Atopik Egzama ve Göz Alerjisi
122 görüntüleme
Ç
Çeşminaz T. ..
25 Haziran 2025 19:05
Merhaba. 3.5 aylık bebeğim ilk ayda yüzü aşırı pul pul oldu, doktora götürdüğümde alerji testi istedi, kortizonlu krem verdi, krem geçirdi. alerji bölümüne götürdüğümde ise atopik egzama, alerjik değildir, cildi çok kuru, ondan olabilir sürekli nemlendirmen gerek, ve süt ürünlerini azalt yoksa böyle kızarıklıklar döküntüler olabilir oldukça kortizonlu kremden aralıklı sürebilirsin dedi. Alerji testi istiyorum ama yapmıyorlar kilo almaması ve Kakada kan olması gerek dedi, öyle bir durumumuz Yok.
Gözünde de aşırı kaşınma vardı, kirpik diplerinde kepeklenme vardı merhem kullandık geçti. Şimdi de yine çok kaşıyo gözlerini, baktırdık, alerjisi var mevsimsel, güneş ve çimenlere dikkat edin dedi, kortizonlu göz damlası verdi, bir hafta günde 4 kez damlat dedi ama biz zararı olur mu diye de korkuyoruz. Göz damlası zararı olurmu kullanmakta, ve atopik egzama cilt konusunda ne önerirsiniz.
Gözünde de aşırı kaşınma vardı, kirpik diplerinde kepeklenme vardı merhem kullandık geçti. Şimdi de yine çok kaşıyo gözlerini, baktırdık, alerjisi var mevsimsel, güneş ve çimenlere dikkat edin dedi, kortizonlu göz damlası verdi, bir hafta günde 4 kez damlat dedi ama biz zararı olur mu diye de korkuyoruz. Göz damlası zararı olurmu kullanmakta, ve atopik egzama cilt konusunda ne önerirsiniz.
M
Merve
25 Haziran 2025 19:10
Benim kızım da 3,5 aylık ve egzaması var. Bizde de kaka da kan yok aşırı mukus var ve heryerinde döküntüler var alerji maması kullanıyoruz onun dışında hergün iki kere nemlendiriyorum kortizonlu ben de kullandım o çok iyi geldi fakat üç günden fazla kullanamıyorsunuz maalesef ben de çok muzdaribim çare olmak istiyorum çocuğuma merakla cevapları bekliyorum
Ç
Çeşminaz T. ..
25 Haziran 2025 19:14
Evet gerçekten çok zor bir durum bende test istiyorum ki çıksın net bişey diye, yapmıyorlar, ama çocukta sürekli kızarıklıklar oluyor, özellikle yüzü sert oluyor döküntü oluyo, evet kortizonluyu da nereye kadar kullanabiliriz ki sonuçta, kullanmaya korkuyorum, ama tek o fayda ediyor gerçekten de. Çare bulabiliriz inşallah
T
Tuğçe G. ..
13 Ağustos 2025 21:00
Alerji testi 6 aydan önce doğru sonuç vermiyormuş özelde doktor 1 aylıkken yaptırdı hiçbirleye alerjisi çıkmadı. Başka bi doktora gittim sen kendin bulacaksın dedi. Domates kırmızı biber çilek karpuza alerjimiz çıktı. Mustelanın stelatopia intense var kortizonluyla aynı etkiyi veriyor ama kortizon yok için de. İlk denerseniz ama böyle kremleri küçük bir yerinde deneyin
Ç
Çeşminaz T. ..
13 Ağustos 2025 21:04
Çok teşekkürler. Bir deneyeyim onu da. Alerji durumu korkusu çok zor gerçekten de. Bütün bebeklerimize rabbim sağlık versin 🤲🏼
A
Aylin T.
17 Ağustos 2025 18:11
Merhabalar, kızımda 4 aylikken böyle belirtiler olmaya başladı Alerji testleri yaptırdım, neler neler bir şey bulamadılar. Diyet de vermediler . Krem verdiler yolladılar. Atopik egzama dedi geçti cildiye, immünoloji doktoru da alerjisi yok vs dedi. Katı gıdaya geçince yediği bir peynirle anladım, inek sütü proteinine, domatese, kajuya, yer fıstıgına ne zaman yer versek beslenmesinde o zaman artmaya başladı. Ayrıca yoğurdunu pastörize sütten yapmaya başladım. Çok dikkat ettim beslenmesine. Şekerli şeyler asla vermedim. Paketli gıdalar vermedim. Özellikle 2 yaşından sonra Hindistan cevizi yağı verdim aç karnına sabah. Kefir içirdim bol bol. Karbonhidrat azalttım. Diyeceğim o ki bağırsak florası güçlenince geçti. 29 aylığız 1 ay önce egzama ya elveda dedik. Baharatlı şeyler, yaglı şeyler de katı gıdaya geçince vermedim . ( zaten vermiyordum egzamayı arttırıyormus.) kırmızı pul biber de dahil. Emziren bir anneyseniz deneyin derim ben çareyi nereye gittiysem bulamadım. Osman beyin bir çok videosu ile teşhis ettim resmen her şeyi.
L
Leyla E. ..
17 Ağustos 2025 21:35
Merhaba benim de bebeğim doğduğu zaman vücudunda döküntüler kızarıklıklar olmaya başladı kaç tane doktora gittiysem hepsi sıcaktan oluyor dedi isilik deyip geçiştirdiler kışın ortası nasıl bir sıcaklık olabilir ki evin sıcaklığı 25 ve altıydı en son memlekette gidince ordaki bi doktora götürdüm ve alerji olduğunu söyledi kendin takip et bulursan dedi dikkat et yediklerine ayretten kuruluk egzaması var dedi bunun için de biodermanın kremini önerdi kullandıkça düzeldi vücudu alerji testi henüz yapmadık ama kuru yemiş ve hazır yiyicek bisküvi ve o tarz şeyleri yemeyi kesince çocuk düzeldi şuan 7 aylık