Ateşli Nöbet Sonrası Çocuk Psikolojisi

67 görüntüleme
E

Eda K. Ş. ..

5 Haziran 2025 06:43
Kızım 12. Ayında ateşli nöbet geçirdi 37.6 civarıydı ya da o sıra ölçerken nöbet geçirdiği için yanlış da olmuş olabilir çünkü hastaneye gittiğimizde uzun süre düşmedi ateşi, hastanede kaldığımız gece de gece terörü tarzı bir şey yaşadı. Şu anda 24 aylık herhangi bir nöbet geçirmedi fakat hala her şeyden korkuyorum diyor. Uzun süre uykularından korkarak uyandı, muhtemelen nöbet geçirirken ben panikledim ve çok ağladım, çok sesli konuştum. Çocuk psikiyatrisine gittiğimde zamanla her şeyin yoluna gireceğini söylüyor ama aşamadık, tedirgin oluyor. Bu tarz olaylardan sonra nasıl yol izlememiz gerekiyor çocuk psikolojisi için? Çünkü olaylar yaşandıktan sonra ebeveynin ve çocuğun psikolojik süreci çok önemli.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

6 Haziran 2025 08:29
Ateşli havaleler ilk altı yılda bebeklerin başının belası.
Geçirdiğiniz havaleden 24 saat önce ya da 24 saat sonrasında eğer yüksek olarak ölçülmüşse bunu ateşli havale kategorisine alabilirsiniz .
Genellikle ilk altı yılda bu durum tekrarlayabilirse de çocuğun psikolojisine olumsuz bir etki oluşturmaz . Sadece şöyle bir açmak gerekiyor; damar yolu açılmaya çalışılırken ya da hastanede kaldığı süre boyunca aşırı korku yaşamışsa bu durum çocuğun bir süre psikolojisinin bozulmasına neden olur. Bu durumda genellikle 3.04 yaş aralığında kendiliğinden sonlanır. Eğer yaşam kalitesini bozuyor ve çocuğun bir şeyleri keşfetme yeteneğinin önüne geçiyorsa bu durumda psikolojik destek alınabilir. Aksi taktirde özel bir psikoterapi almanız gerekmez, kendiliğinden süreç sonlanır. İşi kolaylaştırmak için mutlu bir çocukluk yaşamasını sağlamak için bolca oyunlar oynayın ve onunla gözgöze diz dize aktiviteler yapın…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir