Atopik Dermatit

184 görüntüleme
K

Kübra E. ..

26 Mart 2026 01:51
merabalar bebegim6 aylık ve 3. Ayından beri yüzünde ve vicudunda egzama var. Yüzündeki bir türlü geçmiyor az bişey hafifliyor geri geliyor kortizonlu krem kullanıyorum 3 aydır ama iyi bir etki alamadık basına gelen var mı ne zaman gecer nasıl bişey kullanmam lazım düzelmesi içinn. Elbiselerine yattıgı yere herşeye dikkat ediyorum ama bir türlü geçmiyor 😔
A

Arzu.G

26 Mart 2026 01:58
Islak mendilini deterjanıni şampuanı losyonunu hep değiştirmiştik baya geçmişti yine de 12aylara kadar şiddetli olmasa da ara ara tekrarladı özellikle kulak arkası ve göğsünde. Yaza sizinki de hafiflemiş olur diye düşünüyorum
K

Kübra E. ..

26 Mart 2026 02:02
Arzu.G
Islak mendilini deterjanıni şampuanı losyonunu hep değiştirmiştik baya geçmişti yine de 12aylara kadar şiddetli olmasa da ara ara tekrarladı özellikle kulak arkası ve göğsünde. Yaza sizinki de hafiflemiş olur diye düşünüyorum
Bende ıslak mendilini değiştirdim şampuan losyon kullanma dediler kullanmıyorum 3 aydır vazelin sür günde 4 kez dediler yapıyorum nemli tutuyorum ama faydası yok insallah yaza geçer diye dua ediyorum artık
A

Arzu.G

26 Mart 2026 02:04
Kübra Erdogan
Bende ıslak mendilini değiştirdim şampuan losyon kullanma dediler kullanmıyorum 3 aydır vazelin sür günde 4 kez dediler yapıyorum nemli tutuyorum ama faydası yok insallah yaza geçer diye dua ediyorum artık
Vazelinin iyi geldiğini duymamıştım hiç. losyonlardan temiz içerikli olanlar da iyi olabilir aslında .zor bir süreç anlıyorum ama üzülmeyin geçiyor
K

Kübra E. ..

26 Mart 2026 02:09
Arzu.G
Vazelinin iyi geldiğini duymamıştım hiç. losyonlardan temiz içerikli olanlar da iyi olabilir aslında .zor bir süreç anlıyorum ama üzülmeyin geçiyor
İnşallah teşekkür ederim yanıtınız için
B

Begüm A.

26 Mart 2026 02:24
Bizim de aynı şekilde tekrarlıyor sürekli her şeyi değiştirmiş olmama rağmen ama kortizonlu krem deriyi inceltebiliyor bildiğim kadarıyla ben mustelanın stealatopia serisini kullanıyorum tam geçirmiyor ama hafifletiyor diyebilirim 2.kutudayız şu anda
G

Gülşah S.

Premium Üye
26 Mart 2026 02:27
Biz de Bioderma intense blume kullanıyoruz baya etkili

Alerji bölümünden. Randevu bulmaya çalışıyorum
K

Kübra E. ..

26 Mart 2026 02:27
Begüm Aksoy
Bizim de aynı şekilde tekrarlıyor sürekli her şeyi değiştirmiş olmama rağmen ama kortizonlu krem deriyi inceltebiliyor bildiğim kadarıyla ben mustelanın stealatopia serisini kullanıyorum tam geçirmiyor ama hafifletiyor diyebilirim 2.kutudayız şu anda
Evet deriyi inceltiyor uzun süre kullanımda o yüzden birakmak istiyorum ama işte teri geliyor peki sadece mustelanın kremini mi kullanıyorsunuz
B

Begüm A.

26 Mart 2026 02:44
Kübra Erdogan
Evet deriyi inceltiyor uzun süre kullanımda o yüzden birakmak istiyorum ama işte teri geliyor peki sadece mustelanın kremini mi kullanıyorsunuz
Çok yara gibi olursa o zaman kortizonlu kremden ince bir tabaka sürüyorum o da çok olmuyor zaten ,mustelanın kremini şampuanını ve bazen masaj için yağını sürüyorum kıyafetlerini zaten ayrı yıkıyorum onun için de durunun toz sabunlarından kullanıyorum
Z

Zeynep A. B. H.

Premium Üye
26 Mart 2026 03:53
Merhaba, ıslak mendil kullanmıyorum kesinlikle. Ne poposuna ne yüzüne. 5,5aylık doğduğundan beri pamuk ve zeytinyağlı su hazırladğım şişeyi kullanıyorum. Deterjanları siveno ve bu deterjan ile kendi yatak nevresim takımımızda yıkanıyor çünkü bizimlede uyuyor arada. Ek olarak hergün ılık duş aldırıp duşta ve sonrasında mustelanın atopik serisini kullanıyorum. Mustela stelatopia kremi sabah akşam kullanıyorum. 1,5 ayda mustela kullanmaya başladım 2.ayın başında hiç bir şeyi kalmadı. Şimdi arada bir çok kurıyunca havalar yüzünde kabarıklıkkar oluşuyor krem ve banyo sonrasında hemen hafifliyor. Oda nemi +50, hergün öğleden sonra dışarıda temiz hava almasınıda sağladım. Şuan bir sıkıntısı yok
K

Kübra E. ..

26 Mart 2026 04:53
Zeynep Ayşe Bostancı Hoşhal
Merhaba, ıslak mendil kullanmıyorum kesinlikle. Ne poposuna ne yüzüne. 5,5aylık doğduğundan beri pamuk ve zeytinyağlı su hazırladğım şişeyi kullanıyorum. Deterjanları siveno ve bu deterjan ile kendi yatak nevresim takımımızda yıkanıyor çünkü bizimlede uyuyor arada. Ek olarak hergün ılık duş aldırıp duşta ve sonrasında mustelanın atopik serisini kullanıyorum. Mustela stelatopia kremi sabah akşam kullanıyorum. 1,5 ayda mustela kullanmaya başladım 2.ayın başında hiç bir şeyi kalmadı. Şimdi arada bir çok kurıyunca havalar yüzünde kabarıklıkkar oluşuyor krem ve banyo sonrasında hemen hafifliyor. Oda nemi +50, hergün öğleden sonra dışarıda temiz hava almasınıda sağladım. Şuan bir sıkıntısı yok
Ayy ne güzel teşekkürler deneyeceğim kesinlikle yaptıklarınızı 👍🏻
F

Feyza G.

26 Mart 2026 06:02
Merhaba, doktorunuza danışıp Hint yağı deneyebilirsiniz bir yakınımdan bebeğinin egzamasına çok iyi geldiğini duymuştum.
E

Esma K.

28 Mart 2026 03:32
Benim bebeğim de 1 yaşında ve 2 ayından beri aynı problem bizde de var maalesef.

Siveno deterjana geçtik cildiyeye gittik la roshe şampuan ve nemlendiricisi yazdı kullandık ve çok şükür bizde geçti ama doktorumuz ara ara tekrarlar 3 yaşına kadar geçer dedi. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz. Umarım fayda eder
M

Meşhude Y.

28 Mart 2026 09:16
Benim bebeğimde aynıydı bioderma intensive boume krem aldım mucize gibi geçti ve hiç birşey kalmadı şuan 7 aylık
K

Kübra E. ..

28 Mart 2026 09:43
Esma Kısrık
Benim bebeğim de 1 yaşında ve 2 ayından beri aynı problem bizde de var maalesef.

Siveno deterjana geçtik cildiyeye gittik la roshe şampuan ve nemlendiricisi yazdı kullandık ve çok şükür bizde geçti ama doktorumuz ara ara tekrarlar 3 yaşına kadar geçer dedi. Şimdiye kadar bir problem yaşamadım doktorunuza danışıp kullanabilirsiniz. Umarım fayda eder
Hangi şampuan ve krem adını yazabilir misin ??
K

Kübra E. ..

28 Mart 2026 09:43
Meşhude Yılmaz
Benim bebeğimde aynıydı bioderma intensive boume krem aldım mucize gibi geçti ve hiç birşey kalmadı şuan 7 aylık
Yüzündeki kızarıklıga iyi geliyor demi benım bebegımdeki bayaa kızarık
C

Cemre T.

28 Mart 2026 15:04
Bir kaba serum fizyolojik alıp gazlı bezleri ıslatın, fazla suyu sıktıktan sonra lezyonların üzerine uygulayın (30 dk). Sonrasında Mustela Stelatopia veya Bioderma Intensive Baume ile nemlendirin. Bunu günde 3 kez yapabilirsiniz. Şampuan olarak Babe Craddle Cap daha iyi gelmişti, öncesinde Mustela kullanıyorduk. Banyolarında haftada 2 kez şampuan kullanın sadece. Geçmiş olsun.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir