Aşırı mı Hareketli ?
185 görüntüleme

Merve B.
9 Temmuz 2025 10:51
14 aylık (bir kaç gün sonra) erkek bebek yürümüyor ama her yere tırmanıyor hızla emekliyor ve hızlı sıralıyor bazen yürüyor vb. Ama oyuncakla oynama etkinlik vb bunlara ilgi sıfır. Çekmeceler dolaplar koltuklar en sevdiği şeyler. Parkta merdivenlere tırmanmayı taşlarla kumlarla oynamayı çok seviyor ama gece uykusuna kadar 3 saat gündüz uykusu var diğer saatler boyunca neredeyse sadece yemek yerken oturuyoruz sizlerde de böyle mi

Dağhan ..
12 Temmuz 2025 18:26
Benim oğlum da 14.ayinda bende aynı durumdayim benim oğlum yemeği bile ayakta yiyor nerede elektrik kablosu var onu bulur oyuncak etkinlik yok denecek kadar az ve meraklı bir bebek doktorumuz söylemişti hareketli bebekleri seviyor doktorlar hareket ettikçe enerji harcıyor enerji alabilmek için besleniyor beyin aktif evet çok yorucu ama güzel hayatı tanimasini izlemek
N
Nilay T. ..
Ebe
12 Temmuz 2025 18:35
Aynı durum benim oğlumda da var 14 aylık hiç yerinde durmuyor önceden kitap okurken bakardı şimdi kendisi sayfaları çevirip kapatıyor okumama izin vermiyor odaklanmıyor sanırım bu aylarda normal
Fatma U.
Uzman Psikolog
15 Temmuz 2025 10:45
14 aylık bir erkek bebeğin henüz yürümüyor olması ancak her yere tırmanması, hızlı emeklemesi ve sıralaması bu yaş grubu için oldukça normal ve sağlıklı motor gelişim belirtileridir. Her çocuk kendi hızında ilerler ve motor becerilerde bireysel farklılıklar gözlemlenir. Yürümek yerine tırmanmaya odaklanması, kendi bedenini ve çevresini keşfetme biçimlerinden biridir. Oyuncaklara ilgisinin az olması ve daha çok keşfe dayalı aktivitelere yönelmesi (tırmanma, dolap açma vb.) bu yaşın getirdiği merak ve bağımsızlaşma dürtüsüyle ilişkilidir. Günde 3 saat gündüz uykusu ise bu yaş için biraz az olabilir; bu durum, bebeğinizin enerjisinin yüksek olmasına ve gece uykusunda zorlanmasına katkıda bulunabilir. Enerjik ve keşfetmeye hevesli olması pozitif bir özelliktir, ancak uyku düzeni ve kalitesi, çocuğun genel huzuru ve davranışları için önemlidir. Bebeğinizin güvenliğini sağlayarak keşfetmesine izin vermek, ancak uyku düzeni konusunda bir çocuk doktorundan veya uyku danışmanından destek almak faydalı olabilir. Bu belirtiler tek başına bir sorun teşkil etmez, aksine aktif ve meraklı bir çocuğun işaretleri olabilir.