Ateşli Hastalıkta Kortizonlu Serum

98 görüntüleme
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 10:35
Oğlum 3 yaşında kreşe başladığı için sık sık hastalanıyor ve hastaneye gidip serum verdiklerinde içerisine ateş düşürücü vitamin ve mutlaka kortizon koyuyorlar bu durum gerçekten gereklimi düşmeyen ateşte kortizon kullanılır mı ? Çocuk için bir zararı yok mu?
Afranur K.

Afranur K.

21 Mart 2026 11:01
Kortizol konusunda emin misiniz? Standart ateşe düşürücü serumlarda kortizol içeriği olan prednol türevi ilaçlar yerine nsai grubu ya da parasetamol kullanılır kaldı ki sıklıkla da parasetamol bulunur?

Kortizol alerji gibi durumlarda ya da romatizmal durumlarda daha sık ekleniyor.

Yani her serum paketine eklenen standart bi ilaç değil?
Afranur K.

Afranur K.

21 Mart 2026 11:02
Afranur Keskin
Kortizol konusunda emin misiniz? Standart ateşe düşürücü serumlarda kortizol içeriği olan prednol türevi ilaçlar yerine nsai grubu ya da parasetamol kullanılır kaldı ki sıklıkla da parasetamol bulunur?

Kortizol alerji gibi durumlarda ya da romatizmal durumlarda daha sık ekleniyor.

Yani her serum paketine eklenen standart bi ilaç değil?
Aslında serum böyle paket hazır bir şey değil aslında, sormak istediğim bu? Hastaya özel ilaçlar içine enjekte edilerek veriliyor ya?
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 11:03
Valla inanın bizim her ateş düşürücü serumuza 10 mg prednol yazılıyor ve bu durum beni biraz düşündürmeye başladı gerçekten gerekli mi parasetamol C vitamini ve prednolden okusan 500ml SF veriyorlar hep
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 11:04
Evet evet seruma kendileri karıştırıp o şekilde veriyorlar zaten ben direk sorduğum için içeriği içindeki ilaçlar bunlar serumun
Afranur K.

Afranur K.

21 Mart 2026 11:04
Gözde Gürsoy
Valla inanın bizim her ateş düşürücü serumuza 10 mg prednol yazılıyor ve bu durum beni biraz düşündürmeye başladı gerçekten gerekli mi parasetamol C vitamini ve prednolden okusan 500ml SF veriyorlar hep
Doktorunuzla konuştunuz mu? Çünkü standart uygulamada çok sık yer almıyor. Ama sizin tekrar eden ateşiniz var takip ettiği bir durum mu var acaba? Yani sürekli ateşlenmesinin altında yattığını düşündüğü bir durum mu var?
Afranur K.

Afranur K.

21 Mart 2026 11:05
Bu arada çocuk değil ama yetişkin üzerinden bildiğim bilgiler bunlar, sıklıkla bemiks / c vit/ parasetamol yer alıyor. Çocuklarda farklı bir durum olup olmadığını doktorla konuşmak mantıklı olur gibi geldi bana şu an
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 11:06
Yok aslında bazen ishale bağlı ateş yok keseliyor bazen üsye gibi çoğu viral olan hastalıklarda ama hiç fark olmazsın serum içeriğimizde bu üçlü oluyor duruma göre mide koruyucu bulantı önleyic gibi ilaçlar ekleniyor ama mutlaka prednol oluyor serumda
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 11:08
Doktorla konuşunca ateşi hızlı düşürmek için koyduğunu söylüyor
Afranur K.

Afranur K.

21 Mart 2026 11:08
Gözde Gürsoy
Yok aslında bazen ishale bağlı ateş yok keseliyor bazen üsye gibi çoğu viral olan hastalıklarda ama hiç fark olmazsın serum içeriğimizde bu üçlü oluyor duruma göre mide koruyucu bulantı önleyic gibi ilaçlar ekleniyor ama mutlaka prednol oluyor serumda
Bi konuşun isterseniz ya da başka bir doktordan görüş alın poliklinik muayenesi yaptırıp. Ben sanırım başka bir hekime 2. Bir görüş almaya giderdim bu durum sık sık telrar etseydi
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 11:09
Teşekkür ederim
C

Cennet ..

21 Mart 2026 12:52
Çocuklarda inatçı ateşlerde prednol kullanırız fakat her gelene verilecek diye birşey yok tabiki. Ama belki solunum yolunda ödem falan görmüş olabilir.
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 13:08
Sıklığı ve çocuğa bir zararı var mı yani her ay hastalanıyor bir şekilde her zaman seruma konuyor mutlaka
C

Cennet ..

21 Mart 2026 15:23
Zararı olacak kadar yüksek bir doz değil ama yinede rutinde uygulanan birşey değil
G

Gözde G. ..

21 Mart 2026 15:24
Teşekkür ederim
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir