Ateş

92 görüntüleme
Remziye A.

Remziye A.

19 Haziran 2026 15:11
Oğlumun ateşini kulaktan ölçtüm vakit en yüksek dereceyi gösteriyor diğer yerleri de farklı neyi baz almam lazım başı ateşler içinde ayakları da buz gibi enfeksiyon çıkmadı düşmüyor bir türlü calpol veriyorum ama fayda etmiyor
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Haziran 2026 15:12
En sağlıklı ölçüm kulaktan diyolar kaç aylık bebeğiniz eğer enfeksiyon yoksa calpol ve dolven dönüşümlü verin 3 gün süren ateşi doktorlar normal sayıyor ama sonraisnda mutlaka tekrar bı doktor kontrolü yaptırmak lazim
Remziye A.

Remziye A.

19 Haziran 2026 15:14
Hep 38 üstü bir yaşında
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Haziran 2026 15:15
Doktora gittiniz mi peki kanda veya idrarda her hangi bir enfeksiyon çıktımı
N

Nazlı

19 Haziran 2026 15:36
Ateş ölçer yanlış ölçüyor olabilir veya sıcaklığa göre kalın giyiniyor olabilir. Tabi annesi olarak bunları siz çoktan değerlendirmiş olabilirsiniz. Ateşi uzun sürerse başka bir doktora gidin bence. Uzun süreli ateş normal değildir. Birde farklı yolla ateş ölçün. Çubuk ateşölçeri denediniz mi
Remziye A.

Remziye A.

19 Haziran 2026 15:37
Göktenur Bektaş
Doktora gittiniz mi peki kanda veya idrarda her hangi bir enfeksiyon çıktımı
Kanda enfeksiyon çıkmadı idrar da istemedi
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Haziran 2026 15:40
Remziye Altınok
Kanda enfeksiyon çıkmadı idrar da istemedi
3 gün takip edin eğer devam ederse mutlaka tekrar doktora gidin dolven alıp dönüşümlü verin bence ateş durumunda her zaman doktorumuz bunu söylerdi
Remziye A.

Remziye A.

19 Haziran 2026 15:41
Nazlı
Ateş ölçer yanlış ölçüyor olabilir veya sıcaklığa göre kalın giyiniyor olabilir. Tabi annesi olarak bunları siz çoktan değerlendirmiş olabilirsiniz. Ateşi uzun sürerse başka bir doktora gidin bence. Uzun süreli ateş normal değildir. Birde farklı yolla ateş ölçün. Çubuk ateşölçeri denediniz mi
Sadece bezi ile duruyor çubuk ateşölçeri denemedim bende ateşten korkarım o yüzden yazdım çok teşekkür ederim tekrardan götüreceğim inşallah
Remziye A.

Remziye A.

19 Haziran 2026 15:41
Göktenur Bektaş
3 gün takip edin eğer devam ederse mutlaka tekrar doktora gidin dolven alıp dönüşümlü verin bence ateş durumunda her zaman doktorumuz bunu söylerdi
Çok teşekkür ederim
G

Gülşah S.

Premium Üye
19 Haziran 2026 16:38
Göktenur Bektaş
Dönüşümlü verme konusunu biraz araştıralım bence. Toksik etki yan etkiyi genişletiyor diye doktorların çoğu önermiyor. Bazı doktorlar öneriyor anlamış değilim.

Calpol verdiğimiz halde düşmüyor ise dolven veriyoruz. Ateş düşüyor ise tekrar yükselmesi durumunda dolvenle devam ediyoruz.
Göktenur B.

Göktenur B.

19 Haziran 2026 22:54
Gülşah S
Dönüşümlü verme konusunu biraz araştıralım bence. Toksik etki yan etkiyi genişletiyor diye doktorların çoğu önermiyor. Bazı doktorlar öneriyor anlamış değilim.

Calpol verdiğimiz halde düşmüyor ise dolven veriyoruz. Ateş düşüyor ise tekrar yükselmesi durumunda dolvenle devam ediyoruz.
Tabiki öncelik bence ateşin çıkma sebebini bulmak alttaki yatan sebep nedir önemli olan bu ben sadece deneyimlerinden bahsettim iki çocuktan bunları tecrübe ettim bilinçsiz ilaç kullanmamak lazim ama bunca zaman tecrübelerimde mutlaka iki farklı türde ateş düşürücü şurup kullandım biri parasetamol biride ibuprofen içeren oldu tabiki doktorumuz söylediği zaman kullandım kendi kafama göre kullanmadım
Remziye A.

Remziye A.

19 Haziran 2026 23:03
Göktenur Bektaş
Tabiki öncelik bence ateşin çıkma sebebini bulmak alttaki yatan sebep nedir önemli olan bu ben sadece deneyimlerinden bahsettim iki çocuktan bunları tecrübe ettim bilinçsiz ilaç kullanmamak lazim ama bunca zaman tecrübelerimde mutlaka iki farklı türde ateş düşürücü şurup kullandım biri parasetamol biride ibuprofen içeren oldu tabiki doktorumuz söylediği zaman kullandım kendi kafama göre kullanmadım
Tekrardan götürdüm parol verdiler şuan ateşi düştü ama bu saatten sonra çıkar mı [bilmiyorum.Zaten](bilmiyorum.Zaten) kanda enfeksiyonun olmaması ve ateşinin düşmemesi üzerine şehir hastanesine yönlendireceklerdi ama parol işe yaradı şükür çık teşekkür ederim size de çok sağ olun
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir