Atopik Dermatit

187 görüntüleme
Y

Yağmur G. T.

13 Mart 2026 00:20
Bebeğimde atopik dermatit var, mustela intense stelatopia kullandığımızda büyük ölçüde hafifliyor. Aynı markanın stelatopia serisinin vücut kremi duş yağını da kullanıyoruz. Alerjiden şüpheleniyorum (yumurta beyazı olabilir). Bebeğim 10 buçuk aylık alerji testi yaptırabilir miyim
M

Merve B.

13 Mart 2026 00:30
Benimde bebegim 3 aylık ayni şekildeyiz bu kremler iyi geliyor sizin bebeginiz daha büyükmüş osman beyin videolarında kliniginde yapıldıgı söylenmişti cilt üzerinden ve kan tahlili şeklinde çocuk dr ile mutlaka iletisime gećin
Y

Yağmur G. T.

13 Mart 2026 00:38
Merve Bariş
Benimde bebegim 3 aylık ayni şekildeyiz bu kremler iyi geliyor sizin bebeginiz daha büyükmüş osman beyin videolarında kliniginde yapıldıgı söylenmişti cilt üzerinden ve kan tahlili şeklinde çocuk dr ile mutlaka iletisime gećin
evet çocuk doktorumuza söyledik ama alerji testi için 2 yaşından sonra dedi bize osman beyin videosunda da yapılabildiğini söylüyor kafamız karıştı
M

Merve B.

13 Mart 2026 00:41
Aa gercekten kafa karıştırıcı bir durum olmuş
Fatma A. U.

Fatma A. U.

13 Mart 2026 00:47
Hiç durmayın hemen yaptırın bizde Bioderma atopik kullanıyoruz süt alerjimiz olduğunu öğrendik bebeğim doğduğundan beri geçmek bilmeyen cilt problemleri vardı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

13 Mart 2026 00:48
Yağmur Gökgedik Totan
evet çocuk doktorumuza söyledik ama alerji testi için 2 yaşından sonra dedi bize osman beyin videosunda da yapılabildiğini söylüyor kafamız karıştı
Benim kızım 8 buçuk aylık biz hem kan testi hem cilt testi yaptırdık
B

Begüm A.

13 Mart 2026 01:23
Benim bebeğim de de süt ve yumurta alerjisi var 4 aylıkken test yapıldı tabi bizim testlerde çıkmadı deneyerek bulduk
B

Burçak K.

13 Mart 2026 03:55
Bizim cildimizde çok çok kuru ama atopik dermatit demedi doktor bal peteği tarzında kuruluklar var ama kızarıklık kaşıntı yok sadece aşırı kuru sizin belirtiler neler
Y

Yağmur G. T.

13 Mart 2026 10:05
Burçak Kara
Bizim cildimizde çok çok kuru ama atopik dermatit demedi doktor bal peteği tarzında kuruluklar var ama kızarıklık kaşıntı yok sadece aşırı kuru sizin belirtiler neler
Bizim de sanırım kaşıntı yok ama kuruluk ve ara ara kabaran kızarıklıklar var
Y

Yağmur G. T.

13 Mart 2026 10:05
Begüm Aksoy
Benim bebeğim de de süt ve yumurta alerjisi var 4 aylıkken test yapıldı tabi bizim testlerde çıkmadı deneyerek bulduk
Neden testlerde çıkmadı acaba
Y

Yağmur G. T.

13 Mart 2026 10:06
Fatma Albina U
Hiç durmayın hemen yaptırın bizde Bioderma atopik kullanıyoruz süt alerjimiz olduğunu öğrendik bebeğim doğduğundan beri geçmek bilmeyen cilt problemleri vardı
Ne kadarlıkken yapıldı peki testiniz bir de doku testi mi yapıldı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

13 Mart 2026 10:14
Yağmur Gökgedik Totan
Ne kadarlıkken yapıldı peki testiniz bir de doku testi mi yapıldı
8 aylıkken hem kan tahlili hemde doku testi yapıldı
B

Begüm A.

13 Mart 2026 13:18
Yağmur Gökgedik Totan
Neden testlerde çıkmadı acaba
İnanın hiç bir fikrim yok bizim sadece vücutta tepki gösteriyor ve kakada kan görmüştüm ilk başlarda
G

Gülsüm U.

13 Mart 2026 15:43
Fatma Albina U
8 aylıkken hem kan tahlili hemde doku testi yapıldı
8 aylıkken testte çıktı mı acaba benim de bebeğimin alerjisi var testte çıkar mı
Fatma A. U.

Fatma A. U.

13 Mart 2026 22:54
Gülsüm Usanmaz
8 aylıkken testte çıktı mı acaba benim de bebeğimin alerjisi var testte çıkar mı
Doku testinde çıktı evet
G

Gülsüm U.

13 Mart 2026 23:13
Fatma Albina U
Doku testinde çıktı evet
Doku testi besinleri cildine iğneyle batırıyorlar öyle değil mi nokta nokta enjekte ediyorlar besini
Fatma A. U.

Fatma A. U.

13 Mart 2026 23:17
Gülsüm Usanmaz
Doku testi besinleri cildine iğneyle batırıyorlar öyle değil mi nokta nokta enjekte ediyorlar besini
Evet aynen öyle 15 dakika bekletip bakıyorlar bizim süt alerjimiz çıktı
C

Cansu G. ..

15 Mart 2026 06:04
Merhaba,

Oğlum 2 yaşını 2 ay geçmek üzere, doğduğundan beri bazı alerji belirtileri zaman zaman hep oldu, mukuslu kaka, yanaklarada kızarıklık, horlama, hırıltılı nefes gibi. 6. Ayda doku test yapıldı bişi çıkmadı ama zaman zaman belirtiler devam etti. Güncelde durumumuz, eklem yerlerinde kızarıklık ve 2 aydır geçmeye öksürük gece artan, ve koştuğunda öksürük. Bu arada horlamayı hava temizleme cihazı ile çözdük. Öksürük sebebiyle doktora başvurduk alerji için toz ve 2 adet buhar ilacı vermiş. Buharları kullandım ama toz içime sinmedi için tekrar alerji bölümüne götürdüm ve yine doku testi yapıldı ve yine bişi çıkmadı. Ve son gittiğim doktor sadece bi buharı 1 ay kullan dedi. Öksürük ciddi miktarda geçti fakat ilacı kullanmaya devam etmek istemiyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı?
D

Durdane Ç.

15 Mart 2026 23:02
Begüm Aksoy
Nasıl denediniz boraz anlatabilir misiniz nasıl yaptiginizi
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir