Aşırı Hareketli ve Doku Hassasiyetli Bebek

110 görüntüleme
Merve B.

Merve B.

17 Haziran 2025 00:56
Merhaba hocam,13 aylık 17-18 kelimesi var(unuttukları,artık söylemedikleri ve hayvan sesleri dahil) her türlü komuta uyuyor ( örneğin beni öp dediğimde bile öpüyor) ancak çok yaramaz keisnlikle yerinde durup oyuncakla bir şey yaptıramıyorum bel dakika başında duruyor ancak. Daha yeni yeni bir yerden bir yere aktarma yapmayı sevmeye başladı. Birde yemek yerken çok temkinli yani elini sürmüyor her şeye midesi bula ır gibi bir yüz ifadesi yapıyor bir iki kez daha dokunca alışıyor ama başta yeni dokunduğu her şeye böyle hassas davranıyor. Doktorumuza danıştığımda otizm ile ilgili değerlendirme yaptırım yine de bir şey diyemem dedi sizin görüşünüz nedir
F

Fatma S. ..

18 Haziran 2025 07:56
Farklı dokulara sahip şeylerle oynatın. Yaşı itibariyle yeme ihtimaline karşı siz hazırlayabilirsiniz. Nohutu haşladığınız suyu yüksek devirde mikserle çırpın çok güzel köpük oluyor. Un irmik sıvı yağ tercihen gıda boyası karıştırın kinetik kum yapın. İçine hayvanları falan saklayın. Tuzun içine biraz su koyun elinizle sıktığınızda birleşecek kadar yani kar gibi oluyor. Sizin gözetimizde bunlarla oynayabilir bence. Çok uzun süre birşeye odaklanması daha olmaz diye biliyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir