Ateşli Havale

300 görüntüleme
Ö

Özlem E.

Premium Üye
24 Ağustos 2026 21:35
Merhaba oğlum 10 aylık dun sabah 7 de ateşli havale gecırdı uyuyordu garıp bır aes cıkardı uyandım aldım kendınde degıldı kafasını tutamıyordu yan yatırdım 5 sn titredi agzından tukmugu geldi sonra hemen acile geldık kendıne geldi 2 gündür acildeyiz benı hayatta neler beklıyor cok korkuyorum bır daha olur dıye ya da tranva kaldı dıye
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
24 Ağustos 2026 21:39
Ateşli Havale ve Beklenenler

Ateşli havale, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda sık görülen bir durumdur. 10 aylık bir bebekte ateşli havale geçirmesi endişe verici olabilir. Geçirdiğiniz olay çok korkutucu olabilir.

İlk yapılması gerekenler:
1. Havale sırasında yapılması gerekenler:
Bebek yan yatmış durumdaydı ve 5 saniye titredi. Bu tip durumlarda bebeğin yan yatması doğru bir karar.
2. Doktor muayenesi:
Bebek acil serviste muayene edildiğinden doktor gerekli gördüğü incelemeleri yaptı.
3. Gözlem:
Bebek 2 gündür hastanede gözlem altında.
Bilinmesi gerekenler:
- Ateşli havale, genellikle 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda görülür.
- Ateşli havale sırasında çocukların bilinci kapanabilir, vücutlarında kasılmalar olabilir.
- Çoğu durumda, ateşli havale birkaç saniye ila birkaç dakika sürer ve sonrasında çocuk normale döner.
- Ateşli havale tekrarlar mı?
Eğer doktorlar herhangi bir olumsuz durum tespit etmediyse ve sadece ateşli havale geçirdiyse, tekrarlama ihtimali düşük. Ancak doktorlar her ihtimale karşı gerekli gördükleri tetkikleri yaptı.
- Bundan sonra nelere dikkat etmelisiniz?
Bebek uyandıktan sonra doktor muayenesi yaptı. Doktor gerekli gördüğü tavsiyeleri verdi.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
T

Tuğba B.

27 Ağustos 2026 12:07
Bizde toplam 4 kez geçirdik çok zor bi durum şimdi sürekli diken üstündeyim rabbim yaşatmasın birdaha
T

Tuğba B.

27 Ağustos 2026 12:08
Hastamıydı ateşi kaçtı
Ö

Özlem E.

Premium Üye
2 Eylül 2026 06:24
Tuğba Bacak
Hastamıydı ateşi kaçtı
Evet 38,6
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir