Atak mı Diş mi Huy Muu
160 görüntüleme
A
Ahsen ..
10 Ağustos 2025 19:47
Acıkıyor agliyor doyuyor agliyor yatiyor agliyo kucaga geliyor agliyor uykusu gelince ağlıyor uyanınca ağlıyor 4 ay 10 günlük 3-4 haftadır böyleyiz desteksiz büyütüyorum bir de psikolojim bitik

Ayşenur E. ..
10 Ağustos 2025 19:53
Büyüme atağı da olabilir. Ateşi var mı? İştah nasıl? Damaklarına masaj yapınca ya da kaşıyınca rahatlıyor mu? Ya da gazı olabilir mi? Bazı kolik bebeklerin 5. Aya kadar oluyor gaz problemleri . Kaka ve çiş durumu nedir? Allah yar ve yardımcınız olsun desteksiz çok zor ben de desteksiz büyütüyorum. İleride ne olur bilmiyorum ama ikinci çocuk şimdiden iptal. Rabbim olmayanlara versin diyorum.
M
Melike
10 Ağustos 2025 19:55
Aynı durumdayız bizde 4 ay 10 günlüğüz aynı bahsettiklerin aynı sadece bizde gaz problemide var tabş
A
Ahsen ..
10 Ağustos 2025 19:55
Ateş çok hafif oluyor dişten kaynaklı cunku doktorumuz da dedi dişler hazırlanıyor damak şişmiş salyası çok. İştahı arttı diyebilirim. Gaz kendı çıkarabiliyor koliklik yoktu şükür damaklarına da masaj sadece bir süre rahatlatıyor sonra devam. Sürekli kucakta gezecekmis hanımefendi
E
Esra Y. ..
10 Ağustos 2025 19:56
Diş için zeytinyağı karanfil kürünü uygulayabilirsiniz onun haricinde atak olabilir eğer başka bir sıkıntısı yoksa.. bolca sabır diliyorum bende aynı şekilde bitmek bilmeyen bir 4 ay atlattım çok iyi anlıyorum sizi
F
Filiz A. ..
10 Ağustos 2025 19:57
Atak olabilir, duyular dünyasına geçiş yapmaya çalışıyor. bu dönem yaklaşık 5 hafta kadar sürebiliyor. Bu yüzden zorlayıcı bir dönem. Ona neyin iyi geldiğini gözlemleyin, şarkı, müzik, dans, dolaşmak, oyuncak, kitap… Beş duyuyu aktif kullanabileceği alanlar sunabilirsiniz.
A
Ahsen ..
10 Ağustos 2025 19:58
Çok fenalardayım gerçekten tükenmiş hissediyorum biliyorum gececek ama eşim bile yardımcı olamıyor suan ışı vardiyası yüzünden çok yalnız kaldım 🥹🥹

Melekber A.
10 Ağustos 2025 20:04
Bende aynı durumdayım ne yapsam durmuyor rabbim tüm bebeklerimize sakinlik huzur sağlık nasip etsin
F
Filiz A. ..
10 Ağustos 2025 20:08
Diş için karanfil kaynatıp buzdolabında soğutun. Parmağınızla diş etlerine masaj yaparak sürün. Tetagil de kullanabilirsiniz. Hem atak hem diş üst üste gelmiş gibi sanki. Ama merak etmeyin, bu dönem sonunda ödülüyle gelecek ve algıları açılmış bir bebeğiniz olacak. Kolaylıklar diliyorum
A
Ahsen ..
10 Ağustos 2025 20:10
Tetagili doktorum önermedi çok şaşırdım ama önermiyorum dedi meyve suzgecinde mama dondurup verebilirsin dedi silikon fırçayla masaj dedi. Evet damakları o kadar şiş ki ağrısı oluyor bence
F
Feyza N. K. ..
10 Ağustos 2025 20:17
Şu an kızım 8 aylık, 3.5-4 ay civarı bizde aynı durumu yaşadık sürekli ağlıyordu. Aşırı huzursuzdu. Asla uyumuyordu. Beş dk bile uyuduğunda çığlık çığlığa uyanıyordu. Evet çok zor ama yalnız değilsiniz. Geçecek lafını duymaktan size gına geldiğini de tahmin edebiliyorum ama inanın geçiyor. Gün olarak bitmiyor ama totale bakınca 8 ay nasıl geçti diyorum eminim sizde diyeceksiniz. Bu arada kızım tam beş aylıkken bir sabah bir uyandı bambaşka bir bebekti resmen :) gözümden uyku akmasına rağmen kızım uyuduğunda defalarca bakmaktan uyuyamadığım günler oldu beşinci aydan sonra. Biraz daha sabır. Allah yardımcınız olsun🤍
C
Ceyda K.
10 Ağustos 2025 20:18
Hem atak hem diş denk gelmiş olabilir her şeyin bir süreci var geçmesine az kalmıştır muhtemelen canınızı sıkmayın. Belki bol yürüyüş hem size hem de bebeğe iyi gelebilir.
A
Ahsen ..
10 Ağustos 2025 20:22
Feyza hanım teşekkürler kendimi böyle avutuyorum çünkü 2. Ayda da bir hafta böyle bir surecimiz oldu sonrasındaki bir buçuk ayda ruya gibi bir bebekti ama şimdi tekrar fenalardayız sabırla geçmesini bekliyorum
A
Ahsen ..
10 Ağustos 2025 20:24
Ceyda hanım haklısınız günlük 1.5 saat sakin bir yürüyüşe çıkıyoruz millet bahçesi var evimizin karsisinda oraya gidiyoruz ağaçlara göle hayvanlara bakıyoruz sürekli disardayken çok mutluyuz 🥹

Ayşenur E. ..
10 Ağustos 2025 20:25
Dediğiniz gibi o zaman ahsen hanım dişler geliyor evet bu dönemde sürekli kucakta olmak istiyorlar çünkü anne kokusu ve anne kucağı bebeklere güven veriyor. Ninni söyleyin ya da sizin sevdiğiniz şarkıyı mırıldanın eminim sakinleşecektir sizin sesinizin tınısı çok hoşuna gidecektir. Keşke aynı şehirde olsak size bir nebze olsun yardım etmeyi çok isterdim. 10 dakika bile iyi gelirdi dinlenmek evet bu günlerde geçecek elbet ama birazcık sabır edeceğiz bütün anneler. Zaten sonra gözümüzü bir açtığımız da sen ne ara bu kadar büyüdün diyip gözlerimiz dolacak ve senin için her şeye değdi diyeceğiz.
A
Ahsen ..
11 Ağustos 2025 08:45
Dediğiniz gibi kucakta sakinleşiyor şuan bile ne kadar büyüdü diye duygulanıyorum 🥹🥹Allah hepsini bize bizleri de onlara bağışlasın inşallah