Ateş / güneş çarpması olabilir mi

61 görüntüleme
S

Sıla D.

10 Haziran 2025 02:26
Gün boyunca ateş yoktu. Yolculuktan geldik hava çok sıcaktı. Gece 4 buçukta ateşlendi. 38.7 ateş. Başka belirti yok. Sürekli su içmek ve emmek istiyor. Calpol verdim şuan ateşi düştü ama elleri ayakları hala çok sıcak. Hastalık mıdır güneş çarpması olabilir mi? Pencere açık sabah serinliği var çarpar mı bilemedim vücut ısısı şuan normal (36.4) ama terliyor. 11 aylık bebek
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

10 Haziran 2025 15:40
Başta ateş ateşi olan ama sonrasında ateş düşmüş olan bir bebek için özel bir şey yapmanız gerekmez. Ben sizin yerinizde olsam sadece ateş takibinizi yapmaya devam ederim. Ek bir muayene bulgusu çıkmazsa yani öksürük kusma ishal ya da bir döküntü… bu durumda geçirilmiş bir viral enfeksiyon der geçerim. Bazen basit düşünmek gereksiz bir çok tahlili ortadan kaldırabilir. Tabii ki kafanız karışırsa doktorunuza iletişime geçmekten geri durmayın…
S

Sıla D.

10 Haziran 2025 16:05
Ateş sürekli inip çıkıyor daha doğrusu calpolle dengede tutuyorum diyebilirim. Sabahtan beri 37 nin altına inmedi ama 38.3ü de geçmedi. Başka bir belirti yok

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir