Ateş
92 görüntüleme

Remziye A.
19 Haziran 2026 15:11
Oğlumun ateşini kulaktan ölçtüm vakit en yüksek dereceyi gösteriyor diğer yerleri de farklı neyi baz almam lazım başı ateşler içinde ayakları da buz gibi enfeksiyon çıkmadı düşmüyor bir türlü calpol veriyorum ama fayda etmiyor

Göktenur B.
19 Haziran 2026 15:12
En sağlıklı ölçüm kulaktan diyolar kaç aylık bebeğiniz eğer enfeksiyon yoksa calpol ve dolven dönüşümlü verin 3 gün süren ateşi doktorlar normal sayıyor ama sonraisnda mutlaka tekrar bı doktor kontrolü yaptırmak lazim

Remziye A.
19 Haziran 2026 15:14
Hep 38 üstü bir yaşında

Göktenur B.
19 Haziran 2026 15:15
Doktora gittiniz mi peki kanda veya idrarda her hangi bir enfeksiyon çıktımı
N
Nazlı
19 Haziran 2026 15:36
Ateş ölçer yanlış ölçüyor olabilir veya sıcaklığa göre kalın giyiniyor olabilir. Tabi annesi olarak bunları siz çoktan değerlendirmiş olabilirsiniz. Ateşi uzun sürerse başka bir doktora gidin bence. Uzun süreli ateş normal değildir. Birde farklı yolla ateş ölçün. Çubuk ateşölçeri denediniz mi

Remziye A.
19 Haziran 2026 15:37
Doktora gittiniz mi peki kanda veya idrarda her hangi bir enfeksiyon çıktımı

Göktenur B.
19 Haziran 2026 15:40
Kanda enfeksiyon çıkmadı idrar da istemedi

Remziye A.
19 Haziran 2026 15:41
Ateş ölçer yanlış ölçüyor olabilir veya sıcaklığa göre kalın giyiniyor olabilir. Tabi annesi olarak bunları siz çoktan değerlendirmiş olabilirsiniz. Ateşi uzun sürerse başka bir doktora gidin bence. Uzun süreli ateş normal değildir. Birde farklı yolla ateş ölçün. Çubuk ateşölçeri denediniz mi

Remziye A.
19 Haziran 2026 15:41
3 gün takip edin eğer devam ederse mutlaka tekrar doktora gidin dolven alıp dönüşümlü verin bence ateş durumunda her zaman doktorumuz bunu söylerdi
G
Gülşah S.
Premium Üye
19 Haziran 2026 16:38
3 gün takip edin eğer devam ederse mutlaka tekrar doktora gidin dolven alıp dönüşümlü verin bence ateş durumunda her zaman doktorumuz bunu söylerdi
Calpol verdiğimiz halde düşmüyor ise dolven veriyoruz. Ateş düşüyor ise tekrar yükselmesi durumunda dolvenle devam ediyoruz.

Göktenur B.
19 Haziran 2026 22:54
Dönüşümlü verme konusunu biraz araştıralım bence. Toksik etki yan etkiyi genişletiyor diye doktorların çoğu önermiyor. Bazı doktorlar öneriyor anlamış değilim.
Calpol verdiğimiz halde düşmüyor ise dolven veriyoruz. Ateş düşüyor ise tekrar yükselmesi durumunda dolvenle devam ediyoruz.

Remziye A.
19 Haziran 2026 23:03
Tabiki öncelik bence ateşin çıkma sebebini bulmak alttaki yatan sebep nedir önemli olan bu ben sadece deneyimlerinden bahsettim iki çocuktan bunları tecrübe ettim bilinçsiz ilaç kullanmamak lazim ama bunca zaman tecrübelerimde mutlaka iki farklı türde ateş düşürücü şurup kullandım biri parasetamol biride ibuprofen içeren oldu tabiki doktorumuz söylediği zaman kullandım kendi kafama göre kullanmadım
Yükleniyor...