Ateş, Soğuk Algınlığı Diş, Gaz , Göz Enfeksiyonu
108 görüntüleme
D
Damla A.
14 Aralık 2025 21:27
Merhaba , bebeğim 8,5 aylık erkek bebek geçen hafta 39derece ateşle başlayan sonrasında hapşırık, öksürük burun akıntısıyla devam eden bir soğuk algınlıgı başlangıcı oldu. Evde ateş düşürücüyle ve burun açma ile devam ederken gece başlayan ve 4saat süren ağlama sonucu hastaneye gittik röntgende gaz vardı ve hafif enfeksiyon başlangıcı denip antibiyotik ve lavman verildi. Hafif başlangıç olduğu için hemen antibiyotik başlamadım ve 5.gunun sonunda sürekli gece uyanmaları ağlamaları öksürük kabalaşması burun akıntısının yoğunlaşması sonucu antibiyotiğe başladım (azitro) aynı gün bebeğim ellerini gözlerine süre süre gözünde akıntı başladı. Çayla veya ılık su ile temizledim lakin sürekli ovusturdugu için göz çevresinde ödem ve gözaltında morluk oldu her uyandıgında gözü yapışıyor ve enfekte gözü daha kısık şekilde bakıyor akşam üstü de ağrısından uyuyamadım veya verdiği rahatsızlıktan. Gaz sorunumuzu bir şekilde hallettik ve antibiyotik sonrası da semptomları geriledi ama gözdeki akıntı devam ediyor göz damlası başlamalı mıyım?bir de 2-3 aydır diş sancımız var ne yaptıysam başa çıkamadık asmdeki ebemiz de günde 3e kadar ağrı kesiciyi tolere ediyorlar ver gitsin dedi ben de aylardır ne zaman sorun yaşasak ki şuanki dönemde de günde üçü geçmeyecek şekilde ağrı kesici veriyorum bazen hıc vermiyorum ama çoğunlukla rahat etmesi için günde 1 olsun verdim . İlaca karşı tolerasyon geliştirmesinden ya da herhangi bir yan etkiden korkuyorum. İlaçsız yönetmeye çalışsam da bu süreçleri yapamıyorum önerileriniz nelerdir ?
C
Cennet C.
14 Aralık 2025 21:37
Ben kızıma diş çıkarma döneminde doktor tavsiyesiyle tetagil vermiştim. Gerçekten büyük rahatlama sağlıyor
S
Songül U. ..
14 Aralık 2025 21:45
Çok geçmiş olsun damla hanım biz 3.ayimizdan beri aynı sorunu yaşıyoruz diş serüveni benim içinokdar yorucu bir süreç ki hala devam ediyor 14 aylık oğlumsuan ve inanın dis ağrılarını sancılarını kabullenmekyen başka bir çaremiz yok artık ilaç vermeyin alıştığı için bünye oda fayda etmiyor bir süre sonra jel alın tetagil alın soğuk. Uygulamalar yapabilirsiniz anne sütünü dondurup.damaklara temiz bir tülbent ile soğuk uygulama yapabilisiniz
D
Damla A.
15 Aralık 2025 07:18
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim 3. Ayda tetagil de kullandım zeytinyağlı karanfil kürü de denedim taze soğan tülbent ıslatıp soğutma sütü dondurup verme 6.aydan sonra osanit. Gerçekten çok zorlu bir süreç olmayınca olmuyor 😔
C
Cennet C.
15 Aralık 2025 14:01
Erkek bebeklerde kafa yapısı daha sert olduğu için diş çıkarma süreci de oldukça çetin geçiyormuş. Allah kolaylık versin 🌼
D
Damla A.
15 Aralık 2025 14:02
Çok teşekkür ederim insaallah kolaylıkla geçiririz her anı hepimiz 🙏🏻