Ayağı Kalkma
109 görüntüleme
A
Azize F.
17 Aralık 2025 09:41
merhabalar kızım altıncı ayına girdi iki gündür ayağa kalkmayı öğrendi tabi destekle. Elimize tutunup ayağa kalkıyor çok hafif destekle ayakta duruyor. Ayak tabanları tamamen yere değiyor ve gerçekten ayakta duruyor. Bugün hatta ayaklarını öne geriye atıp küçük bir yürümeye çalışma deneyiminde bulundu. Oturmayı öğrendiğinden beri oturmak istiyor Tummy time yapmayı özen gösteriyoruz ama şu an favorisi oturmak ve ayağa kalkmak. Gerçekten izin versem yardım edersem 1-2 aya yürür gibi ama acaba çok erken mi zararı olur mu bilemedim bir bilgisi olan var mı?
S
Sifa D.
17 Aralık 2025 09:55
Merhaba,çok güzel basamaklar bunlar sağlıkla büyütün 🥰
Şöyle emekleme bir gelişim basamağı değil ancak emeklemenin muazzam faydaları var. Gövdeyi güçlendiriyor, denge ve koordinasyonu sağlıyoruz, çok çeşitli pozisyonlar alarak vücudu kontrol etmeyi öğreniyor, vücut farkındalığı kazanıyor, emeklemek yürümeye göre daha güvenli olduğu için çevreyi keşfetmeleri çok daha hızlı oluyor ve daha bir sürü sayısız faydası var. Üstelik emeklemek ayakta durmaktan daha zor bir beceri aslında. Hayatı boyunca zaten yürüyecek zaten ancak emekleme dönemi kısa o yüzden mümkünse emeklemesini sağlamaya çalışırsanız çok iyi olur aslında.
Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü emekleyen çocukların yürümesi çok daha stabil ve dengeli oluyor. O yüzden erken yürümek uzun vadede iyi ve dengeli yürümek olmayabiliyor.
Sağlıkla, afiyetle, huzurla, mutlulukla büyüsün ❤️🙏🏻
Şöyle emekleme bir gelişim basamağı değil ancak emeklemenin muazzam faydaları var. Gövdeyi güçlendiriyor, denge ve koordinasyonu sağlıyoruz, çok çeşitli pozisyonlar alarak vücudu kontrol etmeyi öğreniyor, vücut farkındalığı kazanıyor, emeklemek yürümeye göre daha güvenli olduğu için çevreyi keşfetmeleri çok daha hızlı oluyor ve daha bir sürü sayısız faydası var. Üstelik emeklemek ayakta durmaktan daha zor bir beceri aslında. Hayatı boyunca zaten yürüyecek zaten ancak emekleme dönemi kısa o yüzden mümkünse emeklemesini sağlamaya çalışırsanız çok iyi olur aslında.
Yukarıda saydığım sebeplerden ötürü emekleyen çocukların yürümesi çok daha stabil ve dengeli oluyor. O yüzden erken yürümek uzun vadede iyi ve dengeli yürümek olmayabiliyor.
Sağlıkla, afiyetle, huzurla, mutlulukla büyüsün ❤️🙏🏻
İ
İ.E.
17 Aralık 2025 09:58
Benimki de nisbeten erken yuruyenlerden. Sizinki gibi 6.ayinda tutunup kalkmaya basladi. 8.ayinda elinden tutup yuruyordu. 10.ayinda tamamen kendi kendine yurumeye basladi. Bazilari gec bazilari erken basliyor ama ben anneye zorluk disinda bir sorun olacagini sanmam. Tek sıkıntı gozunuz hep ustunde olacak pesinden kosturup duracaksiniz. Buna da erken baslayinca anne icin yorucu oluyor. Ozellikle elle tutup yurumeyi kesfettiklerinde asla oturmak sitemiyorlar egilmekten beliniz agriyor. Bir de kafalari hala kocaman agir geliyor herhalde dusup vurup duruyorlar ilk baslarda.
N
NUR
17 Aralık 2025 10:07
Benim bebeğim 5 aylıkken ellerinden tutup adim atmaya başladi şuan 6 aylık 2-3 aydır da ellerinden sadece tutunca kendisi ayağa kalkiyo gayet normal yani
N
NUR
17 Aralık 2025 10:09
Sadece ellerinden tutup 6-7 metre yuruyo yani yürümeyi çok seviyo
A
Ayşe Ş. ..
17 Aralık 2025 10:58
Kalmıyor yürüyor birde birşey başarmış gibi çok mutlu benim çok hoşuma gidiyor bu halleri. Her çocuk ve gelişimi farklıdır. Erken falan değil destek olun sadece gerisini o halleder😍🥰