Ayak Hassasiyeti
64 görüntüleme
A
Ayşenur D.
21 Temmuz 2025 08:21
13 aylık kızım ayaklarına dokununca aşırı tepki veriyor. Ayaklarına masaj yapamıyorum, ayak tırnaklarını zorla kesiyorum, ayaklarının üstüne bastıramıyorum.
Tüm tahliller yapıldı, vücudunun 5 bölgesinden emar çekildi, röntgen çekildi hiçbirinde sıkıntı çıkmadı. Ama ayaklarının üzerine basmıyor. Ayağına herhangi bir şey değince de aşırı tepki veriyor korkuyor gibi. Neden olabilir?
Tüm tahliller yapıldı, vücudunun 5 bölgesinden emar çekildi, röntgen çekildi hiçbirinde sıkıntı çıkmadı. Ama ayaklarının üzerine basmıyor. Ayağına herhangi bir şey değince de aşırı tepki veriyor korkuyor gibi. Neden olabilir?
Fatma U.
Uzman Psikolog
21 Temmuz 2025 14:04
13 aylık kızınızın ayaklarına dokununca aşırı tepki vermesi, masaj yapılamaması, tırnak kesiminde zorlanma ve ayaklarının üzerine bastıramama durumu, yapılan tüm tıbbi testlerin temiz çıkmasına rağmen devam etmesi, **duyusal hassasiyetlere** işaret edebilir. Bebeğinizin ayaklarındaki dokunma duyusu, yaşıtlarına göre daha hassas olabilir. Bu durum, günlük yaşamda karşılaştığı basit dokunsal uyaranlara (çorap, ayakkabı, yerin dokusu) karşı bile yoğun tepki vermesine neden olabilir. Fiziksel bir sorun olmaması sevindirici. Bu hassasiyeti yönetmek için, ayaklarına dokunurken yavaş ve nazik olmaya özen göstermelisiniz. Farklı dokulardaki materyallerle oyunlar (kum, su, pirinç gibi) sunarak duyusal entegrasyonuna yardımcı olabilirsiniz. Ancak, bu hassasiyet bebeğinizin hareket gelişimini veya günlük yaşamını belirgin şekilde etkiliyorsa, bir psikolog veya duyu bütünleme terapisti ile görüşmek çok faydalı olacaktır.
A
Ayşenur D.
21 Temmuz 2025 15:17
Evet maalesef yürümesini veya emeklemesini çok etkiliyor. Bir nesneye uzanmak istediğinde tedirgin oluyor.  çok teşekkürler yanıtınız için