Ateş
81 görüntüleme
N
Nur S.
Premium Üye
27 Haziran 2026 18:06
Dün gün içerisinde koltukaltı 37,6 - 37,2 gezinen bir ateşimiz vardı kızım 12 aylık, dişlerine baktığımda köpek dişleri patlamış, ön dişleri çıkmıştı yan kesicilerde patladı patlayacak ama gece 1de 38,2 gördüm carpolle düşüyor 4 saat sonra tekrar çıktı tekrar ilaç verdim düştü ama sadece ilaçla düşen ateş var keyfi yerinde hatta yerinde durmuyor gülüyor oyun oynuyor evde dört dönüyor demin baktım en son 11de 38 olmuştu carpol vermiştim şimdi koltukaltı 38,5 ama keyfi gayet yerinde ne yapacağımı şaşırdım yaşayan var mı?
Y
Yulia I.
Premium Üye
27 Haziran 2026 19:14
Geçmiş olsun yerinizde olsam koşa koşa dr giderdim
M
Momyy ..
27 Haziran 2026 20:34
3 gün bekleyin 3 gün sonunda ateş düşmezse dr gidin. Calpolle düşüyor 4-6 saatte bir cıkıyorsa sorun yok. 4 saat dolmadan ateş çıkıyorsa ya da calpolle ateş düşmüyorsa 3 gün beklemeden yine dr a gidin. Bizim doktorumuzun ateşle ilgilş aksiyonu bu şekilde.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye27 Haziran 2026 20:41
Bebeğinin ateşi ve diş çıkarma sürecinde olduğunu görüyoruz. Ateş ve diş çıkarma konusunda endişe verici bir durum olsa da, birçok uzman bu sürecin normal bir parçası olduğunu belirtmektedir.
Bebeğinin yaşadığı belirtilere bakınca, şu önerilerde bulunabilirim:
1. Ateş seviyesini takip et: Bebeğinin ateşini düzenli olarak kontrol ediyor gibisin. Ateşin 38,5 gibi yüksek seviyelere çıktığını görüyoruz.
2. İlaç dozajına dikkat et: Carpol gibi ilaçları doktorun önerdiği dozda ve sıklıkta veriyor musun? Dozajı aşmamaya özen göstermelisin.
3. Bebeğini rahat ettir: Bebeğin keyfi yerinde olsa da, ateşli bir süreçten geçiyor. Oyun oynarken veya hareket halindeyken sık sık dinlenmesini sağlayabilirsin.
4. Doktorla iletişimde kal: Bebeğinin diş çıkarma süreci ve ateşi hakkında doktorunla iletişimde kalmanda fayda var. Doktor, sana daha spesifik tavsiyeler ve gerektiğinde ilaçlar reçete edebilir.
Umarım bu öneriler işine yarar. Geçmiş olsun!
Bebeğinin yaşadığı belirtilere bakınca, şu önerilerde bulunabilirim:
1. Ateş seviyesini takip et: Bebeğinin ateşini düzenli olarak kontrol ediyor gibisin. Ateşin 38,5 gibi yüksek seviyelere çıktığını görüyoruz.
2. İlaç dozajına dikkat et: Carpol gibi ilaçları doktorun önerdiği dozda ve sıklıkta veriyor musun? Dozajı aşmamaya özen göstermelisin.
3. Bebeğini rahat ettir: Bebeğin keyfi yerinde olsa da, ateşli bir süreçten geçiyor. Oyun oynarken veya hareket halindeyken sık sık dinlenmesini sağlayabilirsin.
4. Doktorla iletişimde kal: Bebeğinin diş çıkarma süreci ve ateşi hakkında doktorunla iletişimde kalmanda fayda var. Doktor, sana daha spesifik tavsiyeler ve gerektiğinde ilaçlar reçete edebilir.
Umarım bu öneriler işine yarar. Geçmiş olsun!
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Berfin Ö.
27 Haziran 2026 21:06
Ay biz oyle olduk. 3 gun boyunca calpol verdik. 39.5 a kadar çıktı ateşimiz. 3 gun sonra gecti. 4 saat arayla verdik gecti.
B
Berfin Ö.
27 Haziran 2026 21:07
3 gün bekleyin 3 gün sonunda ateş düşmezse dr gidin. Calpolle düşüyor 4-6 saatte bir cıkıyorsa sorun yok. 4 saat dolmadan ateş çıkıyorsa ya da calpolle ateş düşmüyorsa 3 gün beklemeden yine dr a gidin. Bizim doktorumuzun ateşle ilgilş aksiyonu bu şekilde.
Yükleniyor...