Ateşli Havale
300 görüntüleme
Ö
Özlem E.
Premium Üye
24 Ağustos 2026 21:35
Merhaba oğlum 10 aylık dun sabah 7 de ateşli havale gecırdı uyuyordu garıp bır aes cıkardı uyandım aldım kendınde degıldı kafasını tutamıyordu yan yatırdım 5 sn titredi agzından tukmugu geldi sonra hemen acile geldık kendıne geldi 2 gündür acildeyiz benı hayatta neler beklıyor cok korkuyorum bır daha olur dıye ya da tranva kaldı dıye

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Ağustos 2026 21:39
Ateşli Havale ve Beklenenler
Ateşli havale, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda sık görülen bir durumdur. 10 aylık bir bebekte ateşli havale geçirmesi endişe verici olabilir. Geçirdiğiniz olay çok korkutucu olabilir.
İlk yapılması gerekenler:
1. Havale sırasında yapılması gerekenler:
Bebek yan yatmış durumdaydı ve 5 saniye titredi. Bu tip durumlarda bebeğin yan yatması doğru bir karar.
2. Doktor muayenesi:
Bebek acil serviste muayene edildiğinden doktor gerekli gördüğü incelemeleri yaptı.
3. Gözlem:
Bebek 2 gündür hastanede gözlem altında.
Bilinmesi gerekenler:
- Ateşli havale, genellikle 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda görülür.
- Ateşli havale sırasında çocukların bilinci kapanabilir, vücutlarında kasılmalar olabilir.
- Çoğu durumda, ateşli havale birkaç saniye ila birkaç dakika sürer ve sonrasında çocuk normale döner.
- Ateşli havale tekrarlar mı?
Eğer doktorlar herhangi bir olumsuz durum tespit etmediyse ve sadece ateşli havale geçirdiyse, tekrarlama ihtimali düşük. Ancak doktorlar her ihtimale karşı gerekli gördükleri tetkikleri yaptı.
- Bundan sonra nelere dikkat etmelisiniz?
Bebek uyandıktan sonra doktor muayenesi yaptı. Doktor gerekli gördüğü tavsiyeleri verdi.
Ateşli havale, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda sık görülen bir durumdur. 10 aylık bir bebekte ateşli havale geçirmesi endişe verici olabilir. Geçirdiğiniz olay çok korkutucu olabilir.
İlk yapılması gerekenler:
1. Havale sırasında yapılması gerekenler:
Bebek yan yatmış durumdaydı ve 5 saniye titredi. Bu tip durumlarda bebeğin yan yatması doğru bir karar.
2. Doktor muayenesi:
Bebek acil serviste muayene edildiğinden doktor gerekli gördüğü incelemeleri yaptı.
3. Gözlem:
Bebek 2 gündür hastanede gözlem altında.
Bilinmesi gerekenler:
- Ateşli havale, genellikle 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklarda görülür.
- Ateşli havale sırasında çocukların bilinci kapanabilir, vücutlarında kasılmalar olabilir.
- Çoğu durumda, ateşli havale birkaç saniye ila birkaç dakika sürer ve sonrasında çocuk normale döner.
- Ateşli havale tekrarlar mı?
Eğer doktorlar herhangi bir olumsuz durum tespit etmediyse ve sadece ateşli havale geçirdiyse, tekrarlama ihtimali düşük. Ancak doktorlar her ihtimale karşı gerekli gördükleri tetkikleri yaptı.
- Bundan sonra nelere dikkat etmelisiniz?
Bebek uyandıktan sonra doktor muayenesi yaptı. Doktor gerekli gördüğü tavsiyeleri verdi.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B.
27 Ağustos 2026 12:07
Bizde toplam 4 kez geçirdik çok zor bi durum şimdi sürekli diken üstündeyim rabbim yaşatmasın birdaha
T
Tuğba B.
27 Ağustos 2026 12:08
Hastamıydı ateşi kaçtı
Ö
Özlem E.
Premium Üye
2 Eylül 2026 06:24
Hastamıydı ateşi kaçtı
Yükleniyor...