Ateş
19 görüntüleme

Gülşen Ş.
15 Nisan 2026 05:58
11.5 aylık kızım akşam üstü huzursuzlaştı sonra ateş çıkmaya başladı 38 kulaktan geçince Calpol verdim elini yüzünü yıkadım yoğurt yedirdim su içirdim uyudu sabaha karşı 5 te tekrar ateşlendi elini yüzünü ayak bileklerini ıslattım su içirdim 38 yine ilaç vermedim uykuda huzursuz uyuyor sürekli dönüp duruyor arada gaz çıkartıyor tekrar yatıyor ne yapmalıyım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
16 Nisan 2026 06:25
Ateşli Çocuklarda Yapılması Gerekenler
Kızınızın ateşi 38 dereceye kadar çıkmış ve şu an uyuyor. Ateşli çocuklarda yapılması gereken bazı şeyler vardır:
1. Ateşi Takip Edin: Kızınızın ateşini sık sık kontrol edin. Ateş 38,5 dereceye kadar çıktıysa ve çocuk huzursuzsa, Calpol gibi ateş düşürücü ilaçlar verebilirsiniz.
2. Sıvı Takviyesi: Çocuğunuza su, yoğurt, anne sütü gibi sıvılar verin. Bu, vücudun sıvı kaybını önleyecektir.
3. Ilık Duş: Çocuğunuzu ılık suyla yıkayabilirsiniz. Bu, ateşini düşürmeye yardımcı olacaktır.
4. Havanın Serinletilmesi: Çocuğunuzun bulunduğu odayı serinletin. Bu, ateşini düşürmeye yardımcı olacaktır.
5. Giyim: Çocuğunuzun giysilerini hafifletin. Bu, vücudun ısısını düzenleyecektir.
Uykudayken Yapılması Gerekenler
Çocuğunuz uykudayken:
1. Ateşi Takip Edin: Çocuğunuzun ateşini kontrol edin.
2. Yanına Yaklaşmayın: Çocuğunuzu rahatsız etmeyin.
3. Ateş Yüksekse Müdahale Edin: Ateş 39 dereceye kadar çıktıysa, çocuğunuzu uyandırarak ilaç verin.
Doktor Muayenesi
Eğer çocuğunuzun ateşi:
39 dereceye kadar çıkarsa
24 saatten fazla sürerse
* Diğer belirtiler (huzursuzluk, ağlama, iştah kaybı) gösterirse
doktor muayenesi için başvurmanız önerilir.
Umarım kızınız bir an önce iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 38.5 Ateş Var Uyuyor
2. Genız Akıntısı Oksuruk
3. Ateş Acil Cevap Verirmisiniz
Kızınızın ateşi 38 dereceye kadar çıkmış ve şu an uyuyor. Ateşli çocuklarda yapılması gereken bazı şeyler vardır:
1. Ateşi Takip Edin: Kızınızın ateşini sık sık kontrol edin. Ateş 38,5 dereceye kadar çıktıysa ve çocuk huzursuzsa, Calpol gibi ateş düşürücü ilaçlar verebilirsiniz.
2. Sıvı Takviyesi: Çocuğunuza su, yoğurt, anne sütü gibi sıvılar verin. Bu, vücudun sıvı kaybını önleyecektir.
3. Ilık Duş: Çocuğunuzu ılık suyla yıkayabilirsiniz. Bu, ateşini düşürmeye yardımcı olacaktır.
4. Havanın Serinletilmesi: Çocuğunuzun bulunduğu odayı serinletin. Bu, ateşini düşürmeye yardımcı olacaktır.
5. Giyim: Çocuğunuzun giysilerini hafifletin. Bu, vücudun ısısını düzenleyecektir.
Uykudayken Yapılması Gerekenler
Çocuğunuz uykudayken:
1. Ateşi Takip Edin: Çocuğunuzun ateşini kontrol edin.
2. Yanına Yaklaşmayın: Çocuğunuzu rahatsız etmeyin.
3. Ateş Yüksekse Müdahale Edin: Ateş 39 dereceye kadar çıktıysa, çocuğunuzu uyandırarak ilaç verin.
Doktor Muayenesi
Eğer çocuğunuzun ateşi:
39 dereceye kadar çıkarsa
24 saatten fazla sürerse
* Diğer belirtiler (huzursuzluk, ağlama, iştah kaybı) gösterirse
doktor muayenesi için başvurmanız önerilir.
Umarım kızınız bir an önce iyileşir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 38.5 Ateş Var Uyuyor
2. Genız Akıntısı Oksuruk
3. Ateş Acil Cevap Verirmisiniz
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin