Atopik Dermatit

201 görüntüleme
K

Kübra G.

27 Kasım 2025 17:34
14-15. Ayda önce kulak arkasında küçük küçük kırmızı sivilceler çıktı oğlum kaşıdıkça yüzüne alnına yayıldı 10 günden fazladır geçmedi dr ye gittik atopik dermatit cilt dedi ama bu sonradan olan bir şey mi ya da neyden olur daha önce yoktu tedavisi var mıdır kullandığımız krem ler haricinde ?
M

Melike M.

27 Kasım 2025 17:36
Benim oğlumdada vardı kısa sürede özel(reçetesiz) aldıgımız kremlerle geçti.Giydiği kıyafete kullanılan deterjan ve şampuan çok etkili diye biliyorum.Her şeye dikkat etmekte fayda var.Zamanla azalır demişti doktorumuz ama geçene kadar kremlerle ve dikkat ederek devam edin demişti
K

Kübra G.

27 Kasım 2025 17:39
@Melike Molla siz hangi deterjanı şampuanı kullanıyorsunuz ?
M

Melike M.

27 Kasım 2025 17:47
Şampuan biordema abc derm diye bi saç ve vücut şampuanı.deterjan olarak özel bişey almadım unibaby nin kini kullandık.Bioderma atopik cilt kremlerini hep kullandık şükür şuan geçti iyi.
K

Kübra G.

27 Kasım 2025 17:55
Teşekkür ederim 🌸 @Melike Molla ben de bioderma aldım kremi ama ne oldu da oldu bu çünkü kaç aydır yoktu onu anlamadım dr de pek aydınlatmadı beni
M

Melike M.

27 Kasım 2025 18:00
Rica ederim endişelenme geçer inşallah zamanla dikkat edersen.Bioderma azaltmazsa eger mustelanın atopik serisini alabilirsin ona da iyi diyen çok
Ç

Çilem E.

27 Kasım 2025 18:17
Bizimdecildimiz atopik mustela atopik cilt için nemlendirici kullanıyorum granül sabunla yıkama yapmak gerekiyor yüzde yüz pamuklu kıyafetler kullanmanız gerek
Hılal Â.

Hılal Â.

27 Kasım 2025 19:09
Bizde bebeklikten beri var dermatit süt ve yumurta alerjimiz var ondam kaynakli oluyor
K

Kübra G.

27 Kasım 2025 21:44
@Çilem Erikci teşekkür ederim 🙏🏻🌸
K

Kübra G.

27 Kasım 2025 21:45
@Hilal Kök 🌸acaba bir şeye alerjisi olduğu için atopik dermatit olmuş mudur ? Önceden yoktu yeni oldu bu durum da
S

Seda D.

29 Kasım 2025 20:51
Kübra hanım muhtemelen alerjisi var alerji testi yaptırın
K

Kübra G.

30 Kasım 2025 09:15
Teşekkür ederim Seda hanım 🌸🙏🏻
Tülay Ş.

Tülay Ş.

2 Aralık 2025 11:47
Ayni durumdayim kızım 21 aylik olacak yuzundeki kizarikliklar bir turlu gitmiyor yaklasik 1 senedir var gece sabaha kadarazaliyor. Gun icinde artiyor. Biordrma baume olan nemlendiricisini aldim suanonu kullanıyorum. Gecen haftada 5 gun kortizonlu krem kullandik. Azaldi gerçekten ama bitmedi. Doktor sürekli nemlendir dedi ama gerçekten nemle alakamı bilmiyorum Çünkü yüzü dışında farklı bir yerde yok nemlendiriyorum da ama yine kızarık geçmiyor bir türlü pütür pütür
K

Kübra G.

2 Aralık 2025 15:43
@Tülay Şenel bizde kortizonlu krem kullandık 5 gün geçti gibi oldu ama yine aynı 5 gün ara ver tekrar 5 gün kullan dedi dr bizede bol bol nemlendirin dedi nasıl geçecek bilmiyorum
Tülay Ş.

Tülay Ş.

2 Aralık 2025 15:51
Ayniyiz ama gecmiyor sasirdim kaldim
Hılal Â.

Hılal Â.

2 Aralık 2025 21:32
Bizim süt yumurta findiga alerjimiz çikti
Atopigi daha cok.yumurta tetikliyormuş..
Diyet yaptik şuanda sadece firinlanmiş yemeye basladi ama.yine.çikti
Ozellikle.kiş aylarinda artiyor
Mustelanin kremi biraz rahatlatti
Clincid da keza oyle
Ama bunlar tamamen gecirmiyor altda yatan bir alerji sebep olabilir
Immualerji doktoruna gidin testde çikiyor hemen..
K

Kübra G.

3 Aralık 2025 00:24
@Hılal Âladag teşekkür ederim 🙏🏻🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir