Aşırı Hareketli Kız Bebek
131 görüntüleme
M
Matii
14 Temmuz 2025 07:40
Kızım 22 aylık çok hareketli mama sandalyesinde oturmak istemiyor. Şu an 3-4 lü cümlelerle olayları anlatıyor. Ben 1-2-3 şeklinde sayıyordum ama 5 ten 10 a kadar saymayı kendi öğrenmiş. Bir öğrendiğini unutmaz. Dil gelişimi hep iyiydi. Bizim sorunumuz masa başı etkinliklerde oturup yapmak istememesi bazen etkinliğin türüne göre 7-8 dakika duruyor. Hamur , çiçek takma çıkarma, lego gibi şeylerde 10 dakikanın üzerine çıkıyor ama puzzle yapmak istemiyor , ahşap bultakları yerine yerleştirmek istemiyor. Bir yere gittiği zaman her şeyi ellemek bakmak istiyor. Asla yerine oturmuyor . Kitaba çok az bakıyor ama bir kelimeyi bir kere gösterip söylediğim zaman unutmuyor sadece oturup dinleyemiyor. Mini mini bir kuşu kendi söyleyebiliyor. Birkaç tane daha şarkıyı yarım söylüyor ama ben kelime söylediğim zaman diğer kelimeyi söyleyebiliyor. Aynı şekilde 1 den 10 a kadar sayabiliyor. Oturmakta zorlanması, etkinlik yapmak istememesinden dolayı dikkat eksikliğinden şüpheleniyorum.
Fatma U.
Uzman Psikolog
15 Temmuz 2025 09:53
Kızınızın hareketliliği ve keşfetme isteği 22 aylık bir çocuk için oldukça normaldir. Bu yaşta dikkat süreleri kısa olabilir ve çocuklar hareket ederek öğrenirler. Ancak, "aşırı hareketlilik" ve "dikkat eksikliği" endişeleriniz varsa, bir çocuk psikiyatristi veya gelişimsel pediatri uzmanından profesyonel bir değerlendirme almanız faydalı olacaktır. Günlük rutinler oluşturmak, kısa ve eğlenceli etkinlikler sunmak, enerji atabileceği fırsatlar sağlamak ve duyusal oyunları denemek bu süreçte size yardımcı olabilir. Her çocuk özeldir ve gerektiğinde uzman desteği almak en doğrusudur.
M
Matii
15 Temmuz 2025 18:35
Çok teşekkür ederim cevabınız için.Biraz daha gözlemleyip bir uzman görüşü almak istiyorum