Aşırı derecede iştahsızlık kilo alamama
116 görüntüleme
B
Baran B. ..
1 Haziran 2025 20:27
Hocam merhaba 14 aylik kiz bebek doğum kilosu kilo alımı hersey çok güzel ilerliyordu 7. Ayına kadar ondan sonra bağışıklığı düştü kilo alımı çok azaldı değerleri çok düştü demir d b12 başladık kullandım ama yine aynı 40 45 günde bir hasta oluyor hiç birsey yemek istemiyor birçok yol denedik ama yok yemiyor 8.200 kilosu
Ü
Ümran A.
7 Haziran 2025 22:54
Merhaba demiri yükseldi mi peki değerleri ne durumda.Oğlumda da demir eksikliği var 12. Ayda fark ettik üc ay takviye kullandık tam istediğim seviyede değil dedi dr ona rağmen iştahı arttı demir çok etkiliyor bence iştahı.hiç bişey yediremiyodum yine az da olsa yiyo şu an bide hep önüne koydum dağıttı döktü yemeği yere attı onun da faydası oldu biraz umarım artar iştahı çok zor yemeyen çocuk

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
9 Haziran 2025 03:40
Daha önce bu tarz hastalarım olmuştu. Hala da sık sık gözlemliyorum. Özellikle virüs enfeksiyonlarında dahil her seferinde antibiyotik kullanan bebeklerde böyle SORUNLAR gözlenebiliyor. Bağışıklık durduk yere düşmez. Antibiyotik kullanıldığında Bağırsaklardaki flora bozulduğu için bağışıklık düşüyor. Buna bağlı olarak da iştah ve kilo alımı azalıyor. Yani önce çocuğu rahat bırakarak tekrar bağışıklığını toplamasını sağlamalısınız bu sürede de gereksiz antibiyotik kullanımından uzaklaşarak ihtiyacı olan normal beslenme sürecini devam ettirebilirsiniz…