Ayak Parmakları
97 görüntüleme
H
Hatice T.
17 Eylül 2025 03:52
3 aylık bebeğim var ayakları sürekli bükü şekilde ve sadece dokunduğumda açıyor normal mi yoksa ben mi abartıyorum 🥹
D
Damla B.
17 Eylül 2025 04:16
Benim kızımın da öyle. Parmaklarını sıkıyor böyle dokununca falan açıyor. Şimdiye kadar komik geliyordu ama siz öyle diyince ben de merak ettim 😅 normaldir bence. Her ne kadar açılmaya başlasa da elleri de çoğu zaman yumruk şeklinde. Bence çiçek gibi yeni yeni açılıyorlar 💕
H
Hatice T.
17 Eylül 2025 05:28
Teşekkür ederim içim rahatladı biraz 🌺

Fatma U.
Uzman Psikolog
17 Eylül 2025 08:54
Merhaba 🌼 Bebeğinizin bacaklarını bükük tutması sizi endişelendirmiş olabilir, ancak bu durum 3 aylık bir bebek için tamamen normaldir. Bebeklerin bu pozisyonu koruması, anne karnındaki duruşlarının bir devamıdır ve güçlü kas tonusunun sağlıklı bir göstergesidir. Dokunduğunuzda bacaklarını açması ise dışarıdan gelen bir uyarıya verdiği doğal bir reflekstir.
-Bu durumu yönetmek için şunları uygulayabilirsiniz: Gündüz saatlerinde bebeğinizle oynarken, bacaklarına bisiklet hareketi gibi nazik egzersizler yaptırabilirsiniz. Bu, hem onunla bağ kurmanızı sağlar hem de bacak kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Endişelenmeyin, bu pozisyon zamanla değişecektir.
-Bu durumu yönetmek için şunları uygulayabilirsiniz: Gündüz saatlerinde bebeğinizle oynarken, bacaklarına bisiklet hareketi gibi nazik egzersizler yaptırabilirsiniz. Bu, hem onunla bağ kurmanızı sağlar hem de bacak kaslarının güçlenmesine yardımcı olur. Endişelenmeyin, bu pozisyon zamanla değişecektir.