Ateşin Hastanede, Evde Farklı Olması

82 görüntüleme
G

Gdkmc

31 Aralık 2025 09:10
Merhaba dün de konu açmıştım. Bebeğim 8,5 aylık dün aniden ateşlendi evde baktığımızda şakaklarından 38 e kadar ateşi çıktı alın ortasndan da ateşi yoktu. Koltuk altından da ölçtüm iki taraf yine farklıydı. Hastaneye gidelim dedik gittik hastane de en yüksek 37,2 çıktı onlara göre bebeğimin ateşi yoktu. Hastanede kalabalıktı beklemektense eve gidelim dedik. Evde tekrar aynı oldu çocukhuzursuzlandı korktuk tekrar hastaneye gittik ve yine aynı durum oldu. Ama ben çocuğun ateşi olduğundan eminim çünkü halsizleşti. 4 saat sıra beklemenin sonunda muayene olduk doktor göğsünü dinledi boğazına baktı bir şey yok, ateşte yok. Eve geldik yine aynı durumla karşılaştık. Ben ne yaşadığımıza anlam veremedim bir fikri olan var mı?
Deniz T.

Deniz T.

31 Aralık 2025 09:15
Merhabalar bazen cocuklarin atesleri soguk havada duser. Muhtemelen eviniz sıcak ve siz atesi var saniyor olabilirsiniz.doktorum bana cocugun atesi olduguna inaniyorsan biraz balkona cikart ve az orada rahatlasin sonra tekrar olc demisti atesi olan bir bebegin soguktada atesi dusmez diye soylemisti. Siz yinede tskiplerinizi foktorunuzun yonlendirdigi gb uygulayin. Allahin izniyle daha hafif ve zorlsnmadan atlatirsiniz surecinizi
G

Gdkmc

31 Aralık 2025 09:17
@Deniz Tunç inşallah çok teşekkür ederim. Sayılardan ziyada eğer dediğiniz gibiyse çocuğun ateşi yok çünkü dün dışarı içeri derken ölçtüğümüzde ateşi yoktu ama halsiz yani çok hareketli bir bebekti şu an öyle değil o bizi endişelendiriyor
Deniz T.

Deniz T.

31 Aralık 2025 09:19
Diş sureci olabilir mi?
D

Damla B.

31 Aralık 2025 09:35
Temassız ateş ölçerler çok yanıltıcı oluyor.Eğer imkanınız varsa kulakiçi ateş ölçerlerden alın daha sağlıklı ölçümler yaparsınız.
G

Gdkmc

31 Aralık 2025 09:37
@Deniz Tunç alttan iki dişi yeni patladı . Bizde diş diye düşündük iki diş çıkarken sorun yaşamamıştık ama her dişte farklı bir dönem oluyorsa büyük ihtimalle diş sancısı
G

Gdkmc

31 Aralık 2025 09:38
@Damla Beşir ya evet burda konuşulduktan sonra doktora da sordum o da ikisi de aynı hatta kulak içi daha fazla ölçüyor bizde bu temassızı kullanıyoruz falan dedi ya o kadar kötü bir şey ki herkesin fikir ayrılığı var işin içinden çıkamıyoruz
S

Sümeyye S.

31 Aralık 2025 10:37
Merhaba, bebeğimiz 11 aylık Cuma gününden beri devam eden ateşi var. 24 saat ve 48 saat sonra 2 kere acil servise başvurduk. Osman Bey’in tavsiyesini dikkate alarak kulaktan ateş ölçer satın almıştık onu kullanıyoruz. Dediğiniz gibi biz evde kulaktan 38.5 ölçüyoruz acil serviste temassız ölçerle 37 ölçüyorlar. 2. Gün gittiğimizde ateşi orada yükseldi biz kulaktan 39.8 ölçtük onlar 37 ölçtü. Kendi ateş ölçerimizi gösterdik ölçtük temassızla tekrar tekrar ölçtüler 38 ölçtü. İlk gün sağlık personeli birer derece fark olduğunu söylemişti. Vücut ısısı artıyor, titriyor, ağlıyor. Bunlar olmasa evet ateşi yok bir derece fazla ölçüyor diyelim ama bu şikayetler oluyor. Deniz Hanım’ın dediği gibi ilk gün biz evden acil servise gidene kadar zaten ateşi düştü dışarısı 1 dereceydi.
G

Gdkmc

31 Aralık 2025 10:41
@Sümeyye Saygılı çok geçmiş olsun size de resmen dün yaşadığımızın aynıs

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir