Atopik Dermatit
97 görüntüleme
S
Songul B.
21 Eylül 2025 06:10
Doktorumuz bu tanıyı koydu ve krem verdi biodermanın ve zatiden damla verdi ama alarji testi yaptırmadık yani neye alarjisi oldugunuda bilmiyoruz sadece yüzü kızarıyor onun hariçinde hiç bi yerde bi belirti yok sizce ne olabilir.?

Dilara K.
21 Eylül 2025 07:06
Merhaba benim oğlumda atopik dermatit yani egzama 🙂 benim bildiğim aileden geçiyor egzama kalıtsal bir şey o yüzden çok canınızı sıkmayın yediklerinize dikkat edin ilerlerse zaten doktorunuz gereken müdahaleyi yapar bunu ancak siz fark edebilirsiniz çocuğunuzu gözlemleyin hani yiyeceklerden sonra bakın mesela benim oğlumun atak dönemi soğuk kuru havalar o zaman egzaması artıyor bende bunu gözlemledim ve bizde aynı kremi kullanıyoruz bol bol nemli tutun
M
Mühide D.
21 Eylül 2025 07:08
Benim oğlumunda yüzünde başlayıp sonradan vücudada inmişti ama alerji testi yaptık bi sonuç çıkmadı size verilen krem ve damla önerileri bizede verildi ama bizde çözüme kavuşmadı (alerji damlasının gece güzel uyutması dışında😂) burda marka önerebiliyo muyuz bilmiyorum ama https://clinikidturkiye.com/products/dogal-yatistirici-nemlendirici-krem şu krem bizi kurtardı 2. Sürmemle bütün vücudu yatıştı hala 4 şekilde alıp stoklarım her banyo sonrası kremlerim geçmesine rağmen. Arada yine nüks ediyo çünkü. Birde eşyalarını ayrı bebek deterjanıyla yıkıyorum sabunuda lifide ona özel. Bunu önemsemeyip eşyaları bizimkilerle atmaya başlayınca yine nüks etmişti aklınızda bulunsun. İyi günler dilerim.
A
Aşkın G. A.
21 Eylül 2025 07:13
Kesinlikle bir alerji testi yaptırılmalı. Benim oğlumun da yüzünde kızarıklıklar oluyordu. Çeşitli kremler verildi ama hiçbiri işe yaramadı; sadece hafif bir etkisi oldu. İçlerinde en azından biraz faydasını gördüğümüz ürün Stelatopia oldu. Alerji testi yaptırırsanız, belki de kremlere bile ihtiyaç kalmaz. Size özellikle cilt üzerinden yapılan alerji testini öneririm. Biz kan testi yaptırmıştık ama bir sonuç vermemişti. Oğlum o dönemde 5-6 aylıktı.
S
Songul B.
21 Eylül 2025 19:11
Clinikid kremide kulandım ve bize bi faydası olmadı dedginiz gibi zatiden sadece uyku yapıyo gözlemliyorum ve yogurt veriyorum mesela inekte kızarıyo keci yogurdunda kızarmıyor sizcede cok garip degilmi🤔

Ayşegül A.
22 Eylül 2025 08:19
Oğlum 4 aylık atopik dermatit yani egzama olduğunu söyledi.şuan bacaklarında var biraz.egzamanın alerjiyle bir ilişkisi mi var acaba? Benm de egzamam var ama teşhis koyulmadı tabi.kışın ellerimde başlıyor kuruluk,kızarklık ve minik yarıklar oluyor.kuzenimde de var aynısı ona egzama demişler benim de öyle büyük ihtimal.havalar serinlemeye başlaynca o yüzden mi oluyor acaba benimki öyle çnkü.besine yada bşka bir şeye alerjisi varsa nasıl anlayacağım.farklı hiç bir şey yemedim yada kullanmadım hep çamaşır ilaçları bile aynı onun değiştirmedim.Havalardan dolayı olabilir mi benim oğlanın?
S
Songul B.
22 Eylül 2025 09:10
Doktorum bana bebegimin kıyafetlerını granül sabunla yıkamamı söylemişti cift durulama yapıyorum ve bebegımı hep nemli tutuyorum amabi degişiklik yok loco diye kortizonlu bi krem verdi onuda kulanmak istemiyorum
Ş
Şifa ..
22 Eylül 2025 12:43
Sizin bebeğinizde faydası olur mu bilmiyorum ama ben faydasını gördüm denemek isterseniz diye belki size de çaresi olur diye paylaşmak isterim. Doğal Hindistan cevizi yağı sarı kantaron yağı ve kendi sütümden oluşan bi krem hazırlayıp buz dolabında muhafaza ettim ve günde bi kere kullanıyorum hem doğal hemde nemlendirmesi çok güzel oluyor.
Ş
Şifa ..
22 Eylül 2025 12:55
Tabi bu yazdıklarıma da bebeğinizin alerjisi olmaması gerekiyor dediğim gibi bebekten bebeğe değişebilir benim ki ısadece ufak bi tavsiye.
Ü
Ülkü D. ..
22 Eylül 2025 19:53
15 aylık kızımın ellerinde ve ayaklarında sadece içi sulu sivilceler çıkıyor parmak kenarlarında özellikle bu egzama olabilir mi yaklaşık 1 senedir böyle
S
Songul B.
22 Eylül 2025 20:27
Cokk teşekkür ederim deniycemmm