Ateş,iştahsızlık Diş mi
205 görüntüleme

Esma B.
30 Nisan 2026 18:36
16 aylık bebeğimin ateşi 38.5–39 derece arasında seyrediyor. Bugün üç kez kaka yaptı ve huzursuzluğu oldukça fazla. Öksürük , burun akıntısı yok.Arka azı dişlerinin ucunun göründüğünü fark ettim. Bu durum diş çıkarma sürecinden mi kaynaklanıyor, yoksa hasta mı acaba?
G
Gokce i.
30 Nisan 2026 18:51
benim de 10 aylık bebeğimde benzer bir ateş var; başka bir şikayeti yok burun akıntısı öksürük gibi; iştahsız ve biraz uyku düzeni bozuldu ben de diş diye düşünüyorum ama 3 gündür bu şekilde normal mi?
G
Gülcan Ş.
30 Nisan 2026 20:21
Bende öyle düşünüyordum burda bir tane hanımefendi var @Afranur Keskin hanım a sormuştum diş dönemi ishal ve yüksek ateşe sebebiyet verir mi diye o da hayır demıstı çok yüksek ateş beklenmıyor genellikle diş donemınde oral dönem olduğu ıcın eller hep ağızlarında ve buldukları herseyi ağızlarına götürdükleri için bir sekılde enfeksiyon kapıyorlar ben hanım efendının soyledmını dikkate alarak ertesi gün hastaneye götürdüm ishalden dolayı kan ve büyük abdest verdik sonuc crp değerimiz yüksek ve vücutta enfeksiyon olduğunu öğrendik bence sizde en yakın sürede hastaneye gidin

Göktenur B.
30 Nisan 2026 20:21
Bence diş bu şekilde ateş yapmaz ateş başka bişeyden kaynaklanıyor olabilir illa burun akıntısı veya öksürük olmasına gerek yok enfeksiyon olabilir oğlum bı kere hastalandığında hastaneye gitmiştik ordaki doktor 3 gün ateşin sürmesi normal ama 3 günden sonra ateş hala devam ediyorsa sıkıntılı demişti genelde iki çeşit ateş düşürücü veriyorlar dönüşümlü kullanılıyor bı doktora götürmekte fayda var bence

Esma B.
30 Nisan 2026 21:36
Şuan hastanedeyim dediğiniz gibi enfeksiyon ateşi uzun süredir düşmedi

Esma B.
30 Nisan 2026 21:36
benim de 10 aylık bebeğimde benzer bir ateş var; başka bir şikayeti yok burun akıntısı öksürük gibi; iştahsız ve biraz uyku düzeni bozuldu ben de diş diye düşünüyorum ama 3 gündür bu şekilde normal mi?

Afranur K.
30 Nisan 2026 21:40
@Gülcan Şahan hanıma demiştim daha önce, diş ateşi çok yüksek olmaz, uzm süre devam etmez, ateş düşürücülere hızlı bir şekilde de cevap verir.
Bu tip ateşin yüksek seyrettiği durumlarda dişi düşünmeyin lütfen. Diş çıkartmak hayatın olağan akışında bir süreç, hastalık tablosu oluşturmaz. Bu çok karışıyor.
İnşallah kısa sürede iyileşir bebekleriniz 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Bu tip ateşin yüksek seyrettiği durumlarda dişi düşünmeyin lütfen. Diş çıkartmak hayatın olağan akışında bir süreç, hastalık tablosu oluşturmaz. Bu çok karışıyor.
G
Gülcan Ş.
30 Nisan 2026 21:45
@Gülcan Şahan hanıma demiştim daha önce, diş ateşi çok yüksek olmaz, uzm süre devam etmez, ateş düşürücülere hızlı bir şekilde de cevap verir.
G
Gülcan Ş.
30 Nisan 2026 21:46
Bize enfeksiyon dediler serum alıyoruz şimdi

Afranur K.
30 Nisan 2026 21:46
Allah razı olsun keşke öncesinde sormuş olsaydım kızım 3 gün boyunca ishal ve sıvı kaybından dolayı kilosu baya düştü ishalle beraber kanlı mukusta görünce sizin mesajınız da beni ayaklandırdı çok teşekkür ederim Rabbim gerçekten bebeklerimize şifa versin
G
Gokce i.
30 Nisan 2026 23:01
Bize enfeksiyon dediler serum alıyoruz şimdi
G
Gokce i.
1 Mayıs 2026 15:26
viral enfeksiyonmuş bizimkisi çok şükür crp düşük çıktı.

Esma B.
1 Mayıs 2026 16:01
viral enfeksiyonmuş bizimkisi çok şükür crp düşük çıktı.
Yükleniyor...