Ateşşş
134 görüntüleme
E
Esra Y.
10 Temmuz 2025 20:17
1 yaş Aşı sonrası ateşimiz çıktı 38leri gördük ilaç verdikten sonra düşsede kısa bi süre sonra tekrar çıkıyor koltuk altı sıcaklığı normale dönerken kafa alın da ateş 38 görünüyor neden olabilir acaba ? Sağlıkocağı doktoru boğazının tahriş olduğunu söyledi ve diş çıkarıyoruz bi yandan antibiyotik yazıldı vermeli miyim ?
G
Goncagül Ö. ..
10 Temmuz 2025 20:40
Benim kızım da 18 aylık 3 gundur baş kısmı 38 i geçmeyen bi ateşi var aşıyı 1 hafta sonrasına ertele dedi doktor hastalık yok acile gitsem antibiyotik verirler bende evde takıp ediyorum 38 ı gecmiyor kulak normal koltuk altı normal ama anlı ve boyun kısmı 37 38 arası 2 dişi birden geliyor ben ondan olduğunu düşünüyorum sarımsak kürü verıyorum bide 2 gundur bugun 38 hıc olmadı
E
Esra Y.
10 Temmuz 2025 20:45
Verilen başka bir ateş düşürücü ilaç kullandım ateşi düştü şükür sadece boğazı için antibiyotik kullanmalımıuım onu bilmiyorum antibiyotiklere alışsın istemiyorum
G
Goncagül Ö. ..
10 Temmuz 2025 20:50
2 günü geciyorsa atesi devam ederse bize hep kullan diyor doktor da ben geçmeyince baslıyordum sarımsak kürü deneyin elinizde varsa karadut özü verin 1 cag kasıgı kadar bogaz enfeksiyonuna iyi geliyor
Ş
Şule G.
10 Temmuz 2025 20:53
Benzer durumu birkaç hafta önce bizde yaşadık. Doktorumuz kan tahliline göre antibiyotik gerekir mi bakalım demişti. Enfeksiyon yüksek çıkmazsa antibiyotik gerekmez dedi. Bu tür ateş durumlarında da büyük oranda viral enfeksiyonlar sebep olurmuş. Bizim enfeksiyon çok yüksek çıkmayınca genel durumu iyi takip edin kötü olursa hastaneye gelin demişti. Bizde o süreçte sadece ateş düşürücü kullandık. Birkaç güne toparlandı. Eğer bebeğinizin keyfi yerindeyse ateşi kontrol altındaysa yakın takip edebilirsiniz. İçiniz rahat etmezse doktora tekrar başvurun isterseniz