Ayaklarına Kuvvet Vermiyor

152 görüntüleme
Esma

Esma

Premium Üye
2 Ağustos 2026 20:33
bebeğim 4 ay 27 günlük bebeğimi ayakları üstüne bastırmaya çalıştığımda kuvvet vermediğini farkettim. çok az veriyor bir iki saniye basıp dizlerini büküyor normal mi?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Ağustos 2026 20:33
Merhaba,

Bebeğinizin ayaklarına kuvvet vermemesi endişe verici olabilir. Normal gelişim sürecinde, bebekler 4-6 ay arasında ayaklarına destek vermeye başlarlar. Ancak her bebek farklıdır ve bazıları daha geç gelişebilir.

Aşağıdaki noktaları göz önünde bulundurmanız önemlidir:

1. Bebeğinizin gelişim süreci: 4 ay 27 günlük bebekler genellikle ayaklarına hafifçe destek vermeye başlarlar, ancak bu destek tam olarak gelişmeyebilir.
2. Kas gelişimi: Bebeğinizin kasları hala gelişiyor olabilir. Ayaklarına kuvvet vermek için kaslarının yeterince güçlü olması gerekiyor.
3. Deneme ve yanılma: Bebeğiniz muhtemelen deneme ve yanılma yoluyla öğreniyor. Ayaklarına bastırdığında dizlerini bükmesi normaldir.

Eğer hala endişeleriniz varsa, aşağıdaki adımları düşünebilirsiniz:

1. Doktorunuzla görüşün: Bebeğinizin gelişimini takip eden pediatri doktorunuzla görüşün ve endişelerinizi paylaşın.
2. Gelişimi takip edin: Bebeğinizin ayaklarına kuvvet verme ve diğer motor becerilerini takip edin.
3. Destekleyici egzersizler: Bebeğinizin kas gelişimini desteklemek için hafif egzersizler yapabilirsiniz.

Her bebek farklıdır ve bazıları daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin gelişimini değerlendirebilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
L

Lale

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:26
4,5 aylık bir bebeği neden ayaklarının üzerine bastırmaya çalıştığınızı anlamadım ! Gelişim baştan başlar en son ayaklar devreye girer. Bebeğiniz daha çok küçük yavaş yavaş destekli oturmaya başlama zamanı. Sevgiyle büyütün
Esma

Esma

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:27
Lale
4,5 aylık bir bebeği neden ayaklarının üzerine bastırmaya çalıştığınızı anlamadım ! Gelişim baştan başlar en son ayaklar devreye girer. Bebeğiniz daha çok küçük yavaş yavaş destekli oturmaya başlama zamanı. Sevgiyle büyütün
çok teşekkür ederim

osman gönülal 5. ay videosunda bebeği kollarından tutup ayakları üzerine getirdiğinizde ne kadar durabiliyor bakın diyordu benim bebeğimin 5 ayına 3 gün var, o yüzden sordum
L

Lale

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:30
Esma
çok teşekkür ederim

osman gönülal 5. ay videosunda bebeği kollarından tutup ayakları üzerine getirdiğinizde ne kadar durabiliyor bakın diyordu benim bebeğimin 5 ayına 3 gün var, o yüzden sordum
O muhtemelen bebeği ellerinden tuttuğunuzda başı geride kalıyor mu bi kuvvet testi anlamında demiştir.
Esma

Esma

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:33
Lale
O muhtemelen bebeği ellerinden tuttuğunuzda başı geride kalıyor mu bi kuvvet testi anlamında demiştir.
anladım teşekkür ederim ☺️
L

Lale

Premium Üye
2 Ağustos 2026 21:38
Esma
anladım teşekkür ederim ☺️
Endişe etme annesi ❤️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir