Atma Davranışı
33 görüntüleme
Z
Zeynep Y.
9 Ağustos 2025 20:51
Bebeğim 16 aylık, elindeki her şeyi sürekli yere atma davranışında bulunuyor. 2-3 aydır yemek sonrası doyduğunda tabağındakileri atma huyu vardı, buna çok tepki vermeden önünden alıp atmasına engel olmaya çalışıyordum genelde ama şu an her şeyi atmaya başladı, nasıl bir yol izlemeliyim? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Didem T.
Uyku Danışmanı
9 Ağustos 2025 20:57
Merhaba! 16 aylık çocuklarda yemekte tabak atma gibi davranışlar sık görülen bir keşfetme ve dikkat çekme yöntemi. Bu dönemde sakin ve tutarlı olmak önemli.
Bazı öneriler:
• Tepkinizi mümkün olduğunca sakin tutun, bağırmak ya da aşırı tepki vermek davranışı pekiştirebilir.
• Tabağı atınca “hayır” gibi kısa ve net bir sınır koyabilirsiniz.
• Dikkatini başka bir oyuna veya etkinliğe yönlendirmeye çalışın.
• Yemek saatlerini eğlenceli ve rahat hale getirin, zorlamamaya özen gösterin.
• Eğer davranış devam ederse, bir uzmandan destek almak faydalı olur.
Her çocuk farklıdır; bu süreci sabır ve sevgiyle yönetmek en önemlisi. İstersen detaylı destek için danışmanlık hizmetlerimden yararlanabilirsiniz, her zaman yanınızdayım 💛
Instagram sayfamda çocuk gelişimi ve uyku ile ilgili faydalı paylaşımlar yapıyorum. Eğer isterseniz, oradan da takip edip sorularınızı rahatça sorabilirsiniz. Sizleri orada da görmek çok güzel olur! 💛
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfam
Bazı öneriler:
• Tepkinizi mümkün olduğunca sakin tutun, bağırmak ya da aşırı tepki vermek davranışı pekiştirebilir.
• Tabağı atınca “hayır” gibi kısa ve net bir sınır koyabilirsiniz.
• Dikkatini başka bir oyuna veya etkinliğe yönlendirmeye çalışın.
• Yemek saatlerini eğlenceli ve rahat hale getirin, zorlamamaya özen gösterin.
• Eğer davranış devam ederse, bir uzmandan destek almak faydalı olur.
Her çocuk farklıdır; bu süreci sabır ve sevgiyle yönetmek en önemlisi. İstersen detaylı destek için danışmanlık hizmetlerimden yararlanabilirsiniz, her zaman yanınızdayım 💛
Instagram sayfamda çocuk gelişimi ve uyku ile ilgili faydalı paylaşımlar yapıyorum. Eğer isterseniz, oradan da takip edip sorularınızı rahatça sorabilirsiniz. Sizleri orada da görmek çok güzel olur! 💛
Samsunçocukgelişimiveuyku instagram sayfam
Z
Zeynep Y.
9 Ağustos 2025 20:58
Merhaba yanıtınız için çok teşekkür ederim, şu an bu durum yemek saatinden çıkmış durumda. Eline geçen her şeyi atıyor maalesef