Ayakkabi Hakkında Yardım

492 görüntüleme
İ

İpek B. Z.

22 Nisan 2026 13:46
Oğlum 16 aylik yeni. 2 aydir yürüyor. Ilk önce alti patik gibi nokta nokta silikonlu olan basit bi ayakkabi aldık ama artik parkta sokakta falan kullanışlı olmuyor. Yeni ayakkabi alirken "ilk adım " denilen tarzda mi almalıyız yoksa bileği destekleyen ama tabani bir tık daha sert olan bir ayakkabi mi almalıyız? Ilk adım denilen ayakkabinin farki ne tam olarak, sadece taban mi ? Su an 20 numara giyiyor örneğin, yaza 18 aylik olacak ben yine de ilk adım ayakkabısı mi almalıyım? Tecrübeli anneler bir aydınlatın beni nolur :)
Afranur K.

Afranur K.

22 Nisan 2026 13:58
Yanlış bilmiyorsam ilk adım ayakkabısında amaç bebeğin yere tam basmasını yani ortopedik bir biçimde basmasını sağlamak, ayak parmaklarının sıkışmasını engellemek bi de uç kısmında koruyucu var diye hatırlıyorum.

Yani bebeğin dengesini kurmasını destekleyen bir formu var, açıkçası zaten 2 aydır yürüyen bir bebeğin ihtiyacı var mıdır? Emin olamadım. Zaten bebeğiniz parkta bahçede önceden gezip yürüdüyse, artık gayet iyi bir biçimde yürüyüp eğleniyorsa, standart, daha kaliteli bir ayakkabı seçmek mantıklı olur gibi geldi vana.

Kızım için ilk adım ayakkabısı aldım mesela ben ama yaza zaten yeni yürüyor olacak, aynı paraya daha iyi bir markada daha kaliteli bir tercih yapılabilir gibi geliyor hala bana 😂
İ

İpek B. Z.

22 Nisan 2026 14:01
Afranur Keskin
Yanlış bilmiyorsam ilk adım ayakkabısında amaç bebeğin yere tam basmasını yani ortopedik bir biçimde basmasını sağlamak, ayak parmaklarının sıkışmasını engellemek bi de uç kısmında koruyucu var diye hatırlıyorum.

Yani bebeğin dengesini kurmasını destekleyen bir formu var, açıkçası zaten 2 aydır yürüyen bir bebeğin ihtiyacı var mıdır? Emin olamadım. Zaten bebeğiniz parkta bahçede önceden gezip yürüdüyse, artık gayet iyi bir biçimde yürüyüp eğleniyorsa, standart, daha kaliteli bir ayakkabı seçmek mantıklı olur gibi geldi vana.

Kızım için ilk adım ayakkabısı aldım mesela ben ama yaza zaten yeni yürüyor olacak, aynı paraya daha iyi bir markada daha kaliteli bir tercih yapılabilir gibi geliyor hala bana 😂
Vicco cok öneriyorlar onu bir deneyeceğiz ama emin olamadim ben de ne yapmamiz gerektiğinden. Teşekkür ederim Afranur Hanim❤️
A

Arzu.G

22 Nisan 2026 14:19
Vicconun ilk adım ayakkabısını alabilirsiniz hem ortopedik hem hafif tek eksisi zemin çok kaygan olunca kayabiliyor tabanı düz .bebisinizin ayağı tombikse deneyerek alın klasik modellerin parmak kısmı dar ve sert tombik ayaklarda sorun olabiliyor biz denemeden alıp ayağını sıkınca farklı bir modele geçmiştik . bağcıklılar kullanışlı olmuyor cırtlı modelleri tercih edin . sağlıkla yürüsün inşallah ❤️
A

Arzu.G

22 Nisan 2026 14:24
Bu arada model olarak İlkadım olması şart değil sizinkine ama tabanını ortopedik tercih edin mutlaka vicco bu konuda başarılı. Ayakları çabuk büyüdüğü için yaza uygun esnek ince hava alan yazlık modeller iyi olur kış geldiğinde numaranız büyümüş olacak zaten
İ

İpek B. Z.

22 Nisan 2026 14:26
Arzu.G
Vicconun ilk adım ayakkabısını alabilirsiniz hem ortopedik hem hafif tek eksisi zemin çok kaygan olunca kayabiliyor tabanı düz .bebisinizin ayağı tombikse deneyerek alın klasik modellerin parmak kısmı dar ve sert tombik ayaklarda sorun olabiliyor biz denemeden alıp ayağını sıkınca farklı bir modele geçmiştik . bağcıklılar kullanışlı olmuyor cırtlı modelleri tercih edin . sağlıkla yürüsün inşallah ❤️
Cok teşekkürler Arzu Hanim, süper tüyolar❤️
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir