Ateş
63 görüntüleme
A
Ayşe A.
15 Haziran 2026 23:02
Oğlum 10 buçuk aylık
Alt 2 diş çıktı son 1 haftadır ateşi 37 ve 37.4 arası değişiyor ama hastalık belirtisi vs hiç yok sadece böyle bir ateş ve mız mızlık oluyor o kadar hastaneye götürsem mi bilmiyorum sadece diş mi onu da bilmiyorum böyle yaşayan var mı
Alt 2 diş çıktı son 1 haftadır ateşi 37 ve 37.4 arası değişiyor ama hastalık belirtisi vs hiç yok sadece böyle bir ateş ve mız mızlık oluyor o kadar hastaneye götürsem mi bilmiyorum sadece diş mi onu da bilmiyorum böyle yaşayan var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye15 Haziran 2026 23:02
Genel olarak, 37-37,4 arası ateş genellikle hafif bir ateş olarak kabul edilir. Diş çıkarma sürecinde bebeklerde hafif ateş görülebilir, ancak bu genellikle 38 dereceyi geçmez.
Sizinki 10 buçuk aylık ve alt 2 dişi çıkmış. Bu süreçte mızmızlık, huzursuzluk gibi belirtiler olabilir. Ancak hastalık belirtisi görmediğiniz için, öncelikle diş çıkarma sürecini düşünmek mantıklı.
Yine de, doktor muayenesi en iyisi olacaktır. Doktorunuz bebeğinizi muayene ederek, diş çıkarma süreciyle ilgili olduğu düşünülüyorsa, size uygun tavsiyelerde bulunacaktır.
Bebeğinizin ateşi 37-37,4 arası değişiyorsa ve başka bir belirti yoksa, doktorunuz muhtemelen şunları söyleyebilir:
Bebeğinizin diş çıkarma sürecini takip edin.
Bebeğinizin ateşini izleyin ve not edin.
* Bebeğinizin genel sağlık durumunu izleyin.
Eğer doktorunuz gerekli görürse, daha sonraki kontrollerde kan tahlili veya başka tetkikler isteyebilir.
Hasta olabileceği ihtimalini de düşünmek gerekir. Bu nedenle, doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Ateş
3. Sık Hastalanma
Sizinki 10 buçuk aylık ve alt 2 dişi çıkmış. Bu süreçte mızmızlık, huzursuzluk gibi belirtiler olabilir. Ancak hastalık belirtisi görmediğiniz için, öncelikle diş çıkarma sürecini düşünmek mantıklı.
Yine de, doktor muayenesi en iyisi olacaktır. Doktorunuz bebeğinizi muayene ederek, diş çıkarma süreciyle ilgili olduğu düşünülüyorsa, size uygun tavsiyelerde bulunacaktır.
Bebeğinizin ateşi 37-37,4 arası değişiyorsa ve başka bir belirti yoksa, doktorunuz muhtemelen şunları söyleyebilir:
Bebeğinizin diş çıkarma sürecini takip edin.
Bebeğinizin ateşini izleyin ve not edin.
* Bebeğinizin genel sağlık durumunu izleyin.
Eğer doktorunuz gerekli görürse, daha sonraki kontrollerde kan tahlili veya başka tetkikler isteyebilir.
Hasta olabileceği ihtimalini de düşünmek gerekir. Bu nedenle, doktorunuzun tavsiyelerine uymak en iyisi olacaktır.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Ateş
3. Sık Hastalanma
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Göktenur B.
15 Haziran 2026 23:36
Geçen hafta biz aynı şeyi yaşadık benim oğlum da 10.5 aylık alt iki diş var bizde de sadece ateş 37 -37.5 arasi gidip geldi sanki sadece kafası yanıyor gibiydi ağzında çok kaşınıyordu doktora götürdüm ben diş olabilir dedi 3 gün sürdü ateş ben calpol ve dolven verdim arada dönüşümlü çünkü banyo yaptırsam da ateş düşmedi huysuz ve mutsuzdu ateş bitti ishal başladı bizde 3 4 gün ishal oldu haliyle pişik de olduk şuan iyiyiz ben arada tetagil verdim iki gündür keyfi yerinde ama diş çıkarmadık gözüken bişey de yok maalesef suan

Yeter A.
16 Haziran 2026 00:03
Bizdede aynı sorun var bebegım alt dişler cıkmış üst dişlerini mi anlmdm
A
Ayşe A.
16 Haziran 2026 08:04
Doktora götürsem hastalık belirtisi yok kan alacaklar vs canı yanacak size verilen ilaçlar evde var bende öyle kullanım sağlıyorum
Biraz daha bakim ona göre gidicem bende doktora
Biraz daha bakim ona göre gidicem bende doktora
Yükleniyor...