Asla Uyumak İstemiyor

316 görüntüleme
K

Kübra T.

4 Ağustos 2026 01:20
23 aylık kızım ilk aylardan beri ayakta sallanarak uyuyor müslin örtüsünü ağzına alıp onunla uykuya dalıyor bu aralar gece ikilere kadar uyumuyor kendimi kötü hissediyorum dinlenemiyorum öğlen uykusunu da çok geç yatıyor öğlen uykusu uyutmayıp gece erken yatırayım desem yine uyumuyor sürekli bağırarak uyutuyorum bu şekilde uyuyor napmalıyım lütfen yol gösterin
T

Tuba E.

4 Ağustos 2026 02:01
27 aylik ikizlerim var kizim en başından beri yarim saatte bi uyaniyo oglum guzel uyuyodu oda simdi bi aydir falan uyku gerilemesi sanirim ikilerde uclerde uyanip ben uyandim anne sende uyan diyo inan o kadar yorgun uykusuzum ki uyutmaktada zorlanıyorum uyumak istemedigini soyluyo
T

Tuba E.

4 Ağustos 2026 02:03
En basindan beri uykularimiz cok duzenliydi Ama bi ara bizimde uyku duzenimiz baya bozuldu 10 kadar uyumalari isimede geliyodu acikcasi ama daha cok yoruluyodum bi gun sabah yedide kaldirdim ikisinide sonra 1 de yine ogle uykularını yaptirdim dokuz bucuk gibide gece uykularını yaptirdim o zamandan beri yine normale dondu ama acayip bi gerilememiz var bizimde
T

Tuba E.

4 Ağustos 2026 02:04
Ayakta sallamayi bıraktım bi bucuk yasindalardi artik kocaman oldunuz cok yoruluyorum backalarim uf oluyo falan dedim yer yataginda ucumuz yanyana yatiyoruz popolarina pis pis yaparak alistirdim ama gece uyanipta cok zorlarsalar salliyorum mecbur
T

Tuba E.

4 Ağustos 2026 02:08
Oglen ezanina ve yatsi ezanina uyku ezani diyorum bak uyku ezani okundu herkes uyucak simdi biraz uyuyup dinlenmemiz gerek bende uyucam yanina yaticam diyorum hadi odamiza gidelim birazda orda oynayalim diyorum popolarimizi temizleyelim geceliklerimizi giyelim diyorum zaten yataklarina yatmis oluyoslr battaniyeleriyle biraz cee ee oynuyoruz gidikliyorum opup seviyorum konusuyoruz hadi bakalim simdi artik uyku vakti bu kadar yeter diyorum gibi gibi
T

Tuba E.

4 Ağustos 2026 02:12
Banyoya sok yika oda suyla oynasın suyla oynamak iyidir hafif biseyler yedir acsa banyodan sonra masaj yap su yada sut icerek daha kolay uyuyolar mesela ikizler genelde su iciyolar popolara pis pis yapiyorum o arada gidiyolar zaten ayy ne cok konustum anlatasim varmis bende 
Ö

Özlem A.

4 Ağustos 2026 02:43
Benim kızımda malesef uykuyu hiç sevmeyen bir bebek. Biz yakın zamanda biraz rahatladık ama hala geceleri kalkıp uyumuycam dşye direttiği oluyor. Rutin bizde çok işe yaradı. Sabahlara kadar oturduğumuzu, uyumuycam çığlıklarını hatırlamak bile tüylerimi ürpertiyor. Her gün süreci anlatım. Şimdi mama içeceksin, somra puzzle yapıcaz, banyo, dişlerimizi fırçalayıp uyuyacağız gibi. Siz kendi rutininizi oluşturabilirsiniz sadece beslenme ilk sırada olmalı. Bunları her gün düzenli olarak öğlen ve gece rutini şeklinde uyguladık. Gündüz puzzle15 dk gece max yarım saat izin verdim. Zamanla kendisisöylemeye başladı uyku vakti dediğimde rutinleri ve uyumayacağım direnmeleri azaldı.
Y

Yağmur A.

4 Ağustos 2026 11:26
Aynı sorun benim kızımda da var 17 aylık olduk. O zamandan beridir geceleri uykuya geçmek istemiyor gündüz uykusunda problem yaşamıyorum ama gece uykusu oldu mu çıldırıyor sanki çok ağlıyor uyumak istemiyor saatlerce ikna etmeye yatırmaya çalışıyoruz inanın çok zor bir süreç Allah yardımcımız olsun
G

Gülen M. ..

4 Ağustos 2026 12:20
Rutin oluşturmamızı öneriyor doktorlar genellikle. Ben o şekilde yapıyorum. Düzenini de şaşırtmamaya gayret etmelisiniz yani saat olarak. Uyku saatlerini bir tık geciktirsek artık uykuya dalmakta güçlük çekiyorlar yahut erken uyutmaya çalışırsak uyumazlar. Öncesinde ılık bir duş aldırmayı deneyin her uyku öncesinde ve yatıracagınız sıralara yakın gıda vermeyin,emiyorsa emebilir benim bebeğim emerek uykuya dalıyor. Duştan sonra hafif kendilerine özel yağlarla cildine masaj yapabilirsiniz ve bunu loş bir ışıkta yaparak da uykuya geçişlerde kolaylık sağlayabilirsiniz. Umarım faydalı olur.
K

Kübra T.

5 Ağustos 2026 02:49
Tuba Esen
27 aylik ikizlerim var kizim en başından beri yarim saatte bi uyaniyo oglum guzel uyuyodu oda simdi bi aydir falan uyku gerilemesi sanirim ikilerde uclerde uyanip ben uyandim anne sende uyan diyo inan o kadar yorgun uykusuzum ki uyutmaktada zorlanıyorum uyumak istemedigini soyluyo
Tuba hanım çok teşekkür ederim o kadar açıklayıcı anlatmışsınız ki tecrübelerinizi mutlaka uygulayacağım ♥️
K

Kübra T.

5 Ağustos 2026 02:50
Gülen Mumcu
Rutin oluşturmamızı öneriyor doktorlar genellikle. Ben o şekilde yapıyorum. Düzenini de şaşırtmamaya gayret etmelisiniz yani saat olarak. Uyku saatlerini bir tık geciktirsek artık uykuya dalmakta güçlük çekiyorlar yahut erken uyutmaya çalışırsak uyumazlar. Öncesinde ılık bir duş aldırmayı deneyin her uyku öncesinde ve yatıracagınız sıralara yakın gıda vermeyin,emiyorsa emebilir benim bebeğim emerek uykuya dalıyor. Duştan sonra hafif kendilerine özel yağlarla cildine masaj yapabilirsiniz ve bunu loş bir ışıkta yaparak da uykuya geçişlerde kolaylık sağlayabilirsiniz. Umarım faydalı olur.
Teşekkür ederim deneyeceğim bunları, aslında diş fırçalama pijama giyme rutinimiz var ama bunları aksatmadan hergün aynı programda yapamadık ondan kaynaklı da olabilir
T

Tuba E.

5 Ağustos 2026 03:12
Kübra T
Tuba hanım çok teşekkür ederim o kadar açıklayıcı anlatmışsınız ki tecrübelerinizi mutlaka uygulayacağım ♥️
Ay ins faydam olur o kadar bittim ki ben uykusuzluktan aklima ne gelse deniyorum neyi tutturabilirsem uyku sorunu cok fena
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir