Aşırı Terleme

233 görüntüleme
.

.....

10 Ağustos 2026 03:23
9 aylık kızım bu ara uyurken su gibi oluyor askılıklı atlet ile yatirmama rağmen pencerede açık birde başı sırtı göğsü hem su gibi hemde buz üstünü değiştiriyorum asla ısınmiyor o buz gibi vucud yeniden terliyor doktorumuz 9. Ayda kan tahlili yapmadı 1 yaşında yaparız sen d vitamini ve kana devam et dedi sizce neden böyle olur ne yapmam lazım oda sıcaklığı 25 26 pencere açık olmasına ragmen ben üstümu mutlaka orterim gece usurum ama kızımın örtmuyorum buna ragmen terliyor hastada değil neşesi herşeyi maşallah yerinde
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
11 Ağustos 2026 03:52
Aşırı Terleme Sorunu

9 aylık kızınızın aşırı terlemesi konusunda endişe duyuyorsunuz. Öncelikle, bu durumun nedenlerini anlayalım.

Normal bir durum: Çocuklarda, özellikle bebeklerde vücut ısısını düzenleme sistemi tam olarak gelişmediği için aşırı terleme görülebilir.
Vücut ısısı düzenlemesi: Çocukların vücut ısısı yetişkinlere göre daha yüksek olduğu için terleme yoluyla ısı kaybı sağlamaya çalışırlar.
* Oda sıcaklığı: 25-26 derece Celsius oda sıcaklığı ve pencerelerin açık olması, çocuğunuzun terlemesine neden olabilir.

Çözüm Önerileri:

1. Hafif giydirin: Çocuğunuzu aşırı giydirmemeye özen gösterin. İnce ve rahat giysiler seçin.
2. Oda sıcaklığını ayarlayın: Oda sıcaklığını 22-24 derece Celsius arasında tutmaya çalışın.
3. Sıvı alımına dikkat edin: Çocuğunuzun yeterli miktarda sıvı almasını sağlayın.
4. Doktorunuzun önerilerini takip edin: Doktorunuzun verdiği tavsiyelere uyun ve düzenli kontrolleri ihmal etmeyin.

Çocuğunuzun sağlığı konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir