Ateş
92 görüntüleme
B
Büşra B. Y.
6 Nisan 2026 17:52
Bebeğimin dün gece 2 de ateşi 38.2 oldu. Parol verdim yarım saat içinde ateşi düştü. Sabah 6 da 10 da ve 17.30 da yine 38.2 oldu yine hepsinde parol verdim yarım saat içinde düştü. Nadiren öksürük var onun dışında başka bir şey yok. Evde takip yeterli mi ne zaman hastanete gitmeliyim.Gece boyunca ve sabah ateşi 38 üzerine hiç çıkmadı. 37,5 civarı hep. Burnunda hırılıtı var gibi burun temizliği yapıyorum. Başka yapmam gereken bir şey var mı

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
6 Nisan 2026 17:53
Bebeğinizin ateşi 38.2 dereceye kadar çıkmış ve parol ile düştüğü için öncelikle bir enfeksiyon durumu göz ardı edilemez. Ancak, evde takip edebilirsiniz, eğer aşağıdaki durumlar gerçekleşirse hastaneye gitmeniz gerekebilir:
Bebeğinizin ateşi 39 dereceye çıkarsa veya daha yüksek bir değer görürseniz.
Bebeğinizin genel hali kötüleşirse, yani uyuşuk, letargik bir durumdaysa veya beslenmesi, emzirmesi zorlaşırsa.
Bebeğinizde solunum sıkıntısı, hızlı nefes alma, oksijen ihtiyacı gibi durumlar gelişirse.
Ateş 24 saat içinde tekrarlarsa ve 39 dereceye kadar yükselirse.
Bebeğinizin yaşadığı öksürük ve ateş durumu bir üst solunum yolu enfeksiyonu veya başka bir viral enfeksiyon belirtisi olabilir.
Ateş düşürücü ilaçları doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta veriniz.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse doktora başvurmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateşli Hastalık Acill
2. Düşük Ateş??
3. Ateş
Bebeğinizin ateşi 39 dereceye çıkarsa veya daha yüksek bir değer görürseniz.
Bebeğinizin genel hali kötüleşirse, yani uyuşuk, letargik bir durumdaysa veya beslenmesi, emzirmesi zorlaşırsa.
Bebeğinizde solunum sıkıntısı, hızlı nefes alma, oksijen ihtiyacı gibi durumlar gelişirse.
Ateş 24 saat içinde tekrarlarsa ve 39 dereceye kadar yükselirse.
Bebeğinizin yaşadığı öksürük ve ateş durumu bir üst solunum yolu enfeksiyonu veya başka bir viral enfeksiyon belirtisi olabilir.
Ateş düşürücü ilaçları doktorunuzun önerdiği dozda ve sıklıkta veriniz.
Bebeğinizin durumunu yakından takip edin ve gerekirse doktora başvurmayı ihmal etmeyin.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateşli Hastalık Acill
2. Düşük Ateş??
3. Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Büşra B. Y.
6 Nisan 2026 17:54
39 a çıkmadığı sürece evde takip mi etmeliyim.

Afranur K.
6 Nisan 2026 18:00
39 a çıkmak olarak düşünmeyin, sıklıkla 3 gün süren dirençli ateş olarak tanımlanıyor. Siz evde 4-6 saatte bir düzenli olarak parol ile takip edebilirsiniz. Bu ateşe ek olarak semptomlar gelişirse eğer o zaman 3 günü beklemeniz önermem. Ama sadece ateşten bahsediyorsak ve ilaçlarla düşüyor ve uzun süre kendini koruyorsa, evde takip edilebilir.
Burun açıklığı, hapşırık ya da öksürük, bebeğinizin aşırı uyku hali, tepkisizlik, beslenmede güçlük gibi durumlar olduğunda tabloyu hep yeniden değerlendirin.
Burun açıklığı, hapşırık ya da öksürük, bebeğinizin aşırı uyku hali, tepkisizlik, beslenmede güçlük gibi durumlar olduğunda tabloyu hep yeniden değerlendirin.
B
Büşra B. Y.
6 Nisan 2026 18:06
39 a çıkmak olarak düşünmeyin, sıklıkla 3 gün süren dirençli ateş olarak tanımlanıyor. Siz evde 4-6 saatte bir düzenli olarak parol ile takip edebilirsiniz. Bu ateşe ek olarak semptomlar gelişirse eğer o zaman 3 günü beklemeniz önermem. Ama sadece ateşten bahsediyorsak ve ilaçlarla düşüyor ve uzun süre kendini koruyorsa, evde takip edilebilir.

Afranur K.
6 Nisan 2026 18:18
Peki ateşi takip edip yükseldiğinde( min 4 saat sonra) parol vermem doğru mu yoksa düzenli olarak belli aralıklarla mı vermeliyim
B
Büşra B. Y.
8 Nisan 2026 19:42
Parol/calpol 4 saatte bir verilebilir. Ateşin çıkmasını beklemek zorunda değilsiniz. Ama gün içinde 1 kez 6 ya uzatmanızı öneririm ateşi çıkıyor mu ne halde diye kontrol etmek için

Afranur K.
8 Nisan 2026 19:48
Bebeğimin ateşi geçti. Şuanda burnunda hırıltı ve ara ara öksürük var düzenli burun temizliği yapıyorum. Buhar da yapmam gerekir mi acaba
Osman bey de videolarında balgamı yumuşatır buhar diyor ama dediğim gibi be kıllanmadım hiç 🤷🏻♀️
Ama düzenli burun temizliği, odamda nem cihazı var kuru-soğuk düzenli olarak odanın nem dengesini korudum. Bunlara dikkat ettim