Ateş

80 görüntüleme
A

Ayşe M.

9 Ağustos 2025 21:10
Öğlen gibi 37.5 ile başlayan ateş sonrası calpol verdim ateş düştü fakat 4saat sonra tekrar başladı biraz açık havada yürüyüş yaptık saat 10.30 gibi tekrar calpol verirken tadını beğenmedi ve iki kere fışkırır tarzda kustu (yeni emmişti) sonrasında ılık duş aldırdım bezinde çiş rengi kırmızıya dönüktü ateş 38.2 oldu saat 11 de tekrar calpol verdim bu sırada emzirmeye çalıştım çok aktif değildi şuan ateş 37.9
A

Ayşe M.

9 Ağustos 2025 21:12
Bu arada bebeğim 3buçuk aylık
Ş

Şule G.

9 Ağustos 2025 21:20
3 aydan küçük bebeklerde 38 derece üzerine ateş durumunda doktora gidilmeli diye okudum. Doktora gitseniz iyi olur gibi
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

9 Ağustos 2025 21:36
Öncelikle okuyan olursa diye söylüyorum calpolü bu şekilde vermemelisiniz. 10:30 da verdiğinizde ne kadarını kustu ne kadar verdiniz ne kadarı mideye gitti bilemezsiniz. 11 de tekrar verdiğinizde doz ayarlamasını bozarsınız. İdrarın rengi kusması anlattığınıza göre ateşinde etkisiyle bebeğiniz sıvı kaybediyor. Ateş durumlarında önce ateş düşürücü vermek yerine ılık duş, ılık ıslak havlu ile kompres gibi yöntemler kullanarak ateşin gidişatını gözlemlemeli, ona göre ateş düşürücü vermelisiniz.
Ateş verilerinizi uygulamaya kaydedin, Osman Hoca çoğu zaman takip ediyor gerekirse müdehale ettiğide oluyor. Orada hangi bölgeden ölçümde normal aralık ne detaylarıda mevcut, tekrar yükselmesi durumunda doktora gitmeniz daha iyi olur.
G

Gigi

13 Ağustos 2025 19:48
Uygulamaya göre 38 ateş normal. Ama 3 ay küçük bebek için normal değil bu konuda uygulama güncellenmesi gerekiyor. 37.5 ateş için normal uyarısı veriyor 3aydan küçük bebeğime. Halbuki 37.3-38 arası hafif ateş. 38 ise bebeğin hastaneye gitmesi gerekir 3 ay küçük bebeğin. Uygulama bu konuda eksik

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir