Ateş ve Boğazda Kızarıklık
270 görüntüleme
G
Gülsu ..
Premium Üye
1 Ağustos 2026 23:11
Merhaba Bebeğim 10 ay 17 günlük yaklaşık 30 saat önce ateş başladı 38-38.5 oldu Calpol ve ılık duşla biraz düştü 37.4 oldu sonrasında acile götürdük doktor muayene etti boğazında hafif kızarıklık var sadece dedi. İshal kusma burun akıntısı öksürük vb yok sadece ateş var dün gece 39.5 oldu yine ılık duş ve Calpol verdik düştü sabah yine 38.5 ateşle uyandı yine Calpol verip başka dr a götürdük o da sadece boğazında kızarıklık var dedi dolven yazdı bir de burun akıntısı başlarsa kullanırsın diye başka bi ibuprofen şurup yazdı. yine şu an 38.5 ateşi ılık duş ve ilaçla düşürüp uyuttum .sadece bezle uyutuyorum klimalı oda 24 dereceye açtım bebeğe direkt gelmiyor odamın kapısı da açık.
Bu ateş neden olur bi hastalık başlangıcı mıdır yoksa geçer mi bi kaç güne acaba
Bu ateş neden olur bi hastalık başlangıcı mıdır yoksa geçer mi bi kaç güne acaba

Aydanur
2 Ağustos 2026 00:29
Bizimkide 3 gün sürdü, virüs kaynaklı olabilir dedi doktor ama tabi özele gittik devlet ilgilenmedi, serum verirlerse muhtemelen geçer ilaçla olcak iş değil
D
Dilek S.
2 Ağustos 2026 00:59
Ateşi kulaktan mı koltuk altından mı ölçüyorsunuz
M
Meyreme B. ..
2 Ağustos 2026 01:14
El ayak hastaliğı olabilir viral bir hastalıktır ilaçla geçmez.
G
Gülsu ..
Premium Üye
2 Ağustos 2026 02:18
3 farklı ateş ölçer kullanıyorum kulaktan alından koltuk altından emin olmak için. Birbirine yakın sonuçlar çıkıyor Acıbadem’e ve nev hastanesine götürdüm ben de

Aydanur
2 Ağustos 2026 04:56
Şimdi nasıl durumu ateşi devam ediyor mu
G
Gülsu ..
Premium Üye
2 Ağustos 2026 07:37
Bu gece yine 39.5 dereceye yükseldi ateşi çok yüksek oluyor bir anda

Aydanur
2 Ağustos 2026 11:42
İşte havala geçirmesin Allah korusun Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin ve çocuklar hastalanmasın çok zor ya

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Ağustos 2026 17:52
Merhaba! Bebeğinizin ateşinin nedenini ve gelecekteki durumunu öğrenmek isteriz.
Bebeğiniz 10 ay 17 günlük ve yaklaşık 30 saat önce başlayan ateşi 38-38,5 dereceye kadar yükseldi. Doktor muayenelerinde boğazında hafif kızarıklık dışında başka bir belirti görülmedi.
Bu durumda birkaç olasılık göz önünde bulundurulabilir:
1. Virüs enfeksiyonu: Bebeğinizin boğazında kızarıklık olması, bir virüs enfeksiyonunun başlangıcı olabilir. Bu tür enfeksiyonlar genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları olarak bilinir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir.
2. Ateşli hastalık: Ateş, vücudun bağışıklık sisteminin bir yanıtıdır ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bebeğinizin ateşi, bir enfeksiyon veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.
Ateşi kontrol altına almak için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Ilık duş: Bebeğinizi ılık duşla yıkayarak ateşi düşürebilirsiniz.
2. İlaç tedavisi: Doktorunuzun önerdiği Calpol ve dolven ilaçlarını düzenli olarak vererek ateşi kontrol altına alabilirsiniz.
3. Oda sıcaklığı: Bebeğinizin odasını 24 dereceye ayarlayarak ve klimayı doğrudan bebeğe gelmeyecek şekilde ayarlayarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Ateş ve boğaz kızarıklığı genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, bebeğinizin durumunu yakından takip etmek ve doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir. Eğer bebeğinizin ateşi 3-4 gün içinde düşmez veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla tekrar görüşmek en iyisi olacaktır.
Bebeğiniz 10 ay 17 günlük ve yaklaşık 30 saat önce başlayan ateşi 38-38,5 dereceye kadar yükseldi. Doktor muayenelerinde boğazında hafif kızarıklık dışında başka bir belirti görülmedi.
Bu durumda birkaç olasılık göz önünde bulundurulabilir:
1. Virüs enfeksiyonu: Bebeğinizin boğazında kızarıklık olması, bir virüs enfeksiyonunun başlangıcı olabilir. Bu tür enfeksiyonlar genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları olarak bilinir ve birkaç gün içinde kendiliğinden geçebilir.
2. Ateşli hastalık: Ateş, vücudun bağışıklık sisteminin bir yanıtıdır ve çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Bebeğinizin ateşi, bir enfeksiyon veya başka bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.
Ateşi kontrol altına almak için şu adımları takip edebilirsiniz:
1. Ilık duş: Bebeğinizi ılık duşla yıkayarak ateşi düşürebilirsiniz.
2. İlaç tedavisi: Doktorunuzun önerdiği Calpol ve dolven ilaçlarını düzenli olarak vererek ateşi kontrol altına alabilirsiniz.
3. Oda sıcaklığı: Bebeğinizin odasını 24 dereceye ayarlayarak ve klimayı doğrudan bebeğe gelmeyecek şekilde ayarlayarak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.
Ateş ve boğaz kızarıklığı genellikle birkaç gün içinde kendiliğinden geçer. Ancak, bebeğinizin durumunu yakından takip etmek ve doktorunuzun önerilerine uymak önemlidir. Eğer bebeğinizin ateşi 3-4 gün içinde düşmez veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, doktorunuzla tekrar görüşmek en iyisi olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
G
Gülsu ..
Premium Üye
2 Ağustos 2026 17:53
İşte havala geçirmesin Allah korusun Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin ve çocuklar hastalanmasın çok zor ya

Aydanur
2 Ağustos 2026 18:19
Amin Allah tüm bebekleri çocukları korusun bugün hiç bişey yemedi ishal de oldu su bile içmek istemiyor başka doktora götürdüm boğazda ve kulakta iltihap var dedi antibiyotik yazdı
E
Elif A.
4 Ağustos 2026 00:40
Aynı durumu bizde yaşıyoruz
22 aylık oğlum bi anda öğle uykusunda ateşi 39 dereceye çıktı ılık duş calpol falan verdik düşüp tekrar yükseldi baktım bu böyle olmayacak acile götürdüm boğazında kızarıklık var dedi kan değerlerine baktı normal serum taktı daha sonrasında iki ateş düşürücü birde antibiyotik (3günlük) yazdı. Bugün 3. Gün çok nadir de olsa vücut ısısı yükseliyor iştahı tamamen gitti 3 gündür ilaç içmekten Ateş düşürücü de en çok pedifen diye ateş düşürücü iyi geldi. Sağlık ocağına da götürdüm belki idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ama idrar örneği veremedik şu an için bilmiyorum neden bi anda böyle oldu. Allah bütün çocuklarımızı korusun sizlere de çok geçmiş olsun İnşallah hemen toparlarlar
22 aylık oğlum bi anda öğle uykusunda ateşi 39 dereceye çıktı ılık duş calpol falan verdik düşüp tekrar yükseldi baktım bu böyle olmayacak acile götürdüm boğazında kızarıklık var dedi kan değerlerine baktı normal serum taktı daha sonrasında iki ateş düşürücü birde antibiyotik (3günlük) yazdı. Bugün 3. Gün çok nadir de olsa vücut ısısı yükseliyor iştahı tamamen gitti 3 gündür ilaç içmekten Ateş düşürücü de en çok pedifen diye ateş düşürücü iyi geldi. Sağlık ocağına da götürdüm belki idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ama idrar örneği veremedik şu an için bilmiyorum neden bi anda böyle oldu. Allah bütün çocuklarımızı korusun sizlere de çok geçmiş olsun İnşallah hemen toparlarlar
G
Gülsu ..
Premium Üye
4 Ağustos 2026 00:43
Aynı durumu bizde yaşıyoruz
E
Elif A.
4 Ağustos 2026 00:49
Çok geçmiş olsun size de 3. Günde tekrar doktora götürdüm ateşi çok yükseliyordu farklı bi doktor baktı kulagında ve boğazında enfeksiyon var dedi antibiyotik verdi belki sizin de öyledir
Yükleniyor...