Aşırı Kilo

135 görüntüleme
R

Rümeysa D.

5 Ağustos 2025 05:30
Bebeğim 3700 kg ile doğdu şuan 95 günlük ve 8 kg 64 cm mama ile besleniyor sadece anne sütü yok ve kilo alımı çok fazla ne yapmalıyım
M

Meltem G.

5 Ağustos 2025 05:43
Doktorla görüştünüz mu bebekte şeker tiroid gibi bir sorun varmi baktirdiniz mi ? Aşırı besliyor olabilirsiniz bebegin aranma refleksini aclik olarak anlayıp duygusal her arayista beslemis olabilirsiniz ama bebek çok küçük siz doktor önderliğinde bebegin kilosunu duzenlemelisiniz tavsiyeyle bir şey yapamazsiniz
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

5 Ağustos 2025 06:03
Aylık rutin doktor kontrollerine gittiniz mi?
Doktorunuz böyle bir durumda gerekli kontrolleri yapıp mama verme miktarını ve sıklığını size açıklar.
Günlük toplamda 900ml civarında içmesi yeterli, 6 öğün veriyorsanız yani 150 ml verebilirsiniz.
R

Rümeysa D.

5 Ağustos 2025 06:08
Evet gittim aynı bu şekilde veriyorum mamayı
Ayşen Y.

Ayşen Y.

5 Ağustos 2025 06:25
Bence yukarda bahsedilen mama miktari cok fazla. Benim bebegim 6 aylik ben suan 150 cc mama veriyorum. 3 aylikken muhtemelen 90 falan veriyorumdur tam hatirlayamiyorum. Mama miktarini kismalisiniz. Eger sagliksal bi problem yoksa farkli bi sebebi olamaz. Benim bebegim de kilo almaya elverisli bi bebek ben mama kutusunun arkasında yazan öneri miktarindan hep daha az verdim. Yada mesela biberonundaki mamasi bitince aglamaya basliyodu ama yeniden yapip yedirmiyodum yada bi sonrakinda daha fazla cc yapmiyodum. Emzigini agzina verip oyalanamaya calisiyodum. Onun talep ettigi kadar versem belki de cok daha fazla kilo alabilirdi. Ki bu kadar az verme cabama ragmen kilo alimi hep önden gitti
Ayşen Y.

Ayşen Y.

5 Ağustos 2025 06:51
Evde kendim duzenli olarak tarttim her gun gerekirse, manuel olarak. Gunluk 20-30 gram olmali aldigi miktar ortalama olarak bildigim kadariyla. Sizin bebeginiz 45 gram almis gunluk. Benim bebegiminde gunluk 40 gramlara ciktigi oldu. Mesela acaba doymuyomu mamayi arttirsam mi diye dusundugum tabiki oluyodu istahli bi bebek oldugu icin hep mama istiyodu ama kilo alimini surekli takip ettigim icin gunluk kilo alimi yeterli oldugu icin arttirmiyodum. Bence biraz sıkı takip gerekli. Ben kilo konusunda biraz hassasim acikcasi o yuzden cok irdeleyerek sürdürdüm bu sureci. Daha cok kucuk dönemlerde asiri besleyerek midesini buyutmek istemedim sonra durdurmak daha zor olur diye. Nacizane fikirlerim bu sekilde🤍
R

Rümeysa D.

5 Ağustos 2025 06:59
Çok teşekkür ederim
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

5 Ağustos 2025 07:03
Sevgili Ayşen Hanım 6 öğün 4 saatte bir verilmeye 150cc fazla değildir. 2-3 saatte bir besleniyorsa tabiiki her defasında 150 verilmez. 3 saatte bir besleniyorsa 100-120 bandına düşer, 2,5 saatte bir besleniyorsa 90lara iner. Bu hesaplar bebeğin günlük toplam ml ihtiyacına göre yapılır.
Ayşen Y.

Ayşen Y.

5 Ağustos 2025 07:21
Merhaba Cansu Hanim. Hesabinizi teorikte gunluk alinmasi gereken cc bazinda hesapladiginizi anladim. Ama kilo almaya elverisli 3 aylik bebek icin pratikte gunluk 900 cc mama miktari fazla gelebilir. Gunluk 900 cc olarak net bi rakam degil de ornek veriyorum 600-900 cc olarak bi aralik veriliyorsa eger ve bahse konu bebek kilo alimina elverisliyse ust sınır degil de alt sinirdan beslenebilir. Rakamlar gercek hayatta her zaman bu kadar anlam ifade etmez. Eger ben de rakamlara gore hareket etseydim şuanda bu basligi burda ben de aciyo olabilirdim. Gunluk ayni cc kadar ayni marka mama alan iki bebegin kilo alimlari birbirinden farkli olabilir. Burda is anneye dusuyor. Bebegini zamanla tanimasina, haftalik kilo takibine gore verecegi mama miktarini kendi belirlemesini öneririm. Yani aslinda benim yorumum teorik bilgiye itiraz etmek gibi degil de, kilo almaya elverisli bir bebege gore miktarin dusurulmesini savunan bir yorumdu. Tabiki tombul bebek seven ebeveynlere bi lafim yok kilo alimi fazla da olsa memnun olanlara saygim sonsuz🤭 ama eger benim gibi dikkatli gitmek isteyenlere onerilerim bu sekilde🩵

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir