Avakado
186 görüntüleme
S
Selen K. B.
16 Ağustos 2025 08:34
Merhaba bebeğim için birkaç tane avokado almıştım ama hepsi birden olgunlaştı nasıl saklayabilirim Fikri olan var mı acaba
A
Ayşe C.
16 Ağustos 2025 08:36
Tek tek streçleyip buzluğa atıldığında bozulmuyormuş diye biliyorum
K
K.nur G. ..
16 Ağustos 2025 08:38
Avakadonun etrafını havlu kagitla sarıp strece dolayın. Ben bu şekilde yaklaşık 10 tane avakadoyu buzdolabının sebzelik kısmında bozulmadan saklayabilmistim
D
Duygu Ç. ..
16 Ağustos 2025 08:39
Merhaba bende hamileyken çok avokado tükettim ilk hep çürüyüp atmak zorunda kalmıştım ama sonra buzdolabına koydum ve hiç biri birbirine temas etmemeli onlar için tek tek kilitli poşet alıp buzdolabında sakliyordum zaten her hafta aldığım için az az alıyordum bu şekilde daha az israf ettim🤭
F
Fatma S. ..
16 Ağustos 2025 08:40
Soyulmuş ve dilimlenmiş halde markette satıldığını görmüştüm. Bende dilimledim tabağa dizdim dondurdum. Birkaç saat sonra tabaktan alıp buz dolabı poşetine koydum tek tek çıkarıp 5 dk falan çözdürüp vermeyi düşünüyorum. 2 gün önce yaptığım için daha çıkarmadım ama markette böyle sattıklarına göre olur diye düşünüyorum
S
Selen K. B.
16 Ağustos 2025 08:40
Ya benim 10 tane avokadom var ama hepsi pişti artık onları nasıl saklayacağım bilemiyorum
Ö
Özge Ç.
17 Ağustos 2025 16:54
Merhaba, ben dilimleyip buzluğa koydum birer dilim çıkarıp kullanıyorum. İsterseniz yarım deneyin çözündüğünde tadına bakın. Birde instagrmda püre haline getirdikten sonra limon sıkıp buzluğa koyanları görmüştüm ama denemedim. Bir tanesini deneyip size uygun şekilde saklayabilirsiniz
S
Selen K. B.
17 Ağustos 2025 17:06
Ya dilimleyip sakladım ama karardı maalesef 😕
G
Gizem Ç. ..
17 Ağustos 2025 20:08
Kesilmiş olan yarım avokadoyu tuzlu su içinde kararmadan bekletebilirsiniz. Olgunlaşmış, dilimlenmiş ve üzerine sıvı tuz sıkılmış bir şekilde dondurucuya atarsanızda kararma yapmıyor. Tabi tuzlu tüketecekseniz. Bebişler için bu yöntem olmaz:)