Ateş Ölçer

83 görüntüleme
S

Sümeyye S.

27 Aralık 2025 11:12
Merhaba. 11 aylık bebeğimizin Çarşamba günü başlayan burun akıntısı, Cuma günü sabah buna eşlik eden ateşi oldu. Braun IRT6525 kulaktan ateş ölçer kullanıyoruz. Cuma günü sabah 6’da ateşini kulaktan 38.5 ölçtük. Giysilerini hafiflettik, ılık duş aldırdık, Calpol verdik vesaire aynı gün akşam 8’e kadar ateşi yükselmedi. Akşam 8’de tekrar aynı şekilde 38.5 ölçtük, Calpol verdik. Uyku saatiydi uyuttuk. Burun temizliğini de yapıyoruz bu arada. 23.30’da titreyerek uyandı. Kulaktan ateşi 37.5 ölçtük fakat titriyordu, farklı bir ateş ölçerle de ölçelim dedik. Braun PRT1000 koltuk altı ateş ölçer vardı komşumuzda onunla ölçtük, 37.9 çıktı. Doktorumuzla görüştük. İlaç uyguladık derken sabaha karşı tekrar ateş yükselince acil servise başvurduk. Evde kulaktan 38.1 ölçtüğümüz ateş, acil serviste temassız ölçerle 37.1’di. Sağlık personeli arkadaş kulak ve koltuk altından ölçümlerin 1’er derece fazla olduğunu söyledi. Bu hesaba göre bizim ölçümlerimiz ateş olarak değerlendirilmeyebilirdi ama vücut sıcaklığı artmıştı, titriyordu, huzursuzdu falan. Viral bir enfeksiyon geçirdiğini söylediler, evimize döndük. Ateş takibi yapıyoruz ama ben ne yapacağımı şaşırdım. Bu cihazları kullanıp yönlendirebilecek birileri var mı acaba?
B

Büşra K. ..

27 Aralık 2025 11:28
Merhaba acil serviste temassız ateş ölçer ile ölçüm yapıyorlar sağlıklı sonuç elde edilmiyor uzaktan tutunca farklı sonuç yakından tutunca farklı sonuç alınıyor Osman Hocadan dinlemiştim temassız ateş ölçerlere oyuncak diyordu bir videosunda Braun güzel bir marka temaslı ateş ölçer ile ölçüm yapmak en sağlıklısı temaslıdan kastım ateş ölçeri çocuğun koltuk altına koyuyorsunuz temas ediyor vücuduna temassız ateş ölçerler hiçbir işe yaramıyor kendi ateş ölçerinizle ölçüm yapmaya ılık duş aldırmaya devam edin ilaç verildi mi bilmiyorum aksatmadan verirseniz inşallah minik şifa bulur geçmiş olsun 🌸
S

Sümeyye S.

27 Aralık 2025 13:08
Merhaba, Büşra Hanım. Osman Bey’in temassız ateş ölçerler hakkında söylediklerini dinlemiştim, onun tavsiyesini dikkate alarak henüz hamileyken satın almıştık kulaktan ateş ölçeri. Yalnız şuan ateşin doğruluğu nasıl değerlendireceğimi şaşırdım. Kulaktan + yarım derece fazla ölçüyor olsa 38,1 olarak ölçtüğümüz ateş aslında ateş değil o halde. Ama vücut ısısı artmış, titriyor vs. 6 saat aralıklarla Calpol önerdiler. Calpol’le takip ediyoruz. Çok teşekkür ederim yanıtınız iyi dileğiniz için sağ olun. 😊
C

Cerennn

27 Aralık 2025 13:56
Kesınlıkle acil servisteki temassız ateş ölçerler yanlış ölçüyor. Geçen aylarda oğlumu Ateş ve ishal nedeniyle hastaneye götürdük. Dokunan hemşire çocuk yanıyor diyor . Ateş ölçer 36,8 olarak gösteriyordu. Kendımizle ateş ölçer götürmemiştik. Keşke o zaman götürseydik. Hemşireler bile yanlış ölçmüş dediler.o yüzden hastanenın ateş ölçerlerine güvenmeyin. Bizde Osman hocanın tavsiyesiyle Braun kulaktan ateş ölçer aldık. Evde var olan temassızı kullanmıyoruz.
S

Sümeyye S.

27 Aralık 2025 14:04
Yanıtınız için teşekkür ederim, Aysel Hanım. Size de derece farklılığıyla ilgili bir şey söylendi mi? Ekranda gördüğünüz değer üzerinden mi ilerliyorsunuz?
B

Büşra K. ..

27 Aralık 2025 19:38
B

Büşra K. ..

27 Aralık 2025 19:39
@Sümeyye Saygılı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir