Ateş, Diş, Öksürük

28 görüntüleme
B

Büşra Ö.

11 Nisan 2026 08:47
4.5 aylık bebeğim öksürük var geniz akıntısından burnu akıyor tıkanıyor ateşi gece 38 di koltuk altından ama suan sabah 37.00-37.3 falan ölçüyorum

Burnunu temizliyorum, ateş düşürücü vermedim, dişi de çıkıyor acaba ateş dişe mi bağlı yoksa hastalığa mı bilemedim, beslenmesi solunumu iyi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

11 Nisan 2026 08:47
Merhaba,

Bebeğinizin durumu endişe verici görünüyor. Öncelikle, 38 derece ateş önemli bir belirti ve dikkat edilmesi gereken bir durum.

Ateş, diş çıkarma, öksürük ve geniz akıntısı bir arada görüldüğü için birkaç olasılığı değerlendirebiliriz:

1. Diş Çıkarma: Diş çıkarma döneminde bebeklerde hafif ateş ve huzursuzluk görülebilir. Ancak, diş çıkarma genellikle 37.5 dereceyi geçen yüksek ateşe neden olmaz. Eğer diş çıkarma döneminde ateş 38 dereceye kadar çıkarsa, bu genellikle dişle ilgili değil, eşlik eden bir enfeksiyonla ilgili olabilir.

2. Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu: Bebeğinizin öksürüğü, geniz akıntısı ve ateşi, bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu gösterebilir. Bu tür enfeksiyonlar genellikle viral kaynaklıdır ve birkaç gün içinde kendiliğinden iyileşebilir.

3. Viral Enfeksiyon: Bebeğinizin belirtileri, viral bir enfeksiyonun da göstergesi olabilir. Ateş, öksürük ve burun akıntısı, bu tür enfeksiyonların yaygın belirtileridir.

Yapabileceğiniz Adımlar:

- Bebeğinizin burnunu temizlemeye devam edin.
- Ateşini izlemeye devam edin: Eğer ateşi tekrar yükselirse, bir doktora danışmayı düşünün.
- Ateş düşürücü kullanmadan önce doktorunuza danışın.
- Bebeğinizin beslenmesi ve solunumu iyi olduğundan, şu an için en önemli şey, ona rahat ve bol sıvı vermek gibi görünüyor.

Eğer bebeğinizin ateşi tekrar yükselirse veya başka belirtilerde artış olursa, bir doktorla görüşmeyi ihmal etmeyin. Güvenli tarafta olmak her zaman daha iyidir. Geçmiş olsun!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Sık Hastalanma
2. Ateş
3. Ateş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir