Astım Alerji 2 Yaşından Küçük Çocuklar da Olur mu

78 görüntüleme
İ

İlkay Y. O.

6 Haziran 2025 05:19
22 aylık bebeğim. Efor sarfettiginde hareket ettiğinde göğsünde hirilti ve öksürük oluyor. Uykusunda yok. Sabah kalkınca arada oluyor.Normal zamanda yok. Burun akıntısı hapşırma boğazda enfeksiyon hicbisi yok.ates yok.burnu açık. Bronşit degil doktor dinledi röntgen çekildi. Ses duyulmuyor sadece hareket halinde iken ve sabahları.20 gundur neden var bu hirilti. 2 yaşından küçük astım alerji olabilir mi. Bende de astım var.
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

6 Haziran 2025 08:06
Evet olabilir,
Biliyorsunuz ilk üç yaşta bronşolojit adında bir hastalığımız var . Bu hastalık üç yaşından sonra görünmüyor. Aslında bu hastalık tek seferlik bir tanı. Yani bir bebek hayatında bir kez bronşit geçirebilir ve altında hiçbir şey aramanız gerekmez. Eğer sık tekrarlayan bir durum varsa ve hatta ikinci-üçüncü bronşit ataklar oluyorsa bu durumun ismi wheezy infant oluyor. Yani astım başlangıcı gibi diyebilirsiniz buna. Ayrıntılı değerlendirerek sizin özelinizde de durumu netleştirmek gerekiyor. Bulunduğunuz yerde bir çocuk doktoruyla fiziki olarak veya online olarak görüşme yapmanızı tavsiye ederim…

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir