Aşırı Gaz ve Ek Gıda

63 görüntüleme
N

Nihan

24 Ocak 2026 11:54
Merhaba,

Oğlum 6 ay 9 günlükken tadımlara başladık. Ilk iki gün yaklaşık 3-5 tatlı kaşığı haşlanıp çatalla ezilmiş beyaz havuç , üçüncü gün aynı şekilde kabak, dördüncü gün %1.8 yağlı organik yoğurt, beşinci gün avokado, sonra patates, kabak verdik hepsini tek tek. Bu saydıklarımdan bazısına yoğurt verdik. İlk günden beri aşırı gazı var ama inanilmaz fazla. Uykusundan 6-7 kez gazla uyanıyor, gün içinde abartısız 30 kez ağlayarak gaz çıkarıyor. Carum carvi (Almanya'da doğal gaz fitili) de verdik dr önerisiyle bol su içsin dedi son 3 gündür kaşıkla ilk gun 30 ml simdi yarim cay bardağından fazla günlük su da içiyor ama durum aynı.

12 Ocak'ta menenjit aşısı da olmuştu tekli. Ondan mı bilmiyorum ama gıdadan gibi geliyor bana. 4-5 gun once 1 gun hic ek gida vermedik. Durum degismedi. Burdaki dr onerisi de cozum olmadi. Yardimci olabilir misiniz lutfen? Teşekkürler

Not: çok iştahlı, ilk günden beri daha da fazla yemek istiyor.
S

Ssssss

24 Ocak 2026 12:01
Gazın birçok sebebi oluyor aslında sizi emiyorsa sizden de geçebilir siz yediklerinize dikkat edin üşütmeyin bebek de keza üşümesin ama bağırsaklarının çalıştığını gösteriyor benim oğlum doğduğundan beri gaz problemi var ek gıdada da aynı şekilde oldu ama doktor normal buldu yedirdiğiniz şeylere de bağlı 6 ayda bağırsaklarını da çok yormamanız gerekiyor bebek istiyor evet ama bir anda katı gıdayı bebeğin öevirmesi lazım
N

Nihan

24 Ocak 2026 12:09
Nerdeyse hic emmiyor artik:(

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir