Atopik Dermatit ,susam ve Şeftali Alerjisi
116 görüntüleme
V
Vildan E. ..
24 Haziran 2025 09:56
Oğlum 6 aylık ,anne sütü ile besleniyor 4.aydan bu yana cildinde yanaklarında egzama var sırt ve bacaklarında da oluştu kortizon kullanınca anlık geçiyor ama kullanımı kesince kızarıklıklar çoğalıyor, Susam ve şeftali alerjisi çıktı kan tahlilinde dikkat ediyorum ürünlere ama yine de geçmiyor doktorumuz deri testi için erken diyor , ama cildinde atopisi çoğalıyor eskilerin izi geçmeden yeniler beliriyor, ne yapabilirim ne kullanmalıyım sıcaklıkta mı etkiliyor izmirde yaşıyorum
M
Merve G.
24 Haziran 2025 16:55
Merhabalar geçmiş olsun benim oğlumun da yumurta beyazı ve badem alerjisi var bahsettiğiniz durumları az da olsa yaşadık. Naçizane tavsiyem susam ve şeftaliyi kesin bir şekilde kesmeniz ve bir alerji diyetisyeni ile ilerlemeniz, çok faydasını görürsünüz. Ayrıca biz 3. Ayımızda deri testi yaptırdık ve sonuç verdi isterseniz doktorunuzu da değiştirebilirsiniz. Sıcaklar da aşırı derecede etkiliyor bir de diyetisyenimiz her döküntüyü besine bağlamayın atopik cilt onarım isteyen bir cilt 2 yaşa kadar devam eder demişti. Siz çok sık nemlendirin ve her gün soğuğa yakın suyla duş aldırın ancak öyle bi nebze de olsa baş edilebilir.
G
Güljahan A. ..
24 Haziran 2025 19:18
Bebegim 3 qylikken yuzunde hosunde sirtinda pirinc tanesi gibi beyaz lekeler olustu, ve hala var dermatolog doktoru, dermoskin babycare lasyonu önerdi ama pek faydasi olmadı, neden cikti acaba bu lekeler vitiligo olmasindan korkuyorum
V
Vildan E. ..
25 Haziran 2025 08:33
Cevabınız için teşekkür ederim Merve hanım size de geçmiş olsun. Duş ve nemlendirmeyi hergün yapmaya çalıyorum Susam ve şeftali konusunda diyeti yapıyorum ama dediğiniz gibi sanırım sadece besine bağlamamam gerek alerji diyetisyeni aklımıza gelmemişti buna bi bakayım teşekkür ederim.