Atopik Dermatit
94 görüntüleme
İ
İsminur T.
8 Temmuz 2025 09:36
Hocam atopik dermatit neden kaynaklanıyor olabilir ?
Düzelmesi için ne yapmam gerekiyor ?
Düzelmesi için ne yapmam gerekiyor ?
A
Ayşe E.
8 Temmuz 2025 10:52
Atopik dermatit belirtileri neydi acaba sizde ki
B
Buket Ç.
8 Temmuz 2025 11:10
Benim bebeğim alerji kaynaklı atopik dermatit. Hatta yoğun alerjene maruz kaldığı zaman egzama oluyor. Ben diyet yapıyorum. Herhangi bir süt ürünü, alerjen meyve ve sebzeler, kuruyemiş yemiyorum. Alerjisi 1-2 hafta içerisinde geçiyor. Sonrasında bu yemediğim besinlerden bir tanesini az miktarda yiyerek bebeğimi gözlemliyorum. Alerjik döküntüler ya da kuruluk olursa o besini yememeye devam ediyorum. 6. aydan sonra hem cilt hem kan testi yaptırmayı planlıyorum. Yaptığım şey doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama kendimce böyle bir yöntem buldum diyebilirim. Bir de nemlendirmek atopik dermatitin olmazsa olmazı. Birçok nemlendirici deneyerek bebeğime en iyi gelen ürünleri buldum gün içerisinde birçok defa tüm vücudunu bu kremlerle nemlendiriyorum.
İ
İsminur T.
8 Temmuz 2025 11:45
Bizimkinde belirtiler önce yüzünde çıktı çok yoğun kızarıklar sonra dirseklerinde egzama gibi bepantol sensiderm kullandım hafifliyor gibi oluyor ama boynunda omuzlarındada çıktı kulak arkalarındada var yoğun kızarıklık
İ
İsminur T.
8 Temmuz 2025 11:46
Bizde öncesinde şampuandan mı diye düşündük ama şampuanınıda değiştirdik hala geçmedi belki benimde diyet yapmam gerekiyordur nemlendirici bende kullanıyorum pek bir faydasını görmedim belki de kızıma yarayan nemlendirici değildir emin olamadım
G
Gülşah C. Ç. ..
10 Temmuz 2025 20:33
Benim bebeğimdede olmuştu yenidoğan döneminde doktor bioderma atoderm vermişti temiz tutup sürün demişti ama kendiliğinden geçiyor 2 aylıkken tamamen temizlendi endişelenmenize yada ek bişey yapmanıza gerek yok