Atriyal Taşikardi
352 görüntüleme
A
Ayşe K.
Premium Üye
21 Temmuz 2026 20:30
Merhabalar . Benim oğlum 4.5 aylık . Geçen gün götürdüğümüz rutin bi kontrol sırasında doktorumuz kalp ritminde bi tuhaflık olduğunu ve düzensiz olduğunu söyledi . Çocuk kardiyolojisine yönlendirdi . Orda 4 kere EKG çekildik . Ve gözümüzün önünde 10 dk boyunca oğlumun nabzı 230-250 arasında gitti geldi . İşin saçma yanı oğlumda en ufak bi belirti bile yoktu. Ağlamıyor , bağırmıyor, morarmıyor. Her zaman nasılsa öyle duruyordu. Doktorlar bu düzensiz ve ani yükselen kalp atışından endişelenip 2 gün yoğun bakıma yatırdı . Şuanda da serviste kalıyoruz . Doktor atriyal taşikardi dedi ve belli bir süre ilaç kullanması gerektiğini ama bebek olduğu için düzelme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi . Böyle birsey daha önce yaşayan var mı? Ya da kalp rahatsızlığına sahip olan çocuğu olan ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye21 Temmuz 2026 20:30
Atriyal taşikardi, kalbin atriyal bölgesinde hızlı ve düzensiz kalp atışları ile karakterize edilen bir durumdur. 4,5 aylık bir bebekte bu durumun ortaya çıkması endişe verici olabilir, ancak doktorunuzun belirttiği gibi, bebeklerde düzelme ihtimali yüksektir.
Atriyal Taşikardi Hakkında Bilmeniz Gerekenler:
1. Tanı ve Tedavi: Atriyal taşikardi tanısı EKG ile konur. Tedavi genellikle ilaçlarla kalp atışını düzenlemek ve normale döndürmek amacını taşır.
2. Semptomlar: Genellikle bebeklerde belirti görülmeyebilir, ancak hızlı kalp atışı, yorgunluk, huzursuzluk gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
3. İlaç Tedavisi: Doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisi, kalp atışını kontrol altına almak ve düzensizliği önlemek için verilir. İlaç dozu ve süresi doktorunuzun değerlendirmesiyle belirlenir.
4. İyileşme Süreci: Çoğu bebekte atriyal taşikardi sorunu ilaç tedavisiyle kontrol altına alınabilir. Düzelme ihtimali yüksektir, ancak düzenli takip ve doktor muayeneleri önemlidir.
Yapmanız Gerekenler:
Doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisine ve takip planına uyun.
Bebeğinizin durumu hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla açıkça konuşun.
* Bebeğinizin kalp sağlığı için düzenli kontrolleri ihmal etmeyin.
Atriyal taşikardi yaşayan diğer ailelerle bağlantı kurmak, deneyimleri paylaşmak ve destek almak için online platformlar veya hasta gruplarıに参加 edebilirsiniz.
Atriyal Taşikardi Hakkında Bilmeniz Gerekenler:
1. Tanı ve Tedavi: Atriyal taşikardi tanısı EKG ile konur. Tedavi genellikle ilaçlarla kalp atışını düzenlemek ve normale döndürmek amacını taşır.
2. Semptomlar: Genellikle bebeklerde belirti görülmeyebilir, ancak hızlı kalp atışı, yorgunluk, huzursuzluk gibi belirtiler ortaya çıkabilir.
3. İlaç Tedavisi: Doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisi, kalp atışını kontrol altına almak ve düzensizliği önlemek için verilir. İlaç dozu ve süresi doktorunuzun değerlendirmesiyle belirlenir.
4. İyileşme Süreci: Çoğu bebekte atriyal taşikardi sorunu ilaç tedavisiyle kontrol altına alınabilir. Düzelme ihtimali yüksektir, ancak düzenli takip ve doktor muayeneleri önemlidir.
Yapmanız Gerekenler:
Doktorunuzun önerdiği ilaç tedavisine ve takip planına uyun.
Bebeğinizin durumu hakkında endişeleriniz varsa, doktorunuzla açıkça konuşun.
* Bebeğinizin kalp sağlığı için düzenli kontrolleri ihmal etmeyin.
Atriyal taşikardi yaşayan diğer ailelerle bağlantı kurmak, deneyimleri paylaşmak ve destek almak için online platformlar veya hasta gruplarıに参加 edebilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Elif T.
21 Temmuz 2026 22:24
Merhaba öncelikle Rabbim şifa versin benim ve kızımın kalbinde delik var ben ameliyat oldum ama kızımın ki zamanla kapanacak seviye de dedi doktorumuz düzenli kontrole gidiyoruz sadece onun dışında bir durumumuz yok çok şükür sizinde iyi olacaktır Allahın izniyle. İstanbul da mı yaşiyorsunuz?
A
Ayşe K.
Premium Üye
21 Temmuz 2026 22:26
Merhaba öncelikle Rabbim şifa versin benim ve kızımın kalbinde delik var ben ameliyat oldum ama kızımın ki zamanla kapanacak seviye de dedi doktorumuz düzenli kontrole gidiyoruz sadece onun dışında bir durumumuz yok çok şükür sizinde iyi olacaktır Allahın izniyle. İstanbul da mı yaşiyorsunuz?

Elif T.
21 Temmuz 2026 22:28
Hayır ama sık sık İstanbul a gidiyoruz. Eşim İstanbullu
Yükleniyor...