Ayaklarını Döndürüyor

113 görüntüleme
Z

Zk

7 Aralık 2025 16:46
7 aylık kızım otururken ayaklarını döndürüyor keşfetme döneminden dolayı mı acaba yoksa otizmle bağlantı mı kurmalıyım
İ

İpek K. ..

7 Aralık 2025 17:25
Benim 8 aylık bebeğim de döndürüyor 5buçuk aylıktan beri böyle şeylerle neden bağdaştırıyorsunuz hemen heyecanlandıklarında ya da oyun oynarlarken yapıyorlar
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Aralık 2025 17:51
Merhaba; sosyal medya gerçekten herkesi paranoyak etti. 7 aylık bir bebek ellerini, ayaklarını döndürmesi çok normal değil mi ☺
Z

Zk

7 Aralık 2025 18:00
@İpek Karakaş ben de başta öyle sanıyordum ta ki dün sosyal medyada bir gönderiye denk gelene kadar yoksa kızım aylardır yapıyor bu hareketleri
Z

Zk

7 Aralık 2025 18:01
@İlsu Olcahan Kantarcılar ben dw öyle düşünüyordum ama sosyal medyada bir gönderiye denk gelince bir uzmanına sorayım dedim 🙁
İ

İpek K. ..

7 Aralık 2025 18:01
Ben sordum birkaç doktora oyun oynarken ve heyecanlanınca yapıyorsa sıkıntı yok dediler
İlsu O. K.

İlsu O. K.

7 Aralık 2025 18:20
Otizm tanısı pek başına bir hareketle koyulmaz. Tanı için bir çok faktör var bunuda bebeğinizi bir uzman muayene etmeden ya da görmeden size evet otizm ya da hayır değil diyemez. Yani siz bir uzmana bebeğinizi göstermeden cevabını alamazsınız 🙏🏻 nacizane çocuk gelişimi lisans öğrencisiyim aynı zamanda drama öğretmeniyim 9 aylık oğlum var prematüre bir çok motor gelişimi ayının gerisinden geliyor bu gibi durumlarda ben gözlem yapmayı, şüpheli bulduğum davranışı sıklığına göre görüntü alıp doktorumla paylaşmayı daha doğru buluyorum. Böylelikle doktorumua zgörsel olarak bir veri oluyor. Anneler elbette bebeğinde anormal bir şey olduğunu hisseder ama bu sosyal medya analarının gelişim ve büyüme üzerine olan videolarını lütfen önemsemeyin. Rutin ve düzenli bebeğinizin kontrollerine gidiyorsanız zaten sizi en iyi doktorunuz değerlendirir ☺🙏🏻🌸 Sağlıkla büyüsün endişe işe bebeğinizle güzel zamanınızı çalmayın.
İ

İpek K. ..

7 Aralık 2025 18:20
Ne gördünüz acaba çok merak ettim ben
Z

Zk

7 Aralık 2025 18:28
@İlsu Olcahan Kantarcılar içimi o kadar ferahlattınız ki teşekkür ederim
Z

Zk

7 Aralık 2025 18:31
@İpek Karakaş otizm tanısı alan bir bebek ellerini ayaklarını döndürüyor ve dönen şeylere de zaafı var baya bakarken donuyor böyle çok şükür kızımda ayak hareketi dışında başka bir şey görmedim ama sorayım dedim buraya
İ

İpek K. ..

7 Aralık 2025 18:34
Bizim de yalnızca ayak döndürme kendi doktorumuz da çok önemsememişti Hollanda’da yaşayan bir pediatrist var sosyal medyada takip ettiğim ona sorduğumda o da normal olduğunu söyledi. Şu an yine yabancı bir pediatristin yazısını gördüm bir anne ona da sormuş bu konuyla alakalı ve keşfetme ile ilgili olduğunu yazmış o da. ChatGPT ile de konuşuyorum ben bunları o da içimi rahatlatıyor ve normal olduğunu söylüyor. Çünkü göz teması var sosyal gülümsemesi var etrafa karşı ilgili adına bakıyor vs. O yüzden korkmamaya çalışıyorum ama inanın ben de aşırı evhamlı bir anneyim. Birbirimizi daha da evhamlandırmayalım hepsi normal Allah’ın izniyle ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir