olarak azaltarak başlayın. Örneğin, her gün sallama süresini biraz kısaltın veya sallarken daha az hareket edin. Bir yandan da, yatakta sakinleşmesine yardımcı olacak alternatif bir uyku rutini oluşturun (örneğin, ninni, sırtını okşama, kitap okuma). Bebeğinizi uykuya dalmadan, uykulu ama uyanık bir şekilde yatağına bırakmayı deneyin. Bu süreç uzun ve sabır gerektirse de, küçük adımlarla ve tutarlılıkla ilerlemek, bu alışkanlığı nazikçe kırmanıza yardımcı olacaktır.
B

Büşra K. ..

11 Ağustos 2025 13:10
İnşallah deneyeceğim Fatma Hanım teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir