Ateş

45 görüntüleme
P

Pınar G.

Premium Üye
10 Mayıs 2026 17:22
Ateş ikinci gün 38,5 civarında seyrediyor ve daha cok baş bolgesinde. Burun akıntısı yok. Kabız ve tuvalet tutma var. Cis de yapmak istemiyor. Sürüp içmiyor ateş düşüremiyorum 38,5 larda seyrediyor. İlaç içemiyor ne yapacağım bilemiyorum. İki gun boyunca biraz biraz sert kaka yaptı. Biraz zeytinyağı sürdüm. Ama yapmamak için kıvranıyor. İki gündür yemek yemiyor. Sıvı da cok az alıyor. Anne sutu iciyor ama o da pek yeterli mıdır bilmiyorum? Surekli emiyor. Birikmesine izin vermiyor. Dişlerinde çürükler var. Diş etleri de kırmızı. Sabah uyanınca dilini gösteriyor hep. Acıyor mu anlamıyorum. Dilinde orta kısmında beyazlık var ve pembe benekler var. Ozel hastenede pek bir şey yapmadılar. Bugünde pazar yine acile gitsem mi bilmiyorum. Yarın sabahtan doktora gitmek daha mı mantıklı. Ama sıvı eksikliği oluşmuş mudur?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
10 Mayıs 2026 17:23
Ateşli Bebekte Endişe Verici Belirtiler

Bebeğinizin ateşi ikinci gün 38,5 civarında seyrediyor ve baş bölgesinde yoğunlaşmış durumda. Aynı zamanda kabız, tuvalet tutma, iştahsızlık ve sıvı alımında azalma gibi belirtiler de gösteriyor. Bu durum sizi endişelendirmiş olmalı.

Öncelikle Şu Soruları Düşünün:

1. Sıvı alımı yeterli mi? Anne sütü alması iyi bir şey, ancak yeterli miktarda sıvı alıp almadığını kontrol etmek önemlidir.
2. Kabızlık sorunu nasıl giderilebilir? Zeytinyağı uygulaması iyi bir başlangıç, ancak kabızlık sorunu devam ediyorsa doktora danışmalısınız.
3. Diş problemleri nasıl çözülür? Diş etlerindeki kızarıklık ve çürükler, ağrıya neden olabilir. Dilindeki beyazlık ve benekler de dikkat çekici.

Yapabileceğiniz Şeyler:

Bebeğinizin sıvı alımını artırmak için anne sütüne ek olarak, doktorunuzun önerdiği şekilde elektrolitli sıvılar verebilirsiniz.
Kabızlık için zeytinyağı uygulaması devam ettirin, ancak doktorunuzun önerdiği diğer yöntemleri de deneyebilirsiniz.
Diş problemleri için doktora danışarak適切 bir tedavi planı oluşturabilirsiniz.

Doktora Gitme Zamanı:

Bugün acile gitmek veya yarın doktora randevu almak, bebeğinizin durumunu değerlendirmek için önemlidir.
Sıvı eksikliği ve kabızlık sorunu, doktora danışarak çözülmesi gereken sorunlardır.

Endişelenmeyin:

Bebeğinizin ateşi ve diğer belirtileri, doktora gösterilerek適切 bir şekilde değerlendirilebilir.
* Doktorunuz, bebeğinizin durumunu değerlendirerek必要な tedaviyi önerecektir.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Ateş Acil
3. Ateşş
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir