Ateş(acil)

112 görüntüleme
B

Berçem Ü.

22 Şubat 2026 20:21
Dün geceden beridir bebeğim ateşleniyor sürekli 37.5 a kadar çıktı ateşi

Halsiz çok huzursuz sürekli ağlıyor

11 aylık şuan . Dişleri henüz yok ama şişmiş diş etleri

ateşi el ev ayakta fazla yok fakat baş kısımda çok oluyor . Burnu da gidiyor

Sizce bebeğim soğuk mu aldı yoksa diş sancısı olabilir mi bilgisi olan varsa yazabilir mi çok teşekkür ederim şimdiden
Hilal T.

Hilal T.

22 Şubat 2026 22:13
37.5 buçuk ateş değilki . En sağlıklısı kulaktan o da 38 ve üzeri ( ya da 38.5 tam hatırlamıyorum ) ateş kabul ediliyor. Yüksek ihtimal dişlerdendir ama halsizlik , burun akıntisı vs takip etmek lazım. 12 . Aydan sonra dişler çıkmazsa tahlil yaptırın ama zaten zorunlu yapılıyor 9 veya 12 de
B

Berçem Ü.

22 Şubat 2026 22:14

Hilal Taşan

37.5 buçuk ateş değilki . En sağlıklısı kulaktan o da 38 ve üzeri ( ya da 38.5 tam hatırlamıyorum ) ateş kabul ediliyor. Yüksek ihtimal dişlerdendir ama halsizlik , burun akıntisı vs takip etmek lazım. 12 . Aydan sonra dişler çıkmazsa tahlil yaptırın ama zaten zorunlu yapılıyor 9 veya 12 de

Evet bir yaşından sonra tajhlil yapıcam eğer öçıkmazsa

Çok teşekkür ederim umarım geçer
İlsu O. K.

İlsu O. K.

23 Şubat 2026 07:46
Berçem Hanım Merhaba; 37,5 ateş değil diye bir şey yok düşük ateş olarak görülüyor bunlar hala bebek çünkü sadece endişe edilecek bir ateş ölçüsü değil belli aralıkla takip etmeniz yeterli. Ama bebeğinizin huzursuzluğu varsa rahat uyusun diye ılık bir duş aldırabilirsiniz. Yine elbette bebeğiniz özelinde doktorunuzla görüşüp ateş durumlarında nasıl bir uygulama yapabilirsiniz, ateş düşürücü ağrı kesici hangi durumlarda vermek uygun olur sorabilirsiniz. Diş dönemini yeni yaşamış bir anne olarak oğlumda 11 aylık yaklaşık 3-4 gün sürdü ağrı ateş kısmı 10-12 gün sonra ilk diş patlamıştı peşine 1 hafta sakin geçti sonra yanındaki başladı ama daha rahat geçirdi. 37,5 gördük ateşte. 37,5 üzerinde seyrediyorsa bu dişten değildir diyor doktorlar yani başka bir hastalık durumu olabilir. Fakat 37,5 diye sadece diş anlamınada gelmiyor. Ağız salyası çok varsa,sürekli ağız içini kaşımaya çalışıyorsa direk diş diye düşünebilirsiniz. Uyurken bir anda ağlayarak uyanma,dalamama,beslenme reddide oluyor. Ben doktorumuza danışıp ilk diş döneminde 2 gün sadece geceleri 1 kere olacak şekilde calpol kullandım hem ateşi yükselmesin hemde ağrısını alsın rahat uyusun diye. Ve sık sık meyve süzgecinde dondurulmuş yoğurt ya da meyve verdim soğuk uygulama alevlenmesini alıyor. Anne sütü varsa onuda dondurup verebilirsiniz. Boğazı üşür diye düşünmeyin bir şey olmaz direk verin rahatlasın. Yine işaret parmağınızla diş etlerine masaj yapsbilirsiniz oradaki kanlanmayı rahatlatır ve dişin patlamasına destek olur. Emzik kullanıyordanız soğuk emzikte biraz iyi gelir. Ben dışarıdan çene ve kulak tarafınada bastırmadan masaj yapıyorum iyi geliyor. [9.ayda](9.ayda) tahlil yaptırdıysanız [12.ayda](12.ayda) tekrar yaptırmanızs gerek yok doktorunuz zaten bakılması gerekenlere bakmıştır. Bazı bebeklerin diş çıkarması 12 aydan sonra oluyor genelde ilk diş için 1,5 yaşa kadar vakit var. Endişe etmeyin. Geçmiş olsun, ağrısız sızısız çıkarsın inşallah ❤

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir