Atak Haftası Emzirme-süt
375 görüntüleme
T
Tuğçe T.
14 Haziran 2026 23:01
19.haftanın içerisindeyiz emme sürelerimiz iyice kısaldı 3dk emiyor sonrasında 2 çekip bırakıyor diğer dolu olan memeyi teklif ettiğimde uzun emiyor. meme reddi mi acaba ya da sütüm mü azaldı bunu nasıl çözerim. süt bebek emdikçe gelen bir şey olduğu için saat başı teklif ediyorum ama bebeğimi memeden usandırmakta istemiyorum ne yapmalıyım?
N
Nazlıcan
Premium Üye
15 Haziran 2026 05:35
Benim bebeğim de 20 haftalık, normalde süt akışı yavaşlasa da emmeye devam ederdi ama son 2-3 haftadır çok sinirleniyor memeyi tutup bırakıyor cak cuk sesler çıkartıyor. O memeyi bıraktırıp baktığımda akışın yavaşladığını görüyorum gazını çıkartıp diğer memeye geçiyorum devam edşyor emmeye. Emmezse de o kadarla bırakıyorum kendisi emmek istediğinde tekrar veriyorum bazen 15-20 dakikada 1 vermek zorunda kalıyorum
P
Pelin A.
15 Haziran 2026 08:51
Her emzirme sonrası 5-10 dk sağım yapım. Power pumpıng yapın. Sağımla süt artıyor.
T
Tuğçe T.
15 Haziran 2026 08:53
Her emzirme sonrası 5-10 dk sağım yapım. Power pumpıng yapın. Sağımla süt artıyor.
M
Meryem ..
Premium Üye
15 Haziran 2026 09:11
Bizim de 28. Hafta çok sıkıntılı geçti 3 saatte bir emerken 4 saatte kısa emmeye başladı ısrar edince daha çok sinirleniyordu. Emzirme pozisyonunu değiştirdim uyandığı an yataktan hiç kaldırmadan emzirdim. Ayaklarını falan rahat hareket ettirdiği için hoşuna gitti. Kısa sürelerde teklif edince bir iki çekip bırakıyordu ben de iyice acıkmasını bekledim tabi bezleri iyice hafiflemişti. Doktorum büyüdü artık 5-6 saat de emmeyebilir zorlama sakin kal dedi biberonla falan deneyeyim mi diye sorduğumda
T
Tuğçe T.
15 Haziran 2026 09:22
Bizim de 28. Hafta çok sıkıntılı geçti 3 saatte bir emerken 4 saatte kısa emmeye başladı ısrar edince daha çok sinirleniyordu. Emzirme pozisyonunu değiştirdim uyandığı an yataktan hiç kaldırmadan emzirdim. Ayaklarını falan rahat hareket ettirdiği için hoşuna gitti. Kısa sürelerde teklif edince bir iki çekip bırakıyordu ben de iyice acıkmasını bekledim tabi bezleri iyice hafiflemişti. Doktorum büyüdü artık 5-6 saat de emmeyebilir zorlama sakin kal dedi biberonla falan deneyeyim mi diye sorduğumda
M
Meryem ..
Premium Üye
15 Haziran 2026 11:36
emzirme aralıklarını uzatmak lazım biraz o zaman

Sema G.
21 Haziran 2026 17:22
Düzeldi mi acaba bizde aynı durumdayız iki dk emip bırakıyor bi kaç saniye emip bırakıyor . Normaldede uzun uzun emen bi bebek değildi doğduğundan beri sadece 5 dk içer teklif ettiğimde ise ağlar içmezdi. Ama şu son zamanlarda sadece iki emip bırakıyor..
T
Tuğçe T.
21 Haziran 2026 17:56
Düzeldi mi acaba bizde aynı durumdayız iki dk emip bırakıyor bi kaç saniye emip bırakıyor . Normaldede uzun uzun emen bi bebek değildi doğduğundan beri sadece 5 dk içer teklif ettiğimde ise ağlar içmezdi. Ama şu son zamanlarda sadece iki emip bırakıyor..

Sema G.
21 Haziran 2026 18:28
şöyle ki emzirme aralığını biraz arttırdım biraz daha rahat emiyor birini emince bırakıyorsa farklı pozisyonlarda yine teklif ediyorum en son diğer memeyi de teklif ediyorum tamamen ağlayacak daralacak pozisyona getirmiyorum gelirse hemen bırakıyorum
T
Tuğçe T.
21 Haziran 2026 18:29
Peki kaç saatte bir veriyorsunuz

Sema G.
21 Haziran 2026 18:34
2sa bazen 3sa bir veriyorum bazen ara uzuyor dışarda vs olunca 5saati bulduğu oluyor
T
Tuğçe T.
21 Haziran 2026 18:40
Kilo alımında düşüş falan oldu mu peki ? Kilosu kaç acaba 🙂 benm oğlumda 3 4 saati buluyor vermeyince bazende 5 saat sonra diyorm acaba zayıfladı şu bu ..

Sema G.
21 Haziran 2026 19:04
evet düşüş oldu ama doktor çok takılmayın 4.ayı ile uyumlu dedi 6600 ☺️
Yükleniyor...